Dutch Design Week 2022: Expertmeeting kunst en zorg - Cordaan, Vitalis en Museum van de Geest

Zorgorganisaties Cordaan en Vitalis WoonZorg Groep en het Museum van de Geest organiseren tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven gezamenlijk een middag over de toekomt van kunst en zorg. Wat doet kunst met mensen en dan specifiek met mensen met een bepaalde kwetsbaarheid? Wat is de toekomst van kunst in de zorg? En hoe zorgen we ervoor dat kunstinterventies in de zorg voor iedereen toegankelijk worden en blijven?

Op donderdag 27 oktober, van 13.30 - 18.00 uur, gaan we aan de hand van enkele voorbeelden uit het land in gesprek met deelnemers/ervaringsdeskundigen, zorgmedewerkers, kunstenaars, opleidingen, beleidsmakers en designers om te zoeken naar een manier om kunst een vast onderdeel binnen de zorg te kunnen laten worden en binnen de kunstensector ook (nog) meer ruimte geven.

De afgelopen jaren is er gedegen onderzoek gedaan naar de impact van kunstinterventies in de zorg maar de vraag hoe deze voor iedereen toegankelijk kunnen worden (en wie hiervoor betaald) is nog niet beantwoord. Werkende interventies moeten stoppen omdat de subsidie op is. Inzet is nog te persoonsafhankelijk. Hoe krijg je dit op beleidsniveau verankerd? Welke rol moet de overheid hierin nemen? En opleidingsinstituten? En wordt de stem van de deelnemer genoeg gehoord?

Ook zoeken we tijdens deze middag met elkaar naar een manier om meer te kunnen samenwerken en van elkaar te kunnen leren en expertise te delen.

Klik hier voor meer informatie over het programma, de locatie en om u aan te melden. Deelname is gratis.

Datum & tijd
donderdag 27 oktober 2022 van 13:30 uur tot 18:00 uur
Deel deze pagina