Vier mensen zitten gezellig buiten op een bankje bij Clubhuis Noord. Ze genieten van het zonnetje.

Psychische kwetsbaarheid

Je kunt bij Cordaan hulp krijgen bij jouw herstel of wanneer je het niet redt zonder hulp. Wij helpen je met goede dagelijkse activiteiten, maar ook bij je huishouden of met begeleid werk.

Het is niet makkelijk om te ervaren. Soms is het tijdelijk, maar je kunt er ook langer last van hebben. Je kunt bij Cordaan op veel manieren hulp krijgen.

Wij willen graag dat je weer zelfstandig kunt zijn en dat je vertrouwen krijgt in je toekomst. Wij helpen je daarom in jouw thuissituatie en bieden je de kans om te herstellen.

Als je zelfstandig woont, kunnen wij je thuis begeleiden. Wanneer je meer hulp nodig hebt, kun je in aanmerking komen voor een vorm van beschermd wonen. Jouw huisarts of begeleider kan je helpen bij jouw aanmelding.

Wat zoek je?

 • Samen boodschappen doen bij de Lidl. De begeleider en deelnemer hebben samen een boodschappenwagen vast en zijn klaar om naar binnen te gaan.

  Begeleiding

  Je kunt ook voor hulp bij dagelijkse activiteiten of herstel terecht bij Cordaan.

  Begeleiding
 • Twee donkere vrouwen lachen vriendelijk naar de camera terwijl ze creatief bezig zijn in de textielwerkplaats van Osdorperhof.

  Dagbesteding

  Geef kleur en structuur aan jouw dag door mee te doen aan dagbesteding.

  Dagbesteding
 • Lichte gemeenschappelijke ruimte met veel ramen. 3 personen zitten aan een tafel en lachen. Op tafel staan koffiekopjes, een waterkan en tekenspullen.

  Wonen

  Beschermd wonen bij Cordaan of krijg je liever thuis begeleiding en ondersteuning? Samen kijken wij welke woonvorm voor jou het beste is.

  Wonen
 • Je ziet een vrouw met een zwarte knot vanaf haar rug. Ze roert in een metalen schaal op een metalen tafelblad aan een groot raam aan de straat met daarop stickers van Amsterdamse grachtenpandjes.

  Werken

  Wil jij werkervaring op doen en nieuwe vaardigheden leren? Wij begeleiden jou graag in je werk bij Cordaan of bij een andere organisatie.

  Werken
Het Lichthuis is een plek om in de avonduren even op adem te komen.

Veelgestelde vragen

 • Als je psychische klachten hebt, ben je vaak langdurig met jezelf en met anderen in gevecht. Je worstelt dan bijvoorbeeld met symptomen, bijwerkingen van medicatie, stigma's, werkloosheid, eenzaamheid of met verstoorde dromen.  
   
  Met onze herstelvisie richten wij ons op het opbouwen en hervinden van je eigen identiteit, het terugpakken van regie op je eigen leven en op het weer meedoen aan de maatschappij. Het gaat dus niet alleen om persoonlijk herstel, maar ook om sociaal en maatschappelijk herstel. 

 • Wanneer zelfstandig wonen niet lukt, kun je in aanmerking komen voor beschermd wonen. Je woont dan op een locatie waar (intensieve) begeleiding aanwezig is. Vaak is deze begeleiding gericht op persoonlijke verzorging, dagbesteding, huishoudelijke verzorging, mentale en lichamelijke gezondheid.

  Er zijn in Nederland 24 organisaties die beschermd wonen aanbieden. Deze organisaties noemen we een Regionale Instelling voor Beschermd en Begeleid Wonen (RiBW). Cordaan is er daar een van.

  Meer informatie van de rijksoverheid over beschermd wonen
 • Dat is afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt afgesloten. Over het algemeen worden deze kosten wel door de basisverzekering vergoed. Houd er wel rekening mee dat er vaak een eigen risico geldt, en dat sommige behandelingen mogelijk niet volledig worden gedekt. 

  In sommige gevallen kan er zelfs sprake zijn van een eigen bijdrage. Dit verschilt per behandeling en per zorgverzekeraar. 

 • Je kunt altijd terecht bij jouw huisarts op het moment dat je klachten hebt.

  Je kunt ook altijd bellen met de Luisterlijn via 088 0767 000. Voor een luisterend oor en een goed gesprek per telefoon.

  Maak kennis met De Luisterlijn
 • Woon je thuis en heb je psychische klachten? Wil je behandeld worden of een diagnose? Dan kun je vanaf half augustus een beroep doen op het Multidisciplinair Behandel Centrum van Cordaan.

  Aanmeldformulier MBC
In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 16 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl