Wonen voor mensen met psychische problemen

Cordaan GGZ ondersteunt mensen met psychiatrische problematiek of langdurige psychosociale problemen in Amsterdam. U kunt bij Cordaan beschermd wonen of begeleid zelfstandig wonen. Uw wensen, behoeften en mogelijkheden staan bij ons centraal. Onze ondersteuning is erop gericht dat u het leven kunt leiden zoals u dat wenst. We gaan hierbij uit van wat u kan, niet van uw beperkingen.

Beschermd wonen

Cordaan GGZ biedt verschillende vormen van beschermd wonen. In onze woonlocaties in Amsterdam heeft u de beschikking over een eigen zitslaapkamer of appartement. Deze ruimte kunt u inrichten met uw eigen spullen. Heeft u een zitslaapkamer, dan deelt u met anderen een gemeenschappelijke woonkamer. U heeft de mogelijkheid om vanuit onze beschermde woonvorm door te stromen naar een eigen woning.

De kosten

Voor beschermd wonen hebt u een beschikking nodig van Gemeente Amsterdam. Ook betaalt u een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. 

Aanmelden

Aanmeldingen voor mensen met een GGZ-indicatie gaan sinds 01-01-2015 via de gemeente. Hiervoor hebt u een beschikking nodig van Gemeente Amsterdam. Voor aanmelden kunt u kunt contact opnemen met de CTBW (Centrale Toegang Beschermd Wonen) en u laten informeren over de aanmeldprocedure en de aanmeldingstool opvragen. Alle informatie over wonen en de aanmeldprocedure vindt u op de website van Gemeente Amsterdam.

 

GGZ Thuisbegeleiding

Naast beschermde woonvormen biedt Cordaan de mogelijkheid tot ondersteuning in de eigen woonomgeving. Voor thuisbegeleiding heeft u een beschikking nodig van de Gemeente Amsterdam en kunt u aanvragen bij de MO-zaak. U kunt zich voor begeleiding bij u thuis aanmelden bij Cordaan Thuisbegeleiding: (020) 886 83 00. U kunt ook een e-mail sturen naar planbureauVVBthuisbegeleiding@cordaan.nl.

Wonen op een GGZ-afdeling in een verzorgings- of verpleeghuis

Als u naast ondersteuning bij de gevolgen van uw psychiatrische aandoening, ook ondersteuning nodig heeft bij somatische problemen, dan biedt Cordaan ook de mogelijkheid tot wonen op een GGZ-afdeling in een verzorgingshuis/verpleeghuis. Dat kan in d'Oude Raai en in De Buitenhof. De aanmelding hiervoor wordt door uw behandelaar bij de gemeente gedaan. Alle informatie over wonen en de aanmeldprocedure vindt u op de website van de gemeente Amsterdam.

Aanmelden met V&V-indicatie

Als u verpleeghuiszorg nodig heeft biedt Cordaan ook de mogelijkheid tot wonen op een GGZ-afdeling in een verpleeghuis. Dat kan in De Die in Noord en in De Buitenhof in Buitenveldert. Voor deze woonvorm heeft u een WLZ-indicatie nodig van het CIZ. Bel voor meer informatie naar het Client Servicebureau 088 - 267 32 26, of stuur een e-mail naar: zorgbemiddelingggz@cordaan.nl.

Wonen in V&V locatie met Wmo of WLZ indicatie

Rondleiding

Bent u geinteresseerd in het wonen bij een van de locaties van Cordaan. Bel dan de locatie van uw interesse en vraag om een rondleiding.