Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 135
 • Belevingsgerichte gangen en een schuur voor de mannen

  Donderdagmiddag 9 februari heeft De Marke De Meenthoek officieel hun 'Belevingsgerichte' gangen op de psychogeriatrische afdeling (PG) geopend. De gangen zijn belevingsgericht gemaakt door alle deuren en de naastgelegen houten panelen te beplakken met nostalgische printen. Daarnaast zijn er meters hoge en brede belevingswanden geplaatst, vindt de klimop zijn weg tegen de muren, kijken de kinderen je vrolijk aan van achter de ramen, zijn er kippen, vogeltjes, vlinders, duiven en poezen te ontdekken.

  dinsdag 14 februari 2017

 • Valentijn-actie #ikwaardeerje van Actiz

  De brancheorganisatie van de verpleging-, verzorging- en thuiszorgsector Actiz heeft het initiatief genomen vandaag op Valentijnsdag de #ikwaardeerje actie te herhalen.

  dinsdag 14 februari 2017

 • Oproep Monique Slee-Valentijn: 'Doe mee aan Value Based Health Care'

  Ons expertisecentrum Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) is nog maar net uit de startblokken. Een vliegende start lijkt het. Kwartiermaker van het centrum is onze collega Monique Slee-Valentijn. Zij was in januari - na een zware selectie - uitgenodigd om in Amerika plaats te nemen in de collegebanken van Harvard Business School bij professor Michael Porter. De man die aan de wieg stond van Value Based Health Care (VBHC), een methodiek die vooral in de ziekenhuiswereld 'hot' is. Maar volgens Monique Slee is VBHC ook heel goed toepasbaar in de verpleging, verzorging en thuiszorg.

  dinsdag 14 februari 2017

 • Aandacht voor wijkzorg

  Afgelopen vrijdag luidden onder meer beroepsvereniging V&VN en de branchevereniging Actiz de noodklok over het tekort aan wijkverpleegkundigen. Voor NOS Nieuws was dit aanleiding om op radio en televisie aandacht te besteden aan dit probleem.

  maandag 13 februari 2017

 • Meer aandacht voor wilsbekwaamheid

  Gedragsdeskundige Hilde Willems schreef voor het tijdschrift Markant een recensie over twee publicaties over wilsbekwaamheid. De dilemma’s waar begeleiders van cliënten met een verstandelijke beperking mee te maken hebben, staan centraal.

  maandag 13 februari 2017

 • Handboek Emotionele ontwikkeling & verstandelijke beperking

  In de ondersteuning van cliënten met een verstandelijke beperking speelt emotionele ontwikkeling tegenwoordig een centrale rol. Dat is een goede zaak, maar vraagt ook om kennis van dit onderwerp in het werkveld. Waar hebben we het eigenlijk over als we spreken over emotionele ontwikkeling? Hoe breng je de emotionele ontwikkeling betrouwbaar in kaart? En hoe sluit de begeleiding het best aan bij het ontwikkelingsniveau van een cliënt? Op deze en andere vragen geeft 'Handboek emotionele ontwikkeling en verstandelijke beperking' antwoord.

  maandag 13 februari 2017

 • Ambassadeurs breken lans voor wijkverpleegkundige

  Sinds september zijn verpleegkundigen Jonas Litjens en Karin Heijne ambassadeurs voor de wijkverpleegkundige namens Cordaan en de beroepsvereniging V&VN. Zij volgen een training die de beroepsvereniging organiseert.

  maandag 13 februari 2017

 • Bliksemstage leerlingen Marcanti College op locatie Kastanjehof

  Vorige week werden in locatie Kastanjehof twaalf leerlingen verwelkomd van het Marcanti College. Deze jongeren tussen de 14 en 16 jaar waren uitgenodigd voor een Hospitality Bliksemstage van JINC.

  dinsdag 7 februari 2017

 • Zelfsturende teams in de zorg: tips & tricks

  Hoe maak je een succes van de overgang naar zelfsturende teams? Het antwoord ligt eigenlijk voor de hand: door met medewerkers te communiceren en hen te motiveren. Toch blijft aandacht hiervoor nodig. Dat blijkt uit onderzoek van Lisa Bekkema - bestuurs- en organisatiewetenschapper en HR-trainee bij Cordaan - bij twee grote (thuis-)zorginstellingen in Nederland.

  maandag 6 februari 2017

 • Studenten HBO-V lopen mee in de wijk

  'Zorg in de wijk' was afgelopen week het centrale thema bij de opleiding HBO-V van de Hogeschool van Amsterdam. Alle studenten van het tweede jaar kregen o.a. gastcolleges van onder andere onze collega Annamarie Valkema. Er was ruimte om te speeddaten met wijkverpleegkundigen en een dag mee te lopen in de wijk.

  vrijdag 3 februari 2017

Pagina's