Lichte gemeenschappelijke ruimte met veel ramen. 3 personen zitten aan een tafel en lachen. Op tafel staan koffiekopjes, een waterkan en tekenspullen.

Wonen

Als je psychische problemen ervaart, is zelfstandig wonen niet altijd vanzelfsprekend. Je kunt dan kortere of langere tijd wonen bij Cordaan. Met 24 uur per dag begeleiding dichtbij, of in een appartement waar de begeleiding langskomt op afspraak.

Je kunt op 11 plekken in de stad beschermd wonen. Dat betekent: dag en nacht begeleiding in de buurt om op terug te vallen. Je kunt op adem komen, en rustig werken aan je herstel. In kleine stappen werk je toe naar meer zelfstandigheid.

Zelfstandig wonen in je eigen huis met begeleiding op afstand kan ook. Een begeleider komt dan bij je langs op afspraak en helpt je bij die dingen die je nodig hebt om je leven weer op de rit te krijgen.

Zo kun je wonen

 • 2 personen zitten naast elkaar aan tafel groenten te snijden op een plankje. Een ander persoon wil wat van tafel pakken

  In een veilige omgeving kun je op adem komen en je leven weer oppakken. Begeleiders zijn altijd in de buurt om je hierbij te ondersteunen.

  Meer informatie over beschermd wonen
 • Een begeleider van Cordaan komt bij jou thuis langs om ondersteuning en begeleiding op maat te bieden. En om jou stap voor stap voor te bereiden op nog zelfstandiger wonen en leven.

  Meer informatie over begeleiding thuis
Persoon is buiten diens appartement plantjes aan het verpoten op een tuintafel

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Gesprek met behandelaar

  Kom jij in aanmerking voor beschermd of begeleid wonen? Bespreek dan met je behandelaar welke woonvorm het beste bij jouw persoonlijke situatie en ondersteuningsbehoefte past.

 2. 2 Rondleiding

  Wil je hier komen wonen? En de sfeer proeven en zelf ervaren hoe het er hier aan toe gaat? Bel dan om een afspraak te maken voor een rondleiding.

 3. 3 Aanmelden

  Aanmelden voor beschermd wonen kan op twee manieren: 1) Via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website. 2) via ons aanmeldformulier

Veelgestelde vragen

 • Kosten voor levensonderhoud en je ziektekostenverzekering betaal je zelf.

  Als je beschermd woont, krijg je elke week leefgeld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de aanvullende diensten die je bij ons afneemt.

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf moet betalen.

 • Ja, er is een wachtlijst. Het is helaas niet mogelijk om te zeggen hoelang het duurt voordat je bij ons kunt komen wonen. Dat is namelijk van heel veel factoren afhankelijk. Neem hierover contact op met het Cliënt Servicebureau van Cordaan.

 • Als je beschermd woont, wordt de zorg vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Je betaalt hierbij wel verplicht een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen of uitkering.

  Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het Centraal Administratiekantoor (CAK).

  Centraal Administratie Kantoor
In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl