Een man kijkt op zijn laptop naar een gitaarles online

Dagbesteding vanuit je huis

Is het voor jou lastig om naar een Cordaan-locatie toe te komen? Of vind je het gewoon veel fijner om vanuit je eigen huis deel te nemen aan (digitale) dagbesteding? Dan kunnen onze participatiecoaches ook bij jou thuis langskomen. We bespreken dan wat jouw wensen zijn en bekijken samen wat er mogelijk is.

Wij geloven dat meedoen, ontmoeten en zingeving kunnen helpen bij het herstellen van psychische klachten. Want door actief mee te doen aan dagbesteding voel je dat je zinvol en nuttig bezig bent.

Je voelt dat je ertoe doet, ervaart een gevoel van trots, en ontmoet mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Dat is erg prettig. Want je voelt dat je er niet alleen voor staat en dat je niet de enige bent met psychische klachten.

Wij zien herstel als een persoonlijk proces waarbij we vooral kijken naar de mogelijkheden om weer mee te doen.

Veelgestelde vragen

 • Deze dagbesteding is er speciaal voor mensen met een psychische problemen die wel mee willen doen aan de samenleving en zichzelf willen ontwikkelen.

  Door mentale of fysieke problemen kunnen ze (voorlopig) niet naar een inlooplocatie komen. Of ze voelen zich helemaal niet comfortabel in een dergelijke setting.

 • Helemaal niets. De gemeente betaalt de kosten. We hebben wel een indicatie nodig. Heb je nog geen indicatie? Dan kunnen wij deze voor jou aanvragen.

 • Niet iedereen kan zomaar naar een Cordaan-locatie toekomen. Als je ernstige psychische problemen hebt, kan dat bijvoorbeeld erg lastig zijn.

  Daarom kiezen wij ervoor om ook ondersteuning en dagbesteding thuis aan te bieden.

  In een grote stad als Amsterdam is ontzettend veel te doen en te beleven. Het is niet eenvoudig om dan iets te vinden dat echt bij jou past. Daar helpen wij je graag bij.

 • Het is begeleiding van een participatiecoach die wij zoveel mogelijk bij jou thuis aanbieden. Samen met jou kijken we wat er mogelijk is en wat past bij jouw wensen. Daarnaast kijken we ook naar mogelijkheden in de buurt, of naar een digitale vorm van dagbesteding. Kortom, we gaan op zoek naar een passende vorm waar jij blij van wordt.

 • Onze participatiecoaches komen naar jouw huis toe om jouw wensen te inventariseren op basis van vijf leefgebieden. 

  • Betekenisvol werk: waar wil jij graag een bijdrage aan leveren?

  • Vrije tijd: welke leuke dingen wil je doen?

  • Sociale contacten: bij wie voel jij je prettig en op je gemak?

  • Talentontwikkeling; waar krijg je energie van?

  • Gezondheid: wat draagt bij aan jouw gezondheid?

  Op basis van deze wensen gaat de participatiecoach op zoek naar een passende activiteit en geeft de begeleiding die daarbij hoort.

Een tablet in een standaard op een tafel en wazig op de achtergrond een persoon op een rode bank.

Digitale dagbesteding

Als je wilt, kun je bij Cordaan ook deelnemen aan digitale dagbesteding. Je doet dan vanuit je huis (of andere plek) mee aan online activiteiten zoals quizzen, lezingen, virtuele rondleidingen en beweegactiviteiten. Alles wat je nodig hebt is een laptop, tablet of smartphone en een snelle internetverbinding.

Een ideale manier om actief bezig te zijn als je slecht ter been bent of als het jou niet lukt om naar een dagbestedingslocatie toe te komen.

Lijkt het je leuk om (ook) digitaal mee te doen? Laat dit dan weten aan een begeleider of coach op de locatie.

Voor vragen en meer informatie over digitale dagbesteding kun je ook mailen naar digitaledagbesteding@cordaan.nl  

Maak kennis met digitale dagbesteding van Cordaan

Kunnen wij je verder helpen?

Wil jij graag vanuit huis deelnemen aan dagbesteding? Neem dan contact op met een participatiecoach van Cordaan door te bellen naar een inlooplocatie bij jou in de buurt. Al onze inlooplocaties vind je hier

Je kunt ook contact opnemen met onze afdeling instroom via: 
T: 020 229 00 88 .
M: werk-dagbesteding@cordaan.nl.

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl