Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 207
 • Iedereen doet waar hij goed in is...

  Cordaan verduurzaamt haar vastgoed in samenwerking met drie consortia. Directeur huisvesting - Sophie Keulemans-ter Kuile - legt uit wat hierbij de uitgangspunten zijn in haar interview met Vakmedianet: "Wij investeren in vertrouwen; je voelt de positieve energie."

  vrijdag 22 september 2017

 • Presentatie boek 'Want we hebben allemaal de morgen'

  Op 21 september vindt in woonzorgcentrum Berkenstede de presentatie plaats van het boek 'Want we hebben allemaal de morgen. Dementees, taal van mensen met dementie. Handreiking voor naastbetrokkenen.' Het voorwoord is geschreven door Hugo Borst en Carin Gaemers, bekend van het Manifest Scherp Op Ouderenzorg.

  dinsdag 19 september 2017

 • Jonas Litjens nieuwe blog voor de V&VN: 'Zomerdrukte overleven'

  Wijkverpleegkundige Jonas Litjens is één van de ambassadeurs voor het beroep van wijkverpleegkundige. Dat doet hij namens Cordaan voor de beroepsvereniging V&VN. In dat kader schrijft hij maandelijks een blog op de site van de beroepsvereniging.

  vrijdag 15 september 2017

 • LifeWise op Jaarcongres LVB

  Op 12 september vindt voor de achtste keer het jaarcongres LVB plaats. Het onlangs gelanceerde methodisch kader LifeWise komt aan de orde in één van de deelsessies. Samen met Middin heeft Cordaan LifeWise ontwikkeld. Begeleiders en gedragsdeskundigen kunnen dit methodisch kader direct toepassen bij de ondersteuning van mensen met een licht verstandelijke beperking én bijkomende complexe problematiek.

  dinsdag 5 september 2017

 • Marianne Schipaanboord, 3/10/2017 - 14/1/2018

  Een Leven in Tekeningen / A Life in Drawings Outsider Art Galerie 3/10/2017 – 14/1/2018

  maandag 4 september 2017

 • Succesvolle samenwerking SeniorenStudent en Cordaan

  Sinds de zomer van 2016 zet SeniorenStudent studenten in op 20 Amsterdamse woonlocaties voor ouderen van Cordaan. De studenten komen wekelijks langs om met de senioren een-op-een of in kleine groepjes iets te ondernemen en geven zo persoonlijke aandacht aan bewoners. Een jaar later zijn studenten, bewoners en betrokkenen erg enthousiast over de samenwerking.

  maandag 4 september 2017

 • Start Feuersteincursus

  In september start in het Feuerstein Centrum Nederland weer de Feuersteincursus “Feuerstein thuis, thuis in Feuerstein”. Deze cursus is samengesteld voor ouders en professionals die zich willen ontwikkelen in de Feuersteinmethode en zich de “gemedieerde leerervaring” eigen willen maken.

  maandag 4 september 2017

 • Drie nieuwe 7-minuten trainingen voor ouderen online

  Cordaan heeft drie nieuwe trainingen ontwikkeld waaraan ouderen en mensen die slecht ter been zijn thuis in hun vertrouwde omgeving eenvoudig kunnen deelnemen. In deze 7-minuten trainingen komen in korte tijd zes verschillende oefeningen voorbij die deelnemers helpen te werken aan hun conditie en het versterken van hun spieren.

  donderdag 17 augustus 2017

 • Explosieve toename kortdurend verblijf

  Omdat ouderen langer thuis blijven wonen is de vraag naar kortdurende zorgvormen tussen thuis en verpleeghuis explosief gegroeid. Deze trend signaleert Cordaan in haar jaarbeeld ‘Samen voor Kwaliteit’. In het eerste halfjaar van 2017 is de stijging circa 70% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016. Vooruitlopend op deze ontwikkeling heeft Cordaan nieuwe zorgvormen ontwikkeld voor kortdurend verblijf. Dit om te voorkomen dat ouderen in een ‘zorggat’ vallen als het thuis even niet gaat. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname om te revalideren of aan te sterken, of omdat de mantelzorger overbelast is.

  dinsdag 15 augustus 2017

 • Jaarbeeld 2016: Samen voor Kwaliteit

  Het Jaarbeeld 2016 viel deze week bij medewerkers, vrijwilligers en relaties van Cordaan op de deurmat. Het geeft een beeld van wat we in 2016 hebben bereikt, waar we nu mee bezig zijn en waar we naartoe willen.

  dinsdag 15 augustus 2017

Pagina's