Atelier De Buren Het Spaarnhout

Atelier De Buren Het Spaarnhout

  • Revaleiland 4, Amsterdam
  • 06 28 81 72 23

Een plek voor ouderen die inspireert en stimuleert.

Dit atelier ligt op een bijzondere plek vlakbij het IJ, in de wijk Houthaven. Het atelier heeft een eigen ingang op het adres Revaleiland met uitzicht op de Spaarndammer-winkelstraat. In ons atelier staat ambacht en creativiteit centraal. 

Dagbesteding iets voor U?

Het atelier biedt voor ouderen (55+) uit alle culturen een gezellige plek om elkaar te ontmoeten. Wilt u uw dag op een prettige manier doorbrengen? Wilt u onder de mensen zijn? Actief blijven, of uw (onbenutten) talenten inzetten?  Dan vindt u bij ons uw geschikte dagbesteding. De dagbesteding is speciaal bedoeld voor ouderen met behoefte aan meer leuke contacten en activiteiten.  Maar ook wanneer de zorg voor uw naasten soms iets te zwaar wordt kunt u gebruik maken van het atelier. 

Het atelier nodigt uit tot DOEN

Wij kijken naar uw persoonlijke interesses en mogelijkheden. Er kan gebruik gemaakt worden van een mooie keuken om te koken met bijvoorbeeld ‘vergeten’ groenten of om een heerlijke appeltaart te bakken. In het atelier werken professionals in samenwerking met vrijwilligers die geschoold zijn in de ouderenzorg en kennis hebben van de sociale kaart van Amsterdam. Bij interesse om deel te nemen kunnen wij u ondersteunen bij de aanvraag van een zorgindicatie. 

Vervangen voor foto van medewerkers spaarnhout dagbesteding

Chinese ouderen

In samenwerking met stichting Tien Yan bieden wij dagbesteding voor Chinese ouderen. Hierbij is een Chinees/Kantonees sprekende medewerker aanwezig. Deze actieve groep is creatief, maken buiten een wandeling en/of leren samen de Nederlandse taal. Gezamenlijke wordt er een de lunch voorbereid en genuttigd. Aandacht wordt geschonken aan bewegen, hobby, Chinees eten, gezelschapsspellen, muziek luisteren en ontmoeting. In de 5-delige documentaire CHANG komt Chang Ju Cheung op bezoek bij ons op de dagbesteding. U kunt dit filmpje bekijken om een impressie te krijgen van de Chinese dagbesteding

Roze senioren

Wilt u actief bezig zijn en roze Amsterdammers ontmoeten? Speciaal voor senioren met een LHBTI+ achtergrond bieden wij elke dinsdag van 10:00 - 14:30 uur inloop en creatieve dagactiviteiten aan. Hier kun je in een ongedwongen sfeer samenzijn met leeftijdsgenoten en meedoen aan verschillende (creatieve) activiteiten. Kom een keer langs voor een informele kennismaking en ervaar het zelf!

In het kader van de week tegen eenzaamheid kwam AT5 een televisie opname maken bij de Roze Dagbesteding. Voor een impressie van de Roze Dagbesteding, bekijk het filmpje.

Aanmelden

Als u geïnteresseerd bent kunt u met ons bellen voor een kennismaking.
U bent van harte welkom om te komen kijken. 

AT5 op bezoek bij Atelier De Buren

dinsdag 26 september 2023

AT5 op bezoek bij Atelier De Buren

In het kader van de week tegen eenzaamheid kwam AT5 onlangs televisie opnamen maken bij Atelier De Buren Spaarnhout. Jennie komt wekelijks op de inloop voor LHBTI+ senioren. Jennie: ‘Ik voel mij weleens eenzaam. Het taboe op eenzaamheid moet gewoon weg. De stad is natuurlijk heel erg veranderd, veel mensen zitten in hun eigen bubbel. Maar wij zijn sociale wezens. Wij moeten het van verbinding en van elkaar hebben.’

Lees verder

Contact

  • Bel 06 28 81 72 23

    maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

  • Bezoekadres

    Revaleiland 4 | 1014 ZG | Amsterdam

Bereikbaarheid

Het Spaarnhout ligt op steenworpafstand van Amsterdam Centraal Station, De Spaarndammerbuurt, buurtwinkels, gezellige horeca, scholen, sportverenigingen, openbaar vervoer en diverse uitvalswegen. Zowel met het openbaar vervoer (bus 22/48) als met de auto of fiets zijn we uitstekend bereikbaar. Let op: bezoekers die met de auto komen, moeten betaald parkeren.