Een illustratie van een roze huisje met daarin een poppetje die slaapt.

Logeren en Wonen

Wonen en logeren voor kinderen met een (ernstige of complexe) verstandelijke beperking. En wonen met begeleiding voor jonge vrouwen met een lichte verstandelijke beperking die zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen.

Wonen doe je het liefst thuis in een vertrouwde, veilige omgeving. Soms kan dat niet en zul je ervoor moeten kiezen om jouw kind elders te laten wonen.

Voor kinderen met een meervoudige complexe beperking (MCG) hebben we een speciale woning op IJburg. Ook heeft Cordaan twee fijne, veilige logeerhuizen met vertrouwde begeleiders.  

Daarnaast kunnen ook vrouwen met een licht verstandelijke beperking, die zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen, wonen met begeleiding in ons trainingshuis. 

Drie gebouwen staan naast en voor elkaar: een roze gebouw van vier etages, een breed blauw gebouw met 1 etage en een oranje eengezinswoning.

Overzicht wonen en logeren

Waar vind je ons?

Overzicht wonen en logeren
Een houten regenboog bevestigd aan een witte muur met daaraan allerlei kleine spelletjes en instrumenten om mee te spelen.
Meisje met grijs shirt en een paardenstaart zit op een wit bed een boek te lezen.
Een slaapkamer met bed dat je vanuit de muur naar beneden kunt klappen. Op het bed ligt een gekleurde, gehaakte deken.

Aanmelden

  1. 1 Aanmelden

    Als je je kind wilt aanmelden ga dan naar het Ouder- en Kindteam bij jou in de buurt.

  2. 2 Vragen over Cordaan of de aanmelding?

    Neem dan contact op met het Zorgloket Cordaan Jeugd. Samen brengen we in kaart wat je nodig hebt en bespreken we de mogelijkheden. Ook kijken we wat er nog nodig is om dit te regelen. We gaan op zoek naar een passende vorm van ondersteuning en houden zoveel mogelijk rekening met je wensen.

  3. 3 Rondleiding

    Als we een passende vorm van ondersteuning hebben gevonden, ontvang je een uitnodiging voor een rondleiding, het verdere verloop van de aanmelding wordt nog met je besproken.

Voor verwijzers

Een illustratie van een blauwe vorm met oogjes en daaronder twee gele handen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wonen, dagbesteding, werken, behandeling of begeleiding? Bel of mail ons:

Zorgloket Jeugd

We zijn te bereiken op telefoonnummer

(020) 630 62 62

Kunnen we de telefoon niet opnemen? Stuur dan een e-mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.