Wonen voor mensen met psychische problemen

Cordaan GGZ ondersteunt mensen met psychiatrische problematiek of langdurige psychosociale problemen in Amsterdam. U kunt bij Cordaan beschermd wonen of begeleid zelfstandig wonen. Uw wensen, behoeften en mogelijkheden staan bij ons centraal. Onze ondersteuning is erop gericht dat u het leven kunt leiden zoals u dat wenst. We gaan hierbij uit van wat u kan, niet van uw beperkingen.

Beschermd wonen

Cordaan GGZ biedt verschillende vormen van beschermd wonen. In onze woonlocaties in Amsterdam heeft u de beschikking over een eigen zitslaapkamer of appartement. Deze ruimte kunt u inrichten met uw eigen spullen. Heeft u een zitslaapkamer, dan deelt u met anderen een gemeenschappelijke woonkamer. U heeft de mogelijkheid om vanuit onze beschermde woonvorm door te stromen naar een eigen woning.

De kosten

Voor beschermd wonen hebt u een beschikking nodig van Gemeente Amsterdam, of een indicatie vanuit de Wlz. Ook betaalt u een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. 

Aanmelden

Aanmeldingen voor mensen met een Wlz GGZ indicatie gaan vanaf 01-01-2021 via het Cliënten Servicebureau GGZ. Voor vragen kunt u contact opnemen met zorgbemiddelingggz@cordaan.nl. Een van onze consulenten neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op over het aanmeldproces. Alle informatie over de Wlz vindt u op de website van het CIZ

Aanmeldingen voor mensen met een GGZ Beschermd wonen beschikking lopen via de Gemeente Amsterdam. Voor aanmelden kunt u kunt contact opnemen met de CTBW (Centrale Toegang Beschermd Wonen) en u laten informeren over de aanmeldprocedure en de aanmeldingstool opvragen.

Alle informatie over wonen en de aanmeldprocedure vindt u op de website van Gemeente Amsterdam.

GGZ Thuisbegeleiding

Naast beschermde woonvormen biedt Cordaan de mogelijkheid tot ondersteuning in de eigen woonomgeving.

Voor thuisbegeleiding kunnen wij een beschikking voor u aanmaken als u woont in de Gemeente Amsterdam. Woont u in Diemen dan kunt u bij De Brede Hoed een beschikking voor AO aanvragen.

Voor meer informatie over begeleiding bij u thuis kunt u contact opnemen met onze teamondersteuners via nummer (020) 8868300. 

Voor aanmelding kunt een mail sturen naar begeleiding@cordaan.nl. U ontvangt dan een aanmeldformulier en wordt binnen een week gebeld door een ambulantondersteuner die werkt in de wijk waar u woont. 

Wonen op een GGZ-afdeling in een verzorgings- of verpleeghuis

Als u naast ondersteuning bij de gevolgen van uw psychiatrische aandoening, ook ondersteuning nodig heeft bij somatische problemen, dan biedt Cordaan ook de mogelijkheid tot wonen op een GGZ-afdeling in een verzorgingshuis/verpleeghuis. Dat kan in d'Oude Raai en in De Buitenhof. De aanmelding hiervoor wordt door uw behandelaar bij de gemeente gedaan. Alle informatie over wonen en de aanmeldprocedure vindt u op de website van de gemeente Amsterdam.

Aanmelden met V&V-indicatie

Als u verpleeghuiszorg nodig heeft biedt Cordaan ook de mogelijkheid tot wonen op een GGZ-afdeling in een verpleeghuis. Dat kan in De Die in Noord en in De Buitenhof in Buitenveldert. Voor deze woonvorm heeft u een WLZ-indicatie nodig van het CIZ. Neem voor meer informatie contact op met het Cliënten Servicebureau
T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl

Wonen in V&V locatie met Wmo of WLZ indicatie

Rondleiding

Bent u geinteresseerd in het wonen bij een van de locaties van Cordaan. Bel dan de locatie van uw interesse en vraag om een rondleiding.