Matchmaker Informele Zorg

Burennetwerk en Cordaan werken sinds 2016 samen om meer te kunnen betekenen voor cliënten en zorgprofessionals van Cordaan: de 'Matchmaker Informele Zorg-service'. 

Alle vragen met betrekking tot de inzet van een vrijwilliger voor cliënten die thuiszorg van Cordaan ontvangen, kunnen aangemeld worden. Eerst wordt gekeken of de vraag bij Burennetwerk past en aan één van de 1400 goede buren gekoppeld kan worden. Wanneer de vraag niet passend is binnen Burennetwerk, komt de Matchmaker Informele Zorg in beeld om te zorgen voor de best passende oplossing binnen het gehele aanbod van informele zorg in Amsterdam.

Burennetwerk koppelt buurtgenoten aan elkaar voor eenvoudige klusjes of sociaal contact in héél Amsterdam. Als de vraag niet bij Burennetwerk past, dan helpen de Matchmakers Informele Zorg van Cordaan met het zoeken naar de juiste oplossing voor de hulpvraag van de cliënt.

Wat doet Burennetwerk?

Burennetwerk biedt laagdrempelige burenhulp in heel Amsterdam en koppelt buurtgenoten aan elkaar voor eenvoudige sociale, praktische en vervoershulpvragen. De Burennetwerk helpdesk verbindt mensen die graag een handje willen helpen - de goede buren - aan mensen in hun buurt die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Hierbij kunt u denken aan klusjes in huis of in de tuin, boodschappen, wandelen, een kopje koffie, hulp bij computeren, samen naar het museum, hulp bij vervoer enzovoort. Burennetwerk heeft 1400 goede buren door de hele stad die ingezet worden.

Een goede buur is een vrijwillige buurtbewoner die zich heeft aangemeld en een kennismakingsgesprek heeft gehad. De goede buur vertelt waarbij hij of zij kan en wil helpen (en waar hij of zij goed in is). Het is geen getrainde vrijwilliger, maar gewoon een buurvrouw of buurman die graag wil helpen.

Wat doet de Matchmaker Informele Zorg?

Wanneer de hulpvraag niet passend is binnen Burennetwerk, bijvoorbeeld omdat de hulpvraag minder laagdrempelig is, gaat de Matchmaker Informele Zorg aan de slag. De matchmaker zorgt voor de best passende oplossing voor de hulpvraag van de cliënt binnen het gehele aanbod van informele zorg in Amsterdam. Zij neemt contact op met de cliënt, eventuele mantelzorger en zorgprofessional en verzorgt de aanmelding bij een passende vrijwilligersorganisatie. De matchmaker blijft betrokken tot er een match is gevonden en verzorgt de terugkoppeling aan alle betrokkenen. Er is veel aanbod binnen de informele zorg: van een dierenbuddy tot palliatief maatje, van computerhulp tot ondersteuning bij rouw. Het team van matchmakers is gespecialiseerd in het actuele aanbod en biedt ondersteunende en aanvullende hulp aan de Cordaan thuiszorgmedewerkers. Hiermee fungeren de matchmakers als verbindende schakel. De cliënt krijgt door deze matchmaker service altijd een passende match en aanvullende hulp voor zijn of haar hulpvraag!

Meer weten over de Matchmaker Informele Zorg? Kijk dan op: www.burennetwerk.nl/matchmaker-informele-zorg/ 

Aanmelden en vragen

Aanmelden kan via de website.

Voor vragen kunt u Burennetwerk bereiken via: 
T: 020 62 39 771
E: helpdesk@burennetwerk.nl
W: www.burennetwerk.nl 

De helpdesk is van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar van 10:00 tot 14:00 uur. Of neem contact op met de matchmaker van het betreffende stadsdeel voor vragen, overleg en advies.

Contact

Julia IJmker                           
Oost
E: julia@burennetwerk.nl              
T: 06 23 05 43 08

Coenraad Koper
Centrum en Zuidoost
E: coenraad@burennetwerk.nl
T: 06 820 995 79

Marthe Duits
West en Noord
E: marthe@burennetwerk.nl  
T: 06 820 99 798

Anne Claire Kazemier
Nieuw-West
E: anneclaire@burennetwerk.nl 
T: 0​6 335 91 566

Sam Dekker
Zuid
E: sam@burennetwerk.nl
T: 06 820 99 581

Burennetwerk zet topaanmelders van Cordaan in het zonnetje

donderdag 22 juni 2023

Burennetwerk zet topaanmelders van Cordaan in het zonnetje

Soms hebben buren die zorg nodig hebben vragen die buiten de zorg vallen. In dat geval kunnen zorgprofessionals de hulpvraag aanmelden bij Burennetwerk. Het zijn soms kleine dingen, een schilderijtje ophangen, iets bij het grofvuil zetten of een kort ritje. Een simpele burenvraag dus. Maar ook terugkerende sociale vragen, van buren die geen sociaal netwerk in de buurt hebben. Burennetwerk gaat op zoek naar een goede buurvrijwilliger die graag helpt.

Lees verder