Twee handen schudden elkaar

Bedrijven

Ontdek hoe je als bedrijf of organisatie een bijdrage kunt leveren aan het betekenisvolle werk van Cordaan. En hoe je, door met ons samen te werken, op een bijzondere manier invulling geeft aan maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO).

Door intensief samen te werken met bedrijven, organisaties en lokale ondernemers, kunnen wij echt een verschil maken en bijdragen aan een betere wereld voor onze cliënten. Want door werkervaring op te doen in een bedrijf, worden ze gehoord en gezien. En ervaren ze een gevoel van trots.

Wil je als bedrijf of ondernemer serieus werk maken van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) en Social Return? Dan is er bij Cordaan van alles mogelijk.

De mogelijkheden

 • Vier handen van vier verschillende personen houden samen een oranje bloem vast

  Help mee bij het organiseren van leuke activiteiten en uitstapjes voor onze cliënten. Van een frisse wandeling door het Vondelpark tot een actieve sport- en spelmiddag en van een creatieve schilder-cursus tot een vaartocht door de Amsterdamse grachten.

  Door het contact met onze cliënten doe je verfrissende ideeën op en leer je anders te kijken naar mogelijkheden en beperkingen.

 • Twee handen schudden elkaar

  Geef onze deelnemers (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) de kans om bij jullie bedrijf werkervaring op te doen. Op die manier kunnen ze werken en leren in de praktijk. En draag je als bedrijf bij aan een inclusieve en diverse bedrijfscultuur.

 • Twee handen houden een bloempot met roze bloem en een roze hart omhoog

  Wil je relaties of medewerkers bedanken voor de fijne samenwerking? Denk dan ook eens aan de bijzondere producten en geschenken van Bijzonder Amsterdams. Stuk voor stuk handgemaakt door creatievelingen met een stoornis of beperking.

  Geschenken van Bijzonder Amsterdams
In deze video zie je hoe Murat, met hulp van een jobcoach en een productiemanager, de stap maakt van beschut naar betaald werk bij Groentespecialist Vroegop. Zo mooi kan het dus zijn om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven bij jullie in het bedrijf.

Voldoening en energie

Door samen te werken met bedrijven en organisaties, kunnen we onze cliënten extra aandacht geven. Aandacht die wij ze niet altijd kunnen geven, omdat de druk op onze zorgprofessionals groot is...

Door samen met ons en onze cliënten op te trekken, krijg je een kijkje in een totaal andere wereld. Je doet nieuwe ideeën op en gaat op een andere manier kijken naar ieders mogelijkheden en beperkingen. Dat is niet alleen inspirerend, maar ook leerzaam.

En het mooiste: Samen met je collega’s bezorg je onze cliënten een fijne ervaring of herinnering. Dit versterkt de onderlinge verbondenheid op de werkvloer en geeft veel voldoening en energie.

"Het voordeel van onze samenwerking is dat werkzaamheden die normaal nauwelijks aandacht krijgen, nu serieus worden opgepakt. En het enthousiasme van jullie cliënten slaat over op de rest!"
Mark Geven Productiemanager bij Groentespecialist Vroegop

Contact

Wij nodigen je uit om samen met ons een mooie maatschappelijke teamactiviteit te organiseren. Zodat we samen een verschil kunnen maken voor onze cliënten en wensen en lichtpuntjes realiseren.

Neem voor meer informatie per e-mail contact op met onze projectleider Maatschappelijk Betrokken Ondernemen: Wendy Kattouw. Haar mailadres is: wkattouw@cordaan.nl 

Tip: Neem minimaal 6 weken van tevoren contact met ons op. Zo is er genoeg tijd om de activiteit voor te bereiden en te organiseren. Het duurt ongeveer twee weken voordat je een voorstel voor een activiteit ontvangt.