5 personen zitten met elkaar aan een lange tafel te eten

Beschermd wonen

Bij beschermd wonen krijg je de tijd om in een veilige omgeving in alle rust aan je herstel te werken. We nemen je uit handen wat je zelf even niet lukt, zo lang als dat nodig is. Wat je zelf kan, blijf je natuurlijk zelf doen.

Als je vanwege een depressie, verslaving of andere oorzaak niet meer goed voor jezelf zorgt, kun je wonen in een beschermde omgeving van Cordaan.

Met je persoonlijk begeleider bespreek je welke begeleiding je nodig hebt en maak je afspraken over jouw persoonlijke ontwikkeltraject. Je krijgt bij ons de tijd en ruimte om aan je persoonlijke doelen te werken.

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Aanmelden

  Heb je een Wet langdurige zorg (Wlz) GGZ indicatie? Meld je dan aan via het Cliënten Servicebureau GGZ van Cordaan. Mensen met een GGZ Beschermd wonen beschikking moeten zich aanmelden bij de Gemeente Amsterdam. Meer informatie vind je op de website van Gemeente Amsterdam.

 2. 2 Contact

  Onze zorgconsulent neemt contact op om de aanmelding in orde te maken.

 3. 3 Op de wachtlijst

  We zetten jou op de wachtlijst. Zodra er een geschikte plek beschikbaar is, nemen wij contact met je op. Maar let op: het aantal plekken is beperkt dus dit kan langer duren dan gehoopt.

Locatieoverzicht

Wil jij beschermd wonen bij Cordaan? Bekijk dan hier ons locatieoverzicht.

Locatieoverzicht

Veelgestelde vragen

 • Je komt in aanmerking voor beschermd wonen als je ernstige psychische, sociale of psychosociale problemen hebt waardoor je niet zelfstandig kunt wonen. Wij willen jou in een beschermde omgeving (langdurige) ondersteuning geven. Sommige bewoners verblijven dus ook voor een langere periode bij ons.   

 • Voor beschermd wonen heb je een beschikking nodig van Gemeente Amsterdam, of een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In beide gevallen betaal je een eigen bijdrage aan het . Hoeveel je moet betalen, is afhankelijk van de hoogte van je inkomen of uitkering. 

 • Cordaan biedt begeleiding op het gebied van:  
  - Wonen en leven;  
  - Zelfregie en keuzes maken;  
  - Geestelijke en lichamelijke gezondheid; 
  - Persoonlijke relaties;  
  - Meedoen aan activiteiten; 
  - Terugkeren in de samenleving. 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl