Een zorgmedewerker ondersteunt een oudere meneer bij het opnieuw leren lopen.

Tijdelijke zorg

Als je zelfstandig woont en ouder wordt, kan je situatie opeens veranderen. Door ziekenhuisopname, verslechtering van je conditie of uitval van een mantelzorger bijvoorbeeld. Je kunt dan tijdelijk opgevangen worden in een huis van Cordaan. Ook logeren is mogelijk.

Je kunt kortdurend bij ons verblijven als je om medische redenen niet thuis kunt wonen, of als je moet revalideren na een operatie of CVA. Je kunt ook overdag worden opgevangen of komen logeren als je mantelzorger tijdelijk de zorg niet kan dragen.

Voor mensen met een ziekte die niet meer geneest en een korte levensverwachting, is er palliatieve zorg.

Hoe kunnen wij je helpen?

 • Een heer met grijs haar en stevig postuur wordt bij het lopen ondersteund door een jongeman met brede schouders en donker haar. Zijn hand ligt op de schouder van de oudere man

  Heb je tijdelijk zorg nodig, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of omdat je partner of familie even geen zorg kan bieden? Dan kun je enkele dagen of weken (maximaal 12 weken) wonen bij Cordaan, met de intentie daarna weer terug naar huis te gaan.

  Meer informatie over kortdurend verblijf
 • Oudere man en vrouw lopen in fitnessruimte over loopbrug

  Tijdens de revalidatie werk je in 12 weken aan een verantwoorde terugkeer naar huis. Je verblijft op een afdeling die is gespecialiseerd in revalidatie.

  Revalidatie en herstel
 • Cliënt zit met medewerker voor een scherm en fietst mee met digitale tour door Amsterdam

  Je kunt in de WijkKliniek terecht wanneer je door de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis wordt doorverwezen. Het is ziekenhuiszorg, maar dan in een verpleeghuis.

  Meer info over de WijkKliniek
 • Oudere dame zit aan tafel en maakt een kruiswoordpuzzel

  Als de dagen thuis langer worden en je mantelzorger tijdelijk de zorg niet kan dragen, kun je naar dagopvang komen of bij ons logeren. Bijvoorbeeld in het daghuis.

  Meer informatie over dagopvang en logeren
 • Palliatieve zorg begint op het moment dat genezen niet meer mogelijk is. Je hebt dan intensieve begeleiding nodig. Onze palliatieve zorgverpleegkundige geeft je informatie en bespreekt samen met jou en jouw naasten welke keuzes er zijn. Behoud van jouw autonomie staat daarbij voorop.

  Meer informatie over palliatieve zorg
Oudere dame loopt met ouder persoon in rolstoel langs de receptie. Dame met donker haar achter de receptie lacht hen hartelijk toe

Aanvragen

 1. 1 Aanmelden

  Je kunt tijdelijke zorg aanvragen via je huisarts. Wil je zelf contact over de mogelijkheden? Bel dan ons Cliënten Servicebureau 088 267 32 26

 2. 2 Wachten

  We zoeken naar een geschikte tijdelijke plek. Het kan zijn dat je even moet wachten tot deze gevonden is.

 3. 3 Er is plek

  Zodra we een plek hebben die past bij jouw situatie, nemen we contact op en krijg je een eigen kamer.

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager informele zorg bij Cordaan. 

Informatie voor mantelzorgers

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 16 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl