Matchmaker Informele Zorg

Burennetwerk en Cordaan werken sinds 2017 samen om meer te kunnen betekenen voor cliënten en zorgprofessionals van Cordaan: de 'Matchmaker Informele Zorg-service'. 

Burennetwerk koppelt mensen die hulp nodig hebben aan buren die graag een handje willen helpen. Als een hulpvraag niet bij Burennetwerk past worden de Matchmakers Informele Zorg ingezet. Matchmakers Eliza, Natacha, Marlene en Dorien ondersteunen Cordaan-medewerkers met het zoeken naar een passende vrijwilliger in Amsterdam.

Burennetwerk koppelt buurtgenoten aan elkaar voor eenvoudige klusjes of sociaal contact in héél Amsterdam. Als de vraag niet bij Burennetwerk past, dan helpen de Matchmakers Informele Zorg van Cordaan met het zoeken naar de juiste oplossing voor de hulpvraag van de cliënt.

Wat doet Burennetwerk?

Burennetwerk ontstond in 2012 vanuit de overtuiging dat er veel bereidheid is in de stad om elkaar te helpen. De Burennetwerk helpdesk verbindt mensen die willen helpen - de goede buren - aan mensen in hun buurt die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Hierbij kunt u denken aan klusjes in huis of in de tuin, boodschappen, wandelen, een kopje koffie, hulp bij computeren, mee naar de dokter, samen naar het museum enzovoort. Burennetwerk heeft al bijna 1400 goede buren door de hele stad die ingezet worden.

Wat is een goede buur?

Een goede buur is een vrijwillige buurtbewoner die zich heeft aangemeld en een kennismakingsgesprek heeft gehad. De goede buur vertelt waarbij zij of hij kan en wil helpen (en waar hij of zij goed in is). Het is geen getrainde vrijwilliger, maar gewoon een buurvrouw of buurman die graag wil helpen.

Aanmelden en vragen

Voor aanmeldingen en vragen kunt u Burennetwerk bereiken via:
T: (020) 240 02 79 of
E: helpdesk@burennetwerk.nl

De helpdesk is iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 10:00 tot 16:00 uur.

Contact

Eliza Perez (coördinator)                           
Zuidoost en West
E: eliza@burennetwerk.nl     
T: 06 244 37 596

Natacha Sleijfer      
Nieuw-West en Oost
E: natacha@burennetwerk.nl              
T: 06 335 91 566

Marlene van der Reiden
Centrum en Zuid
E: marlene@burennetwerk.nl
T: 06 456 61 138

Dorien Mul
Noord
E: dorien@burennetwerk.nl
T: 020 – 240 02 79