Een diverse groep van tien mensen poseert lachend voor de camera in een grote lichte ruimte vol weefgetouwen en andere creatieve spullen.

Je bent welkom!

Je kunt leren, werken, sporten, fotograferen, schilderen en wonen (en nog veel meer) met begeleiding van Cordaan. Ook als je een verstandelijke beperking hebt, is er heel veel mogelijk. Wij helpen je graag om te bedenken waar je goed in bent en wat je leuk vindt.

Kom je ook uit Amsterdam, of ben je er net komen wonen? En heb je een licht verstandelijke beperking? Dan ben je welkom bij Cordaan. Onze roots liggen in Amsterdam. Een stad met veel verschillende mensen en nationaliteiten.

Iedereen kan bij ons terecht, wat je achtergrond, voorliefde, kleur of beperking ook is. Je kunt bij ons zijn wie je bent.

Waar ben je naar op zoek?

 • Stoffen knippen met een grote schaar.

  Dagbesteding

  Vind jij het leuk om te schilderen of tekenen? Word jij vrolijk van muziek maken en luisteren? Dan is onze dagbesteding zeker wat voor jou!

  Meer over dagbesteding
 • Een kordaat kijkende jongeman met kort bruin haar en gouden oorring heeft een grote zaag in zijn hand. Voor hem en achter hem allemaal dikke boomstammen

  Werken

  Ben je op zoek naar werk en wil je weten wat er bij jou past? Je kunt bij Cordaan werk vinden op jouw eigen niveau.

  Meer over werken
 • Jonge man staat in slaapkamer voor een bed met gele print en houdt het gordijn vast dat geel is met blauwe blokjesprint.

  Wonen en logeren

  Soms lukt zelfstandig wonen nog niet. Of woon je liever samen met anderen. Dan kun je wonen in een kamer of appartement van Cordaan.

  Meer over wonen en logeren
 • Twee vrouwen en een man zwemmen in een zwembad en houden elkaars handen vast.

  Behandeling

  Je kunt terecht bij het Multidisciplinair Behandelcentrum van Cordaan. Dat is er voor iedereen met een beperking die speciale ondersteuning nodig heeft.

  Meer over behandeling

Voor wie is Cordaan?

Cordaan is er voor iedereen met een verstandelijke beperking: van jong tot oud, met een tot zeer ernstig verstandelijk beperkt, met of zonder bijkomende andere beperkingen. Thuiswonend of in een gezin, op jezelf wonend of in een speciale woonvoorziening. Op school, in een dagcentrum of in een bedrijf.

Voor kinderen is er Cordaan Jeugd.

Veelgestelde vragen

 • Om hulp te krijgen van Cordaan heb je een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Wij kunnen je helpen met de aanvraag.

  Het is ook mogelijk om zelf een indicatie aan te vragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg.

  Centrum Indicatiestelling Zorg
 • De organisatie Cliëntenbelang maakt zich sterk voor jouw belang als cliënt. Je kunt er terecht voor vragen en ondersteuning.

  Cliëntenbelang Amsterdam
 • MEE biedt gratis en onafhankelijk informatie, advies en ondersteuning voor iedereen in gemeente Amsterdam. We denken graag met je mee.

  MEE Amsterdam
Voorkant Corso Juni 2021

Corso

Lees de Corso! Een leuk blad voor mensen met een beperking. Iedere keer een ander thema. Kijk snel!

Corso

Goed om te weten

In heel Amsterdam zijn organisaties actief om je te helpen. Zo krijg je snel de juiste ondersteuning in jouw eigen buurt. Veel hulp is gratis.

 • Inloop

  Buurtteam Amsterdam

  Heb je vragen over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten of veiligheid? Of kun je tijdelijk extra steun gebruiken? Dan kun je naar Buurtteam Amsterdam.

 • Overzicht van initiatieven voor mensen met een beperking
  Overzicht

  Je kunt meer

  De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt. Neem contact op met de helpdesk van Jekuntmeer.nl via 085 - 273 36 37 of mail helpdesk@jekuntmeer.nl (maandag t/m vrijdag).