Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 525
 • CORDAAN TALKS #MEEDOEN

  Rev is rapper en ervaringsdeskundige. Nina werkt bij Cordaan als participatiecoach voor ouderen. Samen praten ze over waarom meedoen in de maatschappij zo belangrijk is, ook als je een beperking hebt. En vooral: waar het wringt.

  vrijdag 30 september 2022

 • De nieuwe Corso gaat over Wat draag jij graag? Met Outfits & Tips

  De nieuwe Corso gaat over kleding en mode. Corso-lezers laten zien wat zij graag dragen, we namen een kijkje bij Mini Milkshake en Juan en Maria vertellen over hun werk met tweedehandskleding bij Magnolia. Maar deze Corso staat ook boordevol tips: Rudy laat zien hoe je kleding mooier kunt maken, je krijgt tips waar je tweedehandskleding kunt kopen of kleding kunt ruilen, en hoe je jouw kledingkast goed kunt ordenen.

  maandag 19 september 2022

 • Cordaan lanceert wervingscampagne met echte gesprekken

  Hoe aantrekkelijk is werken in de zorg - nu en in de toekomst? Cordaan zet medewerkers en cliënten tegenover elkaar. Om medewerkers aan te trekken én om het gesprek aan te gaan over maatschappelijke thema’s in de zorg, lanceert zorgorganisatie Cordaan een nieuwe campagne. ‘Cordaan Talks’ is een serie eerlijke gesprekken tussen een cliënt en een zorgmedewerker over de toekomst van de zorg. Met onderwerpen die schuren. Van zorgrobots toelaten in je ouderenflat tot genderidentiteit als zorgmedewerker. Van carrière willen maken in de zorg tot culturele verschillen in het verpleeghuis.

  donderdag 1 september 2022

 • Uitmarkt 2022: Kunstenares Tirza was erbij!

  Kunstenares Tirza de Wild van Outsider Art Galerie was een van de genodigden voor de openingsborrel van de Uitmarkt afgelopen weekend. Een borrel speciaal voor mensen uit de kunstwereld. “Het was heel erg leuk! Er was een jazzband, een theateroptreden, cabaret en dans. Ik ben blij, vrolijk en happy!”

  dinsdag 30 augustus 2022

 • Dit weekend is de Uitmarkt! Met ook het culturele aanbod van Cordaan

  Vanaf vandaag vindt na 2 jaar de Uitmarkt weer plaats. De Uitmarkt is dé start van het culturele seizoen. Al het landelijke kunst- en cultuuraanbod van komend seizoen wordt hier gepresenteerd. Nieuw op de Uitmarkt is de Cultuurtuin op het Museumplein: een bijzondere ervaring waarbij je ronddwaalt in een labyrint en allerlei informatie over het culturele seizoen kunt scannen met je telefoon. In dit labyrint heeft ook Cordaan een mooie plek.

  vrijdag 26 augustus 2022

 • Roze Dagbesteding vaart mee met Canal Parade 2022

  Met een eigen Cordaanboot meevaren tijdens de jaarlijkse Canal Parade zat er dit jaar tijdens Pride Amsterdam helaas niet in. Gelukkig mocht een klein groepje medewerkers van Roze Dagbesteding de eerste zaterdag van augustus toch meevaren op de boot van Blond van Blauw Theater. Zo konden we Amsterdammers op de hoogte stellen van het bestaan van onze Roze Dagbesteding. Initiatiefnemer en participatiecoach Huub Kloppenburg vertelt over zijn ervaringen.

  vrijdag 26 augustus 2022

 • Senior Pride Nieuws 2022

  Senior Pride Nieuws is een nieuwsbrief voor senioren, vol met persoonlijke verhalen, roze activiteiten en tips voor ontmoetingen in de stad. De Senior Pride Nieuws is verstuurd naar alle verpleeghuizen van Cordaan, maar is ook digitaal te lezen. De nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van Cordaan, Amsta, Amstelring, COC Amsterdam, Sooz en Roze 50+ en Pride Amsterdam.

  donderdag 14 juli 2022

 • Podcast over HouVast: ondersteuning aan gezinnen waarvan 1 of beide ouders een licht verstandelijke beperking heeft

  Gezinnen waarbij ten minste één ouder een licht verstandelijke beperking (LVB) heeft, hebben vaker te maken met opvoedproblemen dan andere gezinnen. De interventiemethodiek HouVast biedt hierin blijvende ondersteuning door het eigen kunnen en het netwerk van deze gezinnen optimaal te benutten. In deze eerste podcast van studio HouVast laten we je kennis maken met HouVast en de werkzame elementen hiervan.

  dinsdag 5 juli 2022

 • De nieuwe Corso is uit! Koken & bakken

  Of je nou het liefst de hele dag in de keuken staat of je meer het type bent dat liever gewoon aanschuift. Van deze Corso loopt het water je in de mond. Kijk mee hoe Saifa en Owen cakejes bakken bij Boerderij Klarenbeek. Lees tips over waar je lekker (en betaalbaar!) kunt eten in Amsterdam. Op zoek naar een nieuw recept? We delen de lievelingsrecepten van Priscilla, Mala en Mireille. En we nemen een kijkje in de keuken bij De Gerrie. Natuurlijk is er nog veel meer. En nog iets leuks: omdat de zomer voor de deur staat, krijgen alle Corso lezers er een speciaal Vakantie Doeboek bij!

  donderdag 16 juni 2022

 • Cordaan biedt innovatieve oplossing voor cliënte met Rett syndroom

  Cordaan levert allerlei verschillende type zorg. Al onze cliënten zijn daarbij uniek en hebben hun eigen hobby's, gewoontes, maar ook hun eigen problematiek waar zij dagelijks tegenaan lopen. Gelukkig is er voor veel van de problemen al een oplossing, maar helaas nog niet voor alle hulpvragen. Het 'Wij gaan het maken-team' is een team bestaande uit diverse expertises, waaronder ergotherapeuten uit verschillende zorgdomeinen. Zij zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan met de casus van Eva. Eva heeft het syndroom van Rett en had als wens om zich zelfstandig door haar woonruimte te kunnen verplaatsen.

  donderdag 9 juni 2022

Pagina's