Dagbesteding voor ouderen

Wilt u uw dag op een prettige manier doorbrengen? Wilt u onder de mensen blijven, samen koffie drinken, bewegen, spelletjes doen, of de krant lezen? Op verschillende locaties van Cordaan bieden we dagbesteding voor ouderen. U bent van harte welkom om een keer te komen kijken en de sfeer te proeven. Met dagbesteding bieden we ondersteuning aan ouderen en hun mantelzorgers in het behouden van hun zelfredzaamheid en een gezonde leefstijl. Cordaan heeft locaties voor dagbesteding door heel Amsterdam, in Diemen en Nieuw Vennep

Wat is dagbesteding voor ouderen?

Dagbesteding helpt u om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. We ondersteunen u bij het behouden van een dagritme. Misschien heeft u behoefte aan meer contact, of wacht u op opname in een verpleeghuis of u heeft geheugenproblemen. Dan is dagbesteding een passende oplossing. U heeft een zinvolle daginvulling en het ontlast de mantelzorger in de thuissituatie.

De activiteiten

U kiest samen met een van onze medewerkers aan welke activiteiten u kunt deelnemen. Bijvoorbeeld creatieve activiteiten, beweging en spel of geheugentraining. Mantelzorgers (familie en verwanten) kunnen ook meedoen aan de activiteiten. Als u bij ons bent kunt u (tegen een kleine vergoeding ) gebruik maken van de maaltijd.

U krijgt bij ons de zorg en behandeling die u nodig heeft. Als het nodig is overleggen onze medewerkers met de thuiszorg, de fysiotherapeut of de ergotherapeut.

Wat kost het

Voor ouderen die lichte of matige verzorging en begeleiding nodig hebben geldt de maatwerkvoorziening in de WMO ( Wet Maatschappelijke Ondersteuning ). Voor ouderen met gevorderde dementie kan dagbesteding een onderdeel zijn van WLZ-zorg ( Wet Langdurige Zorg )

U kunt direct contact opnemen met de dagbestedingslocatie van uw voorkeur. Zij helpen u bij de aanvraag.

Waar?

Cordaan heeft dagbestedingslocaties en projecten voor ouderen over de heel Amsterdam, in Diemen en Nieuw-Vennep. Hieronder vindt u een overzicht, georganiseerd per stadsdeel.

Veel van deze locaties organiseren ook activiteiten bij hen in de wijk. Daarover vindt u meer informatie bij de locaties zelf. Zie voor specifieke bewegingsactiviteiten ook Meer bewegen voor Ouderen (MBvO).

 

 • Dagvoorziening Schlomo, Amsterdam Nieuw-West

  Dagvoorziening Schlomo op de Burgemeester Eliasstraat is een plek voor ouderen van Syrisch-Aramese achtergrond die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

  Lees verder

 • Dagbesteding Nieuw Geuzenveld, Amsterdam Nieuw-West

  Wanneer u al een dagje ouder wordt maar u toch graag naar mogelijkheden actief blijft, dan is dagbesteding Nieuw Geuzenveld een goede keuze voor u. Hier kunt u, zowel buurtbewoner als bewoner van Nieuw geuzenveld, deelnemen aan activiteiten die speciaal aan uw wensen en mogelijkheden zijn aangepast.

  Lees verder

 • Het Odensehuis, Amsterdam West

  Het Odensehuis is een open inloopcentrum voor Turkse mensen met geheugenproblematiek, waar ook veel aandacht is voor hun familie en/of mantelzorgers. De maaltijden zijn halal en worden bereidt door een turkse gastvrouw.

  lees verder

 • Dagbesteding de Boeg, Amsterdam West

  Tussen de Erasmusgracht en het levendige Bos & Lommerplein, in een multiculturele wijk, staat woonzorgcentrum De Boeg. In De Boeg kunt u wonen, meedoen aan de activiteiten in het Huis van de Buurt en gebruik maken van onze voorzieningen

  Lees verder

 • Misafirhane, Amsterdam West

  Misafirhane is een dagvoorziening speciaal oudere mannen en vrouwen met een Turkse achtergrond. Bij Misafirhane kunt u terecht als u andere mensen wilt ontmoeten en leuke dingen doen. Misafirhane is een groep op de Hudsonhof, een multicultureel ontmoetingscentrum bij het Mercatorplein.

  Lees verder

 • Dagbesteding Nieuw Vredenburgh, Amsterdam West

  Als u een dagje ouder wordt maar graag overdag actief bezig bent, kunt u terecht bij de dagbesteding in Nieuw Vredenburgh. Hier zijn de activiteiten aangepast aan wat u zelf ook leuk vindt om te doen. Het hoeft niet meer zo snel, en niet meer zo veel. U kunt een aantal dagen per week komen. Er is hier een groep speciaal voor ouderen met een verstandelijke beperking

  lees verder

 • Atelier De Buren Het Spaarnhout - Amsterdam West

  Dit atelier ligt vlakbij het IJ, in de wijk Houthaven. Het atelier biedt voor ouderen (55+) uit alle culturen een gezellige plek om elkaar te ontmoeten. De dagbesteding is speciaal bedoeld voor ouderen met behoefte aan meer leuke contacten en activiteiten. Ook wanneer de zorg voor uw naasten soms iets te zwaar wordt kunt u gebruik maken van het atelier.  In ons atelier staat ambacht en creativiteit centraal. 

