Overzicht agenda

Resultaat 1 - 10 van 250
 • Online bijeenkomst voor ouders: ‘Opgroeien met zorg of ziekte in het gezin’

  In deze bijeenkomst via Zoom komen ouders/verzorgers meer te weten over hoe kinderen en jongeren zorg en ziekte in het gezin kunnen ervaren. En krijgen zij tips hoe zij hiermee om kunnen gaan.

  woensdag 9 november 2022

 • Dutch Design Week 2022: Expertmeeting kunst en zorg - Cordaan, Vitalis en Museum van de Geest

  Zorgorganisaties Cordaan en Vitalis WoonZorg Groep en het Museum van de Geest organiseren tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven gezamenlijk een middag over de toekomt van kunst en zorg. Wat doet kunst met mensen en dan specifiek met mensen met een bepaalde kwetsbaarheid? Wat is de toekomst van kunst in de zorg? En hoe zorgen we ervoor dat kunstinterventies in de zorg voor iedereen toegankelijk worden en blijven?

  donderdag 27 oktober 2022

 • Nieuwe tentoonstelling Outsider Art: Zomerkoninginnen

  Outsider Art Galerie belicht deze zomer het thema vrouwelijkheid met de groepstentoonstelling Zomerkoninginnen waarin alleen werk van vrouwelijke (of mensen die zich als vrouw identificeren) kunstenaars te zien is. Wat betekent het om vrouw te zijn en welke beelden, verhalen en symboliek gebruiken zij in hun kunst?

  van woensdag 3 augustus 2022 uur
  tot zondag 2 oktober 2022 uur

 • Gratis bijeenkomst ‘Levend verlies’ voor mantelzorgers in Amsterdam-Zuidoost

  Zorgt u intensief voor een naaste? En heeft u te maken met verlies en rouw? Dan kunt u 1 december gratis meedoen met de bijeenkomst ‘Levend verlies’ van Markant, centrum voor mantelzorg.  Mantelzorgers uit Zuidoost krijgen voorrang op deze bijeenkomsten. Maar mantelzorgers uit andere stadsdelen zijn ook welkom.

  woensdag 1 december 2021

 • MODESHOW DEMOCRACY BEA OTTE & DURAN LANTINK

  Tijdens Amsterdam Fashion Week toont modeontwerper Duran Lantink samen met co-designer Bea Otte van Theater Lebelle de collectie ‘Democracy’ op een unieke locatie: in samenwerking met Museum van de Geest in de Amsterdam Museum-zaal in de Hermitage.

  vrijdag 3 september 2021

 • Laat niemand in eenzaamheid sterven - wordt vrijwilliger

  Mensen in de laatste levensfase hebben vaak behoefte aan extra aandacht, ondersteuning en aanwezigheid van een ander. Markant zoekt mensen in Amsterdam die als vrijwilliger palliatieve terminale zorg (VPTZ) minimaal 1x in de week aandacht willen geven aan iemand in de laatste levensfase. Gewoon, door er te zijn, te luisteren of samen iets te doen. Thuis of in een woonzorgzorgcentrum. Dit kan op alle momenten van de dag. Je mag zelf aangeven wat je prettig vindt. Ervaring is niet nodig. Wel betrouwbaarheid, betrokkenheid, inlevingsvermogen en het hart op de goede plaats.  

  van woensdag 7 juli 2021 uur
  tot woensdag 21 juli 2021 uur

 • Stoelyoga voor mantelzorgers

  Bent u of kent u een mantelzorger die zoekt naar de balans tussen werk, zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf? Wilt u oefeningen krijgen die helpen stress te reduceren? Vanaf 21 juni organiseert Markant online stoelyoga-bijeenkomsten voor mantelzorgers uit Amsterdam Centrum, Nieuw-West, Zuid en Zuidoost op maandagmiddag, woensdagochtend of zondagochtend.

  van zondag 4 juli 2021 uur
  tot zondag 25 juli 2021 uur

 • Untitled - Een theaterproductie van De Toneelmakerij, Theatergroep LeBelle en Outsider Wear

  Anno 2021 maakt de Nipt het mogelijk Down in een vroeg stadium van de zwangerschap te ontdekken. In veel gevallen leidt dit tot een beëindiging van de zwangerschap, er worden steeds minder mensen met Down geboren. Wat vinden de acteurs met Down van deze ontwikkeling? En hun familieleden? Acteurs Anne Gehring, Els Volmuller en Moos Kwist - moeders en broer van kinderen met Down - delen hoe mooi en moeilijk het voor hen was om een gezinslid met Down te krijgen. De acteurs met Down reageren en adviseren. 

  van woensdag 9 juni 2021 uur
  tot zondag 13 juni 2021 uur

 • Foto-expositie: Pride Photo in Nieuw Vredenburgh

  In het restaurant van Nieuw Vredenburgh is de hele maand februari en maart een foto-expositie van Pride Photo te zien. Pride Photo is een internationale prijs voor fotografie waarin lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders centraal staan om waarmee seksuele en genderdiversiteit tot uitdrukking wordt gebracht. De wedstrijd is een initiatief van o.a. COC Amsterdam.

  van maandag 15 februari 2021 uur
  tot woensdag 31 maart 2021 uur

 • Outsider Art Galerie - Bekijk de expositie MONSTERS! online

  Outsider Art Galerie kan haar deuren nog niet openen en daarom is de huidige tentoonstelling MONSTERS! nu online te bezoeken. Neem een kijkje vanaf uw bureau of luie stoel!

  van vrijdag 15 januari 2021 uur
  tot dinsdag 9 februari 2021 uur

Pagina's