Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 504
 • Opluchting in Diemen om boosterprik: ‘Dan kan ik de kleinkinderen zien’

  De bewoners van verpleeghuis Berkenstede in Diemen kregen maandag hun boostervaccinatie. Deze en volgende week zetten onze fantastische verpleegkundigen 3.500 prikken om alle cliënten in de woonlocaties weer optimaal te beschermen. Het Parool heeft een artikel geschreven over de eerste boosterprikken bij Cordaan.

  woensdag 1 december 2021

 • Hoe effectief is LifeWise in de praktijk?

  Middin en Cordaan gaan wetenschappelijk onderzoek doen naar de effectiviteit van LifeWise in de praktijk. Inmiddels werken naast Cordaan en Middin nog 4 andere organisaties met LifeWise. LifeWise vormt de basis voor de benaderingswijze en begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek (LVB+).

  donderdag 11 november 2021

 • Informatie Coronavirus

  Wij krijgen veel vragen over de eventuele invoering van de QR-code voor zorgmedewerkers. Daarom vinden we het belangrijk om hier duidelijk over te zijn: Cordaan is voor vaccineren, maar tegen een vaccinatiebewijs voor onze zorgmedewerkers en bezoekers van onze bewoners. Het vragen van een QR-code aan zorgmedewerkers is op dit moment niet toegestaan. Maar daarnaast vinden wij dit ook ongewenst. Vaccinatie is een recht en geen plicht. Cordaan volgt dit uitgangspunt. We willen voorkomen dat onze zorgmedewerkers tegenover elkaar komen te staan, terwijl we elkaar juist zo hard nodig hebben. Bovendien is vaccineren wel een belangrijke, maar niet de enige manier om coronabesmettingen te voorkomen.

  vrijdag 5 november 2021

 • Film over JobWise: hoe werkt een jobcoach?

  Over de uitkomsten van JobWise, het wetenschappelijk onderzoek naar de werkwijze van de jobcoaches van Middin en Cordaan, is nu ook een film gemaakt. Hierin vertelt Danique ten Pas over haar werk als jobcoach bij Cordaan. Zij begeleidt Albert, die nu werkt bij Cordaan Sport & Beweging op De Werf. Hij vertelt hoe belangrijk werk voor hem is en wat Danique voor hem doet. Hanneke Kappen, coördinator Werk bij Middin, licht de uitkomsten van het onderzoek toe.

  woensdag 3 november 2021

 • Top 3 aanmelders hulpvragen aan de Cordaan Matchmaker Informele Zorg

  Het team van Matchmakers Informele Zorg van Cordaan Thuiszorg heeft een top 3 gemaakt van collega’s die het afgelopen jaar de meeste aanmeldingen hebben gedaan van cliënten voor de inzet van een vrijwilliger. Alle hulpvragen kunnen worden aangemeld. Daarna wordt gekeken of de vraag bij een goede buur van Burennetwerk past of dat de matchmaker op zoek gaat naar een andere passende oplossing binnen de informele zorg.

  donderdag 28 oktober 2021

 • CORDAAN STORIES #9 ANNET

  Dat mensen weer vertrouwen krijgen in hun lichaam: dat is de drijfkracht van Annet. Als gespecialiseerd hartfalen verpleegkundige vormt ze de schakel tussen het ziekenhuis en thuis.

  vrijdag 22 oktober 2021

 • Everyday Heroes: Eindelijk heeft Jurgen een baan gevonden die bij hem past. Hij wordt straatcoach.

  Na een zoektocht met ups en downs en een flinke dosis doorzettingsvermogen heeft Jurgen (32) het voor elkaar: hij is aangenomen als straatcoach in Amsterdam. Een functie die echt bij hem past. De vacature voor straatcoach kwam al vaker voorbij, elke keer waagde Jurgen weer een poging en solliciteerde. Eindelijk werd hij uitgenodigd voor een gesprek en dat ging goed! Jurgen keek al langere tijd uit naar een betaalde baan, maar nu hij bijna vader wordt is dat helemaal welkom.

  dinsdag 19 oktober 2021

 • Wisseling voorzitterschap Raad van Toezicht

  Trienke Stellema is vanaf 13 oktober voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van Cordaan. Zij neemt deze functie over van Mariëlle Rompa die in 2015 voorzitter werd.

  maandag 18 oktober 2021

 • Dag van de Palliatieve Zorg - Zaterdag 9 oktober

  Zaterdag 9 oktober is het de Dag van de Palliatieve Zorg. Een dag bedoeld om bekendheid te geven aan zorg voor mensen die niet meer beter kunnen worden en het bespreekbaar maken van moeilijke maar ook mooie zaken rondom levenseinde. Welke wensen en behoeften heeft iemand nog, en wat zijn de mogelijkheden? Om de kwaliteit van leven in de laatste fase zo comfortabel mogelijk te maken, is het belangrijk om het gesprek over palliatieve zorg aan te gaan. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Zowel voor zorgverleners, bewoners als naasten, kan dit ingewikkeld of lastig zijn.

  vrijdag 8 oktober 2021

 • De nieuwe Corso is uit: Wereld Mensen

  In deze Corso maken we een klein reisje rond de wereld, gewoon bij Cordaan! Zo neemt gastredacteur Adil ons mee van de Pijp in Amsterdam naar Marokko, krijgen we een lesje straattaal, vertelt Stefania over haar Italiaanse roots en komen er heerlijke gerechten uit allerlei landen voorbij. En er is nog veel meer natuurlijk!

  donderdag 23 september 2021

Pagina's