Fysiotherapie

De fysiotherapeut onderzoekt en behandelt klachten van het lichaam en geeft adviezen over bewegen en zelfstandigheid. Onze fysiotherapeuten werken nauw samen met de wijkverpleegkundigen en overige zorg. Samen met u kijken ze naar de mogelijkheden om in uw eigen omgeving te kunnen wonen, bewegen en leven.

U kunt gebruik maken van de fysiotherapeut van Cordaan als u (thuis)zorg krijgt van Cordaan. De fysiotherapeut behandelt u thuis, of op een locatie van Cordaan, afhankelijk van uw situatie en mogelijkheden.
Aanmelden voor fysiotherapie thuis kan via het Cliënten Servicebureau:
088 267 32 26 of fysiotherapieindewijk@cordaan.nl

De behandeling

Bewegen is gezond, maar dit is niet altijd vanzelfsprekend. Onze fysiotherapeuten helpen u graag om gemakkelijker en veiliger te bewegen, uw zelfstandigheid te vergroten en uw klachten te verminderen. Wij zijn er speciaal voor de mensen die thuiszorg krijgen van Cordaan. De fysiotherapeut kan u helpen bij:

  • bewegen binnen- en buitenshuis
  • lopen met of zonder loophulpmiddel
  • balansproblemen en valpreventie
  • pijnklachten aan spieren en gewrichten
  • revalidatie
  • problemen bij bewegen en zelfstandigheid na een beroerte of operatie

Wij hebben gespecialiseerde fysiotherapeuten op het gebied van orthopedie, ziekte van Parkinson, bekkenbodemproblematiek en dementie.

Werkwijze

Een van onze fysiotherapeuten zal u bezoeken als uw wijkverpleegkundige, huisarts of specialist hier om verzoekt. U kunt hen hier altijd naar vragen.

Tijdens de eerste afspraak met de fysiotherapeut brengen zij de klachten met betrekking tot houding en bewegen in kaart. Samen met u bepalen zij welke methode of aanpak het best bij uw klachten past en stellen een behandelplan op.

Vergoeding en kosten

Voor fysiotherapie bij Cordaan heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig, tenzij u op chronische indicatie komt. Behandelingen fysiotherapie worden meestal vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Informeer bij uw ziektekostenverzekeraar wat de voorwaarden zijn om voor een vergoeding voor de therapie in aanmerking te komen.

Onze fysiotherapeuten staan geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister Paramedici. Wij hebben overeenkomsten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Met Cordaan in beweging

Onze ‘Met Cordaan in beweging’ beweegprogramma’s zijn speciaal gemaakt voor senioren. De digitale beweegprogramma’s zijn te vergelijken met het tv-programma ‘Nederland in beweging’. De oefeningen kunnen zittend op een stoel worden uitgevoerd. Daardoor zijn het ook voor mensen met een beperkte belastbaarheid passende beweegprogramma’s. De trainingen zijn ingedeeld naar niveau - licht, gemiddeld, zwaar - en complexiteit van de bewegingen.

De Cordaan beweegprogramma’s zijn ontwikkeld en geproduceerd door de Kijkduinmedia groep, Rutger Krikken, vrijwilligers en Elie Rusthoven.
Kijk voor meer informatie over onze trainingen op onze pagina Met Cordaan in beweging, of stuur een email naar Elie Rusthoven: erusthoven@cordaan.nl.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van de meest eenvoudige training.

Veel beweegplezier!

Training 1: licht niveau en eenvoudige bewegingen