Revalidatie
Je kunt bij ons revalideren als je moet herstellen na bijvoorbeeld een beroerte, heupoperatie, amputatie of andere ziekte of operatie. Revalidatie is voor oudere en jonge mensen.
Tijdens de revalidatie werk je aan terugkeer naar huis. Je verblijft op een speciale revalidatieafdeling: een prettige, stimulerende omgeving, waarin je op een actieve manier werkt aan je herstel.
Onze revalidatieteams ondersteunen je met oefeningen, advies, zorg en aandacht voor jouw persoonlijke wensen. Je familie en mantelzorgers betrekken we zo veel mogelijk bij jouw revalidatieproces. Dat helpt je herstel te bespoedigen.
Zo werkt het
1 Welke revalidatie past?
Tijdens je verblijf in het ziekenhuis of met je huisarts kijken we welke vorm van revalidatie het beste bij jouw situatie past.
2 Aanmelding
Kom je in aanmerking voor revalidatie, dan meldt het ziekenhuis of je huisarts je aan bij Cordaan.
3 Start revalidatie
Met het team bespreek je jouw behandelplan. De revalidatie begint.
Zorgkaart Nederland beoordeling
Gemiddelde beoordeling: 8.6
sector Geriatrische revalidatiezorg is 99 keer beoordeeld met een gemiddelde van 8.6.
Veelgestelde vragen
Je kunt bij ons revalideren:
na een beroerte (CVA of ander hersenletsel);
met een (heup)fractuur;
met een nieuwe heup of knie;
na een amputatie;
als je door een ernstige of complexe operatie bent verzwakt en conditie moet opbouwen.
Samen met het revalidatieteam maak je een revalidatiebehandelplan met doelen waarmee je aan je herstel werkt. Stapsgewijs leer en oefen je de handelingen die je nodig hebt om weer zo zelfstandig mogelijk thuis te wonen. En de activiteiten te ondernemen die je belangrijk vindt. Revalideren betekent: veel dingen opnieuw leren en intensief oefenen.
Behandelingen zijn individueel en in een groep. Je volgt de behandelingen zes dagen per week met fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en gesprekken met een maatschappelijk werker of psycholoog waar nodig.
Als het kan, ga je tijdens je revalidatie op zondagen naar huis. Zo ervaar je hoe het is om weer thuis te zijn. Samen met het revalidatieteam evalueer je deze 'oefendag' en als het nodig is pas je jouw revalidatietraject aan.
Met welke professionals je in contact komt, hangt af van de behandeling en begeleiding die je nodig hebt. Een persoonlijk begeleider ontvangt je bij opname op de revalidatieafdeling. Tijdens jouw verblijf is deze medewerker het vaste aanspreekpunt voor jou en je naasten.
De specialist ouderengeneeskunde is eindverantwoordelijk voor je revalidatiebehandeling.
Het revalidatieteam bestaat verder uit verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, maatschappelijk werkers, muziektherapeuten, bewegingsagogen, geestelijk verzorgers, activiteitenbegeleiders en revalidatiewijkverpleegkundigen.
Na je ontslag ben je nog niet van ons af. Want revalidatie stopt niet zodra je thuis bent. Therapeuten kunnen je thuis behandelen, of je bezoekt de locatie waar je revalideerde.
Een speciaal voor revalidatie opgeleide wijkverpleegkundige bezoekt je kort na je ontslag thuis. Zij begeleidt je bij de overgang tussen je revalidatie en thuis. De wijkverpleegkundige kent jouw revalidatiedoelen. Samen bekijk je of de revalidatie thuis goed verloopt. Daarnaast ondersteunt zij je bij het gebruik van medicatie en beoordeelt samen met jou hoe het gaat met de zorg en eventuele hulpmiddelen. Ook kan de revalidatiewijkverpleegkundige je mantelzorger ondersteunen.
Cordaan werkt nauw samen met revalidatiecentrum Reade bij de invulling van jouw revalidatieprogramma. Samen bieden we altijd de best passende behandeling en zorg op het juiste moment.
Doorverwijzen naar Reade tijdens je revalidatieproces is mogelijk, als dit voor je herstel beter lijkt. Dit besluit nemen we in overleg met jou, de specialist ouderengeneeskunde en een revalidatiearts van Reade.
Kunnen wij je helpen?
Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?
Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 16 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.
Cliënten Servicebureau
T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl