Meedoen & meewerken voor mensen met psychische kwetsbaarheid

Cordaan is er voor mensen die in een kwetsbare situatie zijn geraakt. Bijvoorbeeld door problemen thuis, overbelaste mantelzorg, schulden, geen invulling van de dag of een verslavings- of ggz-achtergrond. Onze professionals geven een steuntje in de rug bij jouw groei, herstel en ondersteunen je waar nodig. Dit kan op onze inlooplocatie's, in de wijk, maar ook vanuit de thuissituatie. Op de locaties kun je terecht voor een kopje koffie, een gezonde maaltijd, dagbesteding, activiteiten, meewerken, ondersteuning en coaching.

Met aandacht voor het anders zijn

Bij Cordaan GGZ geloven wij in de herstelvisie. Hiermee bedoelen wij niet genezen, maar wij zien herstel als een persoonlijk proces waarbij je eigen waarden, doelen, gevoelens en rollen aanpast om zo een bevredigend, hoopvol en zinvol leven te kunnen leiden. Rekeninghoudend met eventuele beperkingen en met aandacht voor het anders zijn.

Hoe werken wij?

Bij ons ben je een deelnemer en geen cliënt. Iedereen die ondersteuning wenst en psychisch kwetsbaar is, kan bij ons terecht. Voel je welkom om een kopje koffie te komen drinken en sfeer te proeven. Heb je interesse in ondersteuning of wil je graag deel nemen aan activiteiten, dan vragen we je aan te melden. Na aanmelding:

 • word je gekoppeld aan een coach, iemand die er speciaal voor jou is;
 • volgt er een intakegesprek;
 • gaan we samen ontdekken wat jij nodig hebt en wat jouw leven zou verrijken;
 • maken we met jou een (digitaal) persoonlijk plan;
 • bepaald jou input mede de activiteiten op locatie;
 • kunnen de activiteiten zowel binnen als buiten onze locatie georganiseerd worden;
 • bespreken we maandelijks de voortgang.

 

Onze expertise

Wij werken vanuit onze herstelvisie. Dat betekent dat we kijken naar hoe we jou kunnen helpen om te groeien en je doelen te bereiken. Dat kan voor de korte termijn of de lange termijn zijn. Wil je daar meer over weten, lees hier dan over de visie en methode. Onze expertise en focus in de ondersteuning en coaching ligt op de volgende vijf leefgebieden:

 • Betekenisvol werk: waar wil jij graag een bijdrage aan leveren?
 • Vrije tijd: welke leuke dingen wil je doen?
 • Sociale contacten: bij wie wil jij je betrokken voelen?
 • Talentontwikkeling; waar krijg je energie van?
 • Gezondheid: wat draagt voor jou bij aan gezondheid?

Voor iedereen een veilige plek

Wij werken door heel Amsterdam en hebben vaste inlooplocaties in Amsterdam Noord en West.

 • Clubhuis Noord

  Clubhuis Noord biedt een plek voor Amsterdammers die in een kwetsbare situatie zijn geraakt en daar weer uit willen komen. Hier kun je je ontplooien en aan allerlei activiteiten deelnemen waar onze coaches je bij helpen.

  Clubhuis Noord

 • Centrum Kijkduin

  Centrum Kijkduin is een bruisend centrum in de buurt waarin talenten van deelnemers en buurtbewoners centraal staat. Dit centrum werkt veel samen met buurtvrijwilligers en organisaties in de buurt.

  Centrum Kijkduin

 • Activiteitencentrum Osdorperhof GGZ

  Activiteitencentrum Osdorperhof is een gestructureerde dagopvang voor de oudere GGZ-inwoner van Amsterdam, waar activiteiten voor en door deelnemers worden gegeven.
   

  Activiteitencentrum Meer en Oever

 • De Kadoeler

  De Kadoeler is een open inlooplocatie. Bij ons kun je altijd terecht voor een kopje koffie. Hier worden de activiteiten voor en door de bezoekers georganiseerd en wordt de Kadoeler ook het centrale punt voor "werken in de wijk".

  Lees meer

 • Vanuit je huis

  Heb je de wens om meer naar buiten te komen? We ondersteunen je in het zoeken van participatie mogelijkheden in je leefomgeving.

  meer informatie volgt nog

 • Participatie woonlocatie GGZ

  Woon je bij Cordaan? Dan kun je ondersteuning krijgen op het gebied van participatie. Dat houdt in dat je activiteiten doet op de woonlocatie of in de wijk.

  Lees meer

Wat doen we nog meer

Naast onze inlooplocaties organiseren wij allerlei activiteiten in de buurt, hebben wij expertise op het gebied van ondersteunen naar betaald werk en zijn wij bezig met allerlei projecten om ons aanbod te verbreden.

Wat is er te doen?

Er is zowel binnen als buiten onze locaties van alles te doen. Veel ervan is gericht op “meedoen en meewerken”. Bij “meedoen” hebben wij het vaak over meedoen bij activiteiten. Denk aan activiteiten zoals: samen muziek maken, bingo, wandelen, een cursus volgen of creatief bezig zijn. Bij “meewerken” werk je op regelmatige basis mee op de locatie. Je werkt bijvoorbeeld mee in de keuken, bij de administratie of facilitaire dienst. Wanneer je meewerkt, krijg je van ons een vrijwilligersvergoeding.

Wat we doen verschilt per locatie. Het hangt namelijk af van wat jij en de groep inbrengen. Dat kan zowel individueel of in een groep.

Is dit wat voor mij?

Ervaar je psychische kwetsbaarheid of eenzaamheid, wil je wat meer onder de mensen zijn, wil je werken aan je gezondheid of wil je juist wat betekenen voor je omgeving. Je kunt met verschillende redenen bij ons terecht. Iedereen is welkom. Je kunt altijd bij ons een kopje koffie komen drinken of meedoen aan een activiteit.

Wanneer je intensievere ondersteuning wilt of langdurig gebruik wil maken van onze activiteiten of coaching, dan vragen wij om een officiële aanmelding met daarbij een indicatie voor wmo.

Kosten?

De activiteiten en ondersteuning die wij bieden kost jou als deelnemer niets. De koffie is meestal gratis. Voor een klein bedrag kun je een maaltijd krijgen. Er zijn enkele activiteiten waar we een kleine vergoeding voor kunnen vragen ivm eventuele materiaalkosten.

Wij worden gefinancierd door de gemeente. Wanneer je regelmatig gebruik maakt van onze voorziening, is een wmo-indicatie noodzakelijk. De indicatie kunnen wij voor jou aanvragen.

Werkwijze & aanmelden

 1. Kennismaken

  Kom langs op een van onze locaties om de sfeer te proeven. Je bent altijd welkom.

 2. Aanmelden

  Wil je gebruik maken van onze diensten? Dan word je aangemeld.

 3. Aan de slag

  Je krijgt een coach en samen ga je werken aan jouw leef- en werkwensen.

Wil je meer informatie over meedoen & meewerken voor mensen met psychische kwetsbaarheid? Dan kun je contact opnemen met onze afdeling instroom via mail: werk-dagbesteding@cordaan.nl of bel naar 020-2290088.