Door een venster met witte gordijnen en een plant op de vensterbank, schijnt een halve maan. Buiten is het donker, er zijn huizen in de verte

Dagopvang & logeren

Geef jij mantelzorg aan bijvoorbeeld jouw kind, partner, ouder of andere naaste? Dan kom je misschien in aanmerking voor vervangende zorg. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, of als de belasting te zwaar is. Iemand anders neemt de zorg dan even van je over.

Als wij je zorg tijdelijk uit handen nemen, heet dat 'respijtzorg'. Je naaste kan bijvoorbeeld 1 of 2 dagen per week naar dagopvang in de buurt, of komt bij ons logeren zodat jij even geen zorgtaken hebt. Het helpt je om op de been te blijven en je zorgtaken beter vol te houden. 

Hulp thuis is ook mogelijk. Bijvoorbeeld begeleiding of persoonlijke zorg. Het kan gaan om professionele zorg, of zorg door vrijwilligers. Zij blijven bij je naaste, zodat jij even de deur uit kunt en iets voor jezelf doen.

Aanvragen

 1. 1 Aanmelden

  Je kunt respijtzorg aanvragen via je huisarts. Wil je zelf contact over de mogelijkheden? Bel dan ons Cliënten Servicebureau 088 267 32 26

 2. 2 Wachten

  We zoeken naar een geschikte manier om jou en je naaste te ondersteunen. Het kan zijn dat je even moet wachten tot deze gevonden is.

 3. 3 Start respijtzorg

  Zodra we een vorm hebben die past bij jullie situatie, nemen we contact op en starten we de respijtzorg.

De maan schijnt door een venster met oranje gordijnen. Of de voorgrond een bed met oranje dekens

Veelgestelde vragen

 • Na je aanvraag bespreek je jouw situatie met een wijkverpleegkundige, een casemanager dementie of een participatiecoach van de dagbesteding. Samen maak je een ondersteuningsplan dat we indienen bij de gemeente. Is de gemeente akkoord? Dan krijg je een indicatie die 1 jaar geldig is.

  Je huisarts blijft eindverantwoordelijk voor medische zaken. Verpleegkundige zorg doet de wijkverpleegkundige, dat wordt betaald door de Zorgverzekeringswet (ZvW). 

 • Respijtzorg door Cordaan kan worden vergoed door de gemeente, het zorgkantoor, de zorgverzekeraar of uit een pgb. 

  • Gemeente: de gemeente vergoedt de zorg als je zelf of je naaste jeugdhulp of Wmo-ondersteuning krijgt. Vraag je gemeente naar de mogelijkheden. 

  • Zorgkantoor: heeft je naaste een Wlz-indicatie, dan kan logeren worden vergoed vanuit deze indicatie. 

  • Zorgverzekeringen: in sommige gevallen vergoed je zorgverzekeraar logeren of dagopvang vanuit je aanvullende verzekering. Informeer bij je verzekeraar.

  • Persoonsgebonden budget (pgb): heb je een pgb, dan kan je respijtzorg ook hiermee betalen. 

 • Markant is hét centrum voor mantelzorgers in Amsterdam en Diemen. Markant ondersteunt je zodat je de zorg voor je naaste beter volhoudt en voorkomt dat je overbelast raakt.

  Markant - Centrum voor mantelzorgondersteuning

Mogelijkheden voor dagopvang

 • Een oudere dame met hoofddoek zit naast oudere heer met baard aan tafel, op de achtergrond een keuken met een heer met grijs haar en omvangrijke buik met jonge vrouw met lang zwart haar die een appaltaart uit de oven halen

  Het Daghuis

  Het Daghuis is een huiselijke plek midden in de wijk waar ouderen en hun mantelzorgers overdag, in de avond en in de nacht welkom zijn voor zorg, ondersteuning en dagbesteding.

  Het Daghuis
 • Ouderen spelen aan tafel een spelletje en lachen samen

  Alle locaties voor dagbesteding

  Hier zie je een overzicht van alle locaties met dagbesteding voor ouderen in Amsterdam, Diemen, Huizen en Nieuw-Vennep

  Alle locaties voor dagbesteding

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl