Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 307
 • Oprichting Amsterdams Wijkverpleegkundig Collectief moet kwaliteitsimpuls geven aan wijkzorg Cordaan

  Met ingang van 1 januari 2019 wordt de Zorg in de wijk bij Cordaan anders ingericht. Dit is de uitkomst van uitvoerige gesprekken met verpleegkundigen en verzorgenden uit de wijk. Zij geven aan vooral kwalitatief goede zorg te willen leveren aan cliënten en willen daar beter in worden gefaciliteerd. In combinatie met de veranderende zorgvraag en de gespannen arbeidsmarkt heeft dit Cordaan doen besluiten zelfsturing los te laten binnen de thuiszorg, en de wijkverpleging anders te organiseren. Wijkteams worden zo ingericht dat verpleegkundigen en verzorgenden zich volledig kunnen richten op de zorg voor de cliënten.

  dinsdag 16 oktober 2018

 • Hoe Cordaan bestaand vastgoed verduurzaamt

  Het Kenniscentrum Wonen-Zorg van Actiz – Aedes besteedt in haar nieuwsbrief dit keer onder meer aandacht aan de verbouwing van de F-vleugel van Hof van Sloten. Anneke Haringa (projectmanager huisvesting) vertelt hoe je bestaand zorgvastgoed prima kunt verduurzamen. Zij ziet wonen en bouwen in een stad als Amsterdam als een uitdaging.

  maandag 8 oktober 2018

 • Veel belangstelling voor LifeWise

  Gezamenlijk hebben deskundigen van Middin en Cordaan hun ervaringen met de begeleiding van cliënten met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende problematiek beschreven. Dit heeft geresulteerd in het methodisch kader LifeWise. Inmiddels is LifeWise gepresenteerd op verschillende bijeenkomsten aan andere begeleiders van cliënten met een lichte verstandelijk beperking. De reacties zijn heel positief. Na ruim een jaar LifeWise maken we de balans op.

  maandag 8 oktober 2018

 • Gewone spullen zijn er al genoeg!

  Bijzonder Amsterdams laat zich zien op de VT Wonen&Design beurs!

  maandag 1 oktober 2018

 • Allemaal te dom?

  Dat is de titel van de reportage over LifeWise die afgelopen donderdag op NPO2 is uitgezonden.

  maandag 1 oktober 2018

 • Donderdag op NPO 2: LifeWise in Brandpunt Plus

  Vanavond, 27 september zendt het tv-programma Brandpunt+ (KRO/NCRV) een reportage uit over de begeleiding van mensen met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende problematiek.

  donderdag 27 september 2018

 • De nieuwe Corso is uit!

  Met in deze editie Richard en Geke van De Die over het werken met Praktijkverklaringen, vier stoere mannen over hun hobby: bowlen, Sammy over zijn werk in het Westerpark en een kleurige, sprankelende reportage van Mini Milkshake.

  woensdag 26 september 2018

 • Leny van Dalen genomineerd voor de Human Included prijs

  Het Humanistisch Verbond reikt op maandagavond 15 oktober a.s. in Rotterdam de Human Included prijs uit aan één van de drie genomineerden ‘die op bezielende en vernieuwende wijze inhoud geven aan een inclusieve samenleving’. De jury onder leiding van Anne-Mei The kiest de beste kandidaat met een nieuw perspectief op omgaan met dementie.

  maandag 24 september 2018

 • Sluiting Zorgwinkel Commelinstraat

  Wegens omstandigheden wordt de zorgwinkel aan de Commelinstraat 67 in Amsterdam per 1 oktober 2018 gesloten. Amsterdammers kunnen vanaf deze datum terecht bij de andere vestigingen in Amsterdam:

  maandag 24 september 2018

 • Cordaan en stadsdeel Zuid vieren Wereld Alzheimerdag 2018

  Voor de eerste keer wordt Wereld Alzheimerdag gevierd in Stadsdeel Zuid. De dag, bedoeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, heeft een programma vol muziek, theater, informatie, beleving en ontmoeting. De dag wordt georganiseerd door stadsdeel Zuid in samenwerking met Cordaan en vindt plaats in het Concertgebouw.

  donderdag 20 september 2018

Pagina's