  Lees meer

 • Atelier de Buren Gooyer, Amsterdam Oost

  U vindt Atelier de Buren Gooyer direct aan de Dappermarkt, er hangt altijd een levendige sfeer. U kunt er zo naar binnen lopen voor een kopje koffie, thee of een praatje. In De Gooyer vinden regelmatig activiteiten plaats, ook organiseren we vaak uitstapjes. U kunt ons ook laten weten wat u leuk vindt om te doen, dan kijken wij of we dit voor u kunnen organiseren. We organiseren van alles, voor en door bewoners en de buurt.

  Lees verder

 • Dagbesteding de Salon, Amsterdam Oost

  Kastanjehof is een klein woonzorgcentrum in de Amsterdamse Oosterparkbuurt. Hier vindt u  'De Salon', een dagverzorgingsproject waar elke dag sociale en culturele activiteiten worden aangeboden voor mensen van alle culturen en nationaliteiten. Het is echt een bruisende, kleurrijke en multiculturele plek waar iedereen zich kan thuisvoelen onder hetzelfde dak. Er is ruimte voor gebed en de mogelijkheid tot een halal maaltijd

  Lees verder

 • Dagbesteding de Buitenhof, Amsterdam Zuid

  Buurtbewoners kunnen elke dag bij De Buitenhof terecht voor maaltijden of een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. U kunt ook gebruik maken van onze biljarttafel, kapsalon of fitnessruimten. Houd ook onze activiteitenkalender in de gaten en kom eens langs voor een concert, bingo of gymnastiek op Ons Dorpsplein.

  Lees verder

 • Dagbesteding d'Oude Raai, Amsterdam Zuid

  In d’Oude Raai is van alles te doen. Met tal van sociale en/of creatieve activiteiten proberen we aan te sluiten op uw behoefte en interesses. d’Oude Raai bied een divers activiteitenaanbod voor zowel bewoners als buurtbewoners. Er zijn vaste activiteiten die maandelijks of wekelijks terug keren, zoals de kookclub, het hobby café, bingo, een dialoog, spelmiddag, zingen, koersbal, gymnastiek en yoga. We organiseren ook diverse leuke uitstapjes, evenementen en optredens.

  Lees verder

 • Dagbesteding Beth Shalom, Amsterdam Zuid

  Beth Shalom is een multifunctioneel en karakteristiek zorgcentrum met de Joodse identiteit in Amsterdam Buitenveldert. Onze bewoners krijgen naast professionele zorg ook warme persoonlijke aandacht. We zijn zorgzaam voor elkaar, en de wensen van onze cliënten staan centraal. Beth Shalom is een huis met Nesjomme! U kunt hier deelnemen aan diverse activiteiten.

  Lees verder

 • Olympisch Kwartier, Amsterdam Zuid

  In het ontmoetingscentrum Olympisch Kwartier organiseren we dagactiviteiten voor 55+ buurtbewoners. Ook worden hier activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd door vrijwilligers en partnerorganisaties uit de buurt, waardoor er een divers aanbod van activiteiten is.

  Lees meer >>

 • Dagbesteding Eben Haëzer, Amsterdam Zuid-Oost

  Eben Haëzer is een recentelijk verbouwde locatie voor kleinschalig wonen, medische zorg en dagbesteding, waarbij gastvrij en ontspannen ontmoeten middenin de maatschappij centraal staat.

  Lees verder

 • Kraka-e-Sewa, Amsterdam Zuid-Oost

  U kunt hier iedere dag meedoen aan activiteiten die aansluiten bij de wensen van onze bezoekers: handenarbeid, gymnastiek, Surinaamse muziek beluisteren, krant lezen, odo's voordragen, uitjes, Bigi sma tori, wandelen enzovoort. De activiteiten worden begeleid door medewerkers en vrijwilligers.

  Lees verder

 • Dagcentrum Kadoelerbreek, Amsterdam Noord

  Kadoelerbreek is een dagcentrum voor ouderen met lichamelijke klachten of lichte psychiatrische problemen die nog thuis wonen. U kunt hier iedere dag meedoen aan gezellige en ontspannende activiteiten. Het overdag onder de mensen zijn, helpt u langer zelfstandig thuis te wonen.

  Lees verder

 • Dagcentrum De Die - Amsterdam Noord

  Een kleinschalig en knusse dagcentrum voor thuiswonende ouderen in Amsterdam Noord. Bij het dagcentrum kunt u andere mensen ontmoeten, meedoen aan activiteiten en advies krijgen over langer zelfstandig thuis wonen.

  Lees verder

 • Dagbesteding Diemen

  Een centrum voor 55+ met lichamelijke klachten of cognitieve problemen die nog thuis wonen. U kunt hier iedere dag meedoen aan gezellige en ontspannende activiteiten naar eigen keuze. Het overdag onder de mensen zijn, helpt u langer zelfstandig thuis te wonen. 

  Lees verder

 • Dagbesteding In het Zomerpark, Nieuw-Vennep

  Bij In het Zomerpark kunt u meedoen aan de sociale en culturele activiteiten en gebruik maken van alle voorzieningen. In het Zomerpark is een modern woon- en zorgcentrum voor ouderen in een groene omgeving in Nieuw-Vennep. Buurtbewoners zijn welkom om zomaar even binnen te lopen of te genieten van een heerlijke maaltijd in ons restaurant.

  Lees verder

Voor een complete overzicht van al onze locaties voor inloop en ontmoeting voor ouderen, bekijk dan onze brochure dagbesteding voor ouderen.

Brochure dagbesteding voor ouderen
 1. Indicatie aanvragen

  Bespreek uw situatie met de huisarts. Wij kunnen u helpen bij de aanvraag bij de gemeente.

 2. Afspraak maken

  Bel de locatie van uw voorkeur voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Inschrijven

  U kunt zich inschrijven via ons Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.