Overleg in de keuken van Osdorperhof. Wat gaan we vandaag voor lekkers maken?

Dagbesteding

Je kunt actief blijven, of weer worden, door deel te nemen aan onze activiteiten in de inloopcentra. Maar je kunt bij ons ook sporten of meedoen met een buurtactiviteit.

Meedoen is belangrijk. Maar dat kun je op je eigen manier doen. Je kunt binnenlopen bij een van onze inloopcentra of eerst een participatiecoach uitnodigen om bij jou thuis langs te komen. We bespreken dan wat je zou willen en wat je zelf kunt doen om actief te zijn.

Vormen van dagbesteding

 • Woon jij vanwege een psychische kwetsbaarheid bij Cordaan en wil je graag zinvolle en leuke dingen doen? Neem dan eens een kijkje in ons activiteitenaanbod.

  Lees meer over participatie
 • Een tablet in een standaard op een tafel en wazig op de achtergrond een persoon op een rode bank.

  Lukt het je niet om zomaar naar een inlooplocatie van Cordaan toe te komen? Of vind je het gewoon fijner om vanuit je eigen huis deel te nemen aan dagbesteding? Dan kunnen onze participatiecoaches ook bij jou thuis langskomen.

  Lees meer over dagbesteding aan huis
 • Lijkt het jou leuk om de buurt een beetje mooier, schoner en leuker te maken? Help en werk dan met ons mee in de buurt.

  Lees meer over buurtactiviteiten
 • Aan tafel in de woonkamer zitten drie personen. Een oudere dame met hoofddoek en roze shirt, een heer met oranje-wit shirt en bruine baard en net kort kapsel en een dame met roze spencer en bruine krullen. Op tafel staan koffiekopjes, de heer heeft een krant voor zich, de linkerdame een ipad

  Het Lichthuis Amsterdam is elk weekend 's avonds geopend. Juist wanneer andere deuren sluiten, opent het Lichthuis voor jou de deuren.

  Meer over het Lichthuis
 • Een gespierde man met tatoeages geeft een high five aan een vrouw met een felroze shirt.

  Sporten is goed voor lichaam en geest. Daarom kun je sporten bij Sportclub Cordaan. 

  Hier kun je onder professionele begeleiding van onze coaches sporten en bewegen. Alles op jouw eigen niveau en tempo.

  Lees meer over Sportclub Cordaan

Wat wil jij?

Je kunt bij ons werken aan jouw herstel. Dat gaat soms met vallen en opstaan, maar altijd met de hulp die je nodig hebt. Jouw eigen ontwikkeling staat voorop.
 
Kom langs bij een van onze inlooplocaties of vraag ons om bij jou thuis langs te komen. Je kunt in onze inlooplocaties op elke doordeweekse dag terecht voor een kopje koffie, een maaltijd, werk of dagbesteding, ondersteuning en coaching.

Drie gebouwen staan naast en voor elkaar: een roze gebouw van vier etages, een breed blauw gebouw met 1 etage en een oranje eengezinswoning.

Overzicht inlooplocaties

Zie hier op welke plekken je terecht kunt voor dagbesteding en activiteiten in de buurt.

Overzicht inlooplocaties

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Snel aan de slag

  Neem contact op met afdeling instroom door te mailen naar werk-dagbesteding@cordaan.nl of bel naar (020) 229 00 88. Of meld je aan via het inschrijfformulier.

 2. 2 Plaatsen

  Wij gaan samen met jou op zoek naar een geschikte plek.

 3. 3 Coaching

  Daarna krijg je een persoonlijke coach die jou helpt bij het vinden van passende dagbesteding.

Je ziet een vrouw met een zwarte knot vanaf haar rug. Ze roert in een metalen schaal op een metalen tafelblad aan een groot raam aan de straat met daarop stickers van Amsterdamse grachtenpandjes.
Meedoen aan dagbesteding. De ideale manier om je leven weer op de rit te krijgen en om kleur en structuur te geven aan je dagen.

Digitale Dagbesteding

Je kunt ook deelnemen aan digitale dagbesteding van Cordaan. Je doet dan vanuit je huis (of andere plek) mee aan online activiteiten zoals quizzen, lezingen, virtuele rondleidingen en beweegactiviteiten. Alles wat je nodig hebt om mee te doen is een laptop, tablet of smartphone en een snelle internetverbinding.

Ideaal als je slecht ter been bent of als je het gewoon prettiger vindt om vanuit huis mee te doen.

Lijkt het je leuk om digitaal mee te doen? Laat dit dan weten aan een begeleider of coach op de locatie. Zij helpen jou dan op weg.

Voor vragen en meer informatie over digitale dagbesteding kun je ook mailen naar digitaledagbesteding@cordaan.nl  

Een man kijkt op zijn laptop naar een gitaarles online

Veelgestelde vragen

 • Na jouw aanmelding koppelen wij jou aan een coach die met jou in gesprek gaat.

  Daarna volgt er een intake-gesprek waarin we samen ontdekken wat jij nodig hebt en wat jouw leven kan verrijken.

  We maken samen een persoonlijk plan voor jou en jij denkt mee over ons activiteitenaanbod. Maandelijks bespreek je samen met jouw coach jouw ontwikkeling.

   

 • Je kunt bij ons 'meedoen' en 'meewerken'.  

  Bij 'meedoen' kun je denken aan activiteiten zoals samen muziek maken, bingo'en, wandelen, een cursus volgen of creatief bezig zijn door middel van beeldende kunst, dans, theater, poëzie en literatuur.  

  Bij 'meewerken' steek je de handen uit de mouwen. Je werkt bijvoorbeeld mee in de keuken, bij de administratie of facilitaire dienst. Leuke bijkomstigheid: Wanneer je meewerkt, krijg je van ons een vrijwilligersvergoeding. 

 • Nee, onze activiteiten en ondersteuning zijn meestal kosteloos voor jou. En je krijgt altijd een lekker kopje koffie van ons. Voor een klein bedrag kun je vaak ook bij ons eten. Soms vragen wij je om een kleine vergoeding voor bijvoorbeeld materiaalkosten. 

  De gemeente Amsterdam financiert veel vormen van dagbesteding. Als je regelmatig gebruik maakt van onze voorzieningen en diensten, heb je een indicatie via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) nodig. Wij kunnen jou helpen om dit aan te vragen.

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl