De Riekerhof - dagbesteding voor ouderen

De Riekerhof - dagbesteding voor ouderen

 • Johan Jongkindstraat 3, Amsterdam
 • (020) 518 60 00

Dagactiviteiten voor ouderen in Nieuw West

De Riekerhof is een sfeervol en gezellig woon- zorgcentrum in stadsdeel Nieuw-West. Hier kunnen bewoners en buurtgenoten meedoen aan dagactiviteiten. Als u een dagje ouder bent en graag overdag actief bezig, dan bent u van harte welkom bij de dagbesteding van Riekerhof.

Activiteiten

Bij de dagbesteding voor ouderen zijn de activiteiten aangepast. Het hoeft niet meer zo snel, en niet meer zo veel. U kunt de hele week komen, maar ook maar één dag. Net wat u zelf wil. En er zijn veel momenten van ontspanning en rust.

De activiteiten vinden plaats in een groep, binnen de Riekerhof. Creatieve activiteiten: schilderen, breien, haken, borduren, de krant lezen en praten over actualiteiten, muziek luisteren, boodschappen doen, wandelen, spelletjes, koken en bakken, bingo, meer bewegen voor ouderen en koersbal.

Begeleiding

Er is altijd begeleiding aanwezig in Riekerhof. De begeleider kijkt goed naar wat u nodig heeft: veel of weinig hulp. Als u verzorging nodig heeft kan dat ook. Belangrijk is: u doet zoveel mogelijk zelf.

De ruimte

De dagbestedingsruimte is aan de straatkant. De ruimte is licht en is vrolijk ingericht, rustig en gezellig. Er zijn geen drempels en de verlichting is goed. En er is genoeg ruimte om met rolstoel of rollator te kunnen bewegen.

Darkom

Riekerhof heeft ook een ruimte met dagactiviteiten speciaal voor Marokkaanse ouderen: Darkom. Lees hier meer informatie over Darkom.

Wat kost het?

Dagbesteding bij Riekerhof wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als u thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Voor dagbesteding bij de Riekerhof betaalt u in sommige gevallen een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmeldingen voor dagbesteding bij Riekerhof kunt u contact opnemen met L. Ygosse: 06-15176200
Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij Riekerhof heeft u een indicatie nodig. Wij helpen u bij de aanvraag.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in Riekerhof? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie belt u met L. Ygosse: 06 215 58 630

Contact

 • Bel (020) 518 60 00

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Johan Jongkindstraat 3 | 1062 CK | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Riekerhof is goed bereikbaar met tram 1 en 17 (halte Derkinderenstraat), bus 64 en 164. Komt u met de auto? Houdt dan rekening met betaald parkeren. Op zondag parkeert u gratis.