Atelier De Buren Het Spaarnhout

Atelier De Buren Het Spaarnhout

  • Revaleiland 4, Amsterdam
  • 06 461 081 64

Een plek voor ouderen die inspireert en stimuleert.

Dit atelier ligt op een bijzondere plek vlakbij het IJ, in de wijk Houthaven. Het atelier heeft een eigen ingang op het adres Revaleiland met uitzicht op de Spaarndammer-winkelstraat. In ons atelier staat ambacht en creativiteit centraal. 

Dagbesteding iets voor U?

Het atelier biedt voor ouderen (55+) uit alle culturen een gezellige plek om elkaar te ontmoeten. Wilt u uw dag op een prettige manier doorbrengen? Wilt u onder de mensen zijn? Actief blijven, of uw (onbenutten) talenten inzetten?  Dan vindt u bij ons uw geschikte dagbesteding. De dagbesteding is speciaal bedoeld voor ouderen met behoefte aan meer leuke contacten en activiteiten.  Maar ook wanneer de zorg voor uw naasten soms iets te zwaar wordt kunt u gebruik maken van het atelier. 

Het atelier nodigt uit tot DOEN

Wij kijken naar uw persoonlijke interesses en mogelijkheden. Er kan gebruik gemaakt worden van een mooie keuken om te koken met bijvoorbeeld ‘vergeten’ groenten of om een heerlijke appeltaart te bakken. In het atelier werken professionals in samenwerking met vrijwilligers die geschoold zijn in de ouderenzorg en kennis hebben van de sociale kaart van Amsterdam. Bij interesse om deel te nemen kunnen wij u ondersteunen bij de aanvraag van een zorgindicatie. 

Vervangen voor foto van medewerkers spaarnhout dagbesteding

Chinese ouderen

In samenwerking met stichting Tien Yan bieden wij dagbesteding voor Chinese ouderen. Hierbij is een Chinees/Kantonees sprekende medewerker aanwezig. Deze actieve groep is creatief, maken buiten een wandeling en/of leren samen de Nederlandse taal. Gezamenlijke wordt er een de lunch voorbereid en genuttigd. Aandacht wordt geschonken aan bewegen, hobby, Chinees eten, gezelschapsspellen, muziek luisteren en ontmoeting. In de 5-delige documentaire CHANG komt Chang Ju Cheung op bezoek bij ons op de dagbesteding. U kunt dit filmpje bekijken om een impressie te krijgen van de Chinese dagbesteding

Roze dagbesteding

Sinds april 2022 is er bij Cordaan ‘Roze’ dagbesteding.

‘Roze’ ouderen wonen net als hun generatiegenoten het liefst zo lang mogelijk thuis. Hoe mooi is het als je bij een specifieke hulpvraag ook kunt deelnemen aan dagbestedingsactiviteiten met gelijkgestemden. Dus met leeftijdsgenoten uit de LHBTQ + gemeenschap.

Aanmelden

Als u geïnteresseerd bent kunt u met ons bellen voor een kennismaking.

U bent van harte welkom om te komen kijken. 

 

Roze Dagbesteding vaart mee met Canal Parade 2022

vrijdag 26 augustus 2022

Roze Dagbesteding vaart mee met Canal Parade 2022

Met een eigen Cordaanboot meevaren tijdens de jaarlijkse Canal Parade zat er dit jaar tijdens Pride Amsterdam helaas niet in. Gelukkig mocht een klein groepje medewerkers van Roze Dagbesteding de eerste zaterdag van augustus toch meevaren op de boot van Blond van Blauw Theater. Zo konden we Amsterdammers op de hoogte stellen van het bestaan van onze Roze Dagbesteding. Initiatiefnemer en participatiecoach Huub Kloppenburg vertelt over zijn ervaringen.

Lees verder

Contact

  • Bel 06 461 081 64

    maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

  • Bezoekadres

    Revaleiland 4 | 1014 ZG | Amsterdam

Bereikbaarheid

Het Spaarnhout ligt op steenworpafstand van Amsterdam Centraal Station, De Spaarndammerbuurt, buurtwinkels, gezellige horeca, scholen, sportverenigingen, openbaar vervoer en diverse uitvalswegen. Zowel met het openbaar vervoer (bus 22/48) als met de auto of fiets zijn we uitstekend bereikbaar. Let op: bezoekers die met de auto komen, moeten betaald parkeren.