Wonen voor mensen met psychische problemen

Cordaan GGZ ondersteunt mensen met psychiatrische problematiek of langdurige psychosociale problemen in Amsterdam. U kunt bij Cordaan beschermd wonen of begeleid zelfstandig wonen. Uw wensen, behoeften en mogelijkheden staan bij ons centraal. Onze ondersteuning is erop gericht dat u het leven kunt leiden zoals u dat wenst. We gaan hierbij uit van wat u kan, niet van uw beperkingen.

Beschermd wonen

Cordaan GGZ biedt verschillende vormen van beschermd wonen. In onze woonlocaties in Amsterdam heeft u de beschikking over een eigen zitslaapkamer of appartement. Deze ruimte kunt u inrichten met uw eigen spullen.

Heeft u een zitslaapkamer, dan deelt u met anderen een gemeenschappelijke woonkamer.

U heeft de mogelijkheid om vanuit onze beschermde woonvorm door te stromen naar een eigen woning.

De kosten

Voor beschermd wonen hebt u een beschikking nodig van Gemeente Amsterdam, of een indicatie vanuit de Wlz.

In beide gevallen betaalt u een eigen bijdrage, aan het CAK. 

Deze eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. 

Aanmelden

Aanmeldingen voor mensen met een Wlz GGZ indicatie gaan vanaf 01-01-2021 via het Cliënten Servicebureau GGZ. Voor vragen kunt u contact opnemen met zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl. Een van onze consulenten neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op over het aanmeldproces. Alle informatie over de Wlz vindt u op de website van het CIZ

Aanmeldingen voor mensen met een GGZ Beschermd wonen beschikking lopen via de Gemeente Amsterdam.
De afdeling die hierover gaat heet de Centrale Toegang, hier kunt u zich laten informeren over de aanmeldprocedure en de aanmeldingstool opvragen.
Alle informatie over wonen en de aanmeldprocedure vindt u op de website van Gemeente Amsterdam.

Wonen op een GGZ-afdeling in een verzorgings- of verpleeghuis

Als u naast ondersteuning bij de gevolgen van uw psychiatrische aandoening, ook ondersteuning nodig heeft bij somatische problemen, dan biedt Cordaan ook de mogelijkheid tot wonen op een GGZ-afdeling met meerzorg. Dat kan op de locaties Hofmeyrstraar en de Buitenhof. Voor aanmeldingen zie kopje aanmelden

Aanmelden met V&V-indicatie

Als u verpleeghuiszorg nodig heeft biedt Cordaan ook de mogelijkheid tot wonen op een GGZ-afdeling in een verpleeghuis. Dat kan in De Die in Noord. Voor deze woonvorm heeft u een Wlz-indicatie nodig van het CIZ. Neem voor meer informatie contact op met het Cliënten Servicebureau
T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl

Wonen in V&V locatie Wlz indicatie

Rondleiding

Bent u geinteresseerd in het wonen bij een van de locaties van Cordaan. Bel dan de locatie van uw interesse en vraag om een rondleiding.

Algemene leveringsvoorwaarden

De Algemene Leveringsvoorwaarden VGZ/GGZ zijn schriftelijke afspraken tussen u en Cordaan en regelen uw rechten en uw plichten en die van Cordaan. Klik hier voor meer informatie.