Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 571
 • Beemsterstraat genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2024

  We zijn trots op de nominatie van De Beemsterstraat voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2024. De Beemsterstraat is een gebouw van Cordaan in Amsterdam Noord met 27 appartementen voor jongvolwassenen met een beperking.

  donderdag 16 mei 2024

 • LifeWise geeft begeleiders zekerheid, handvatten en vertrouwen om te handelen

  Door het gebruik van LifeWise ervaren begeleiders meer zekerheid en vertrouwen in de begeleiding van (jong)volwassenen met een LVB+. Dat blijkt uit het onderzoek van Significant in opdracht Middin en Cordaan, de twee organisaties die het methodisch kader LifeWise hebben ontwikkeld. Het gaat hierbij om een combinatie van kennis en vaardigheden, maar ook om subtiele veranderingen in de houding van begeleiders en de samenwerking onderling. Het spreken van dezelfde ‘taal’, leren en reflecteren en de beschikbare tools die kunnen worden ingezet bij complexe casuïstiek, spelen hierbij een grote rol.

  woensdag 15 mei 2024

 • Langer gezond, gelukkig en zelfredzaam blijven met het Daghuis

  Al een aantal maanden werken we bij Cordaan hard aan de komst van het Daghuis. Hier kunnen kwetsbare ouderen en mantelzorgers terecht voor een totaalpakket aan zorg en ondersteuning.

  maandag 29 april 2024

 • Cordaan Talks #einde

  Rita (76) heeft door haar ziekte niet lang meer te leven. Nanette is palliatieve zorg verpleegkundige. Samen praten ze over hoe je nog zo goed mogelijk leeft als je weet dat dat je doodgaat. En word je van dit werk nou nooit verdrietig? Bekijk nu deel 10 uit onze prijswinnende serie Cordaan Talks.

  woensdag 10 april 2024

 • Theater LeBelle speelt ‘Het Portret’ in ITA

  'Het Portret' toont een inkijkje in de complexiteit die onderdeel zijn van een familie met zich meebrengt. Verschillende verhalen worden verteld door spelers van Theater LeBelle, de theatergroep van Cordaan die bestaat uit mensen met een verstandelijk beperking. Alle spelers dragen hun eigen verhaal met zich mee. Sommige ingewikkeld en complex anderen vrolijk en onbezorgd.

  vrijdag 29 maart 2024

 • De nieuwe Corso is uit! Over Samen wonen en Samen werken

  De Corso van maart gaat over Samen wonen en Samen werken. Meneer Mulder en Miles vertellen waarom het leuk is om in de Marcantilaan te wonen samen met anderen, en geven tips om het gezellig te houden, ook al zijn er soms irritaties. Rocheena en Jamicia noemen zichzelf 'buurvrouwvriendinnen'. Hoe dat precies zit? Dat lees je op pagina 7.

  maandag 18 maart 2024

 • Opening Wearable Stories van Raven in Outsider Art Galerie

  Op donderdag 21 opent een nieuwe expositie in de Outsider Art Gallery: Wearable Stories van Raven. Je bent van harte welkom om het glas te komen heffen. Raven vliegt als boodschapper tussen verschillende werelden en deelt zo de verhalen van mensen over wie veel gesproken wordt, maar die weinig ruimte krijgen om zich te uiten. Raven werkt met patiënten, cliënten en delinquenten.

  maandag 11 maart 2024

 • Doorstroom van kwetsbare patiënten verbeterd door samenwerking OLVG en Cordaan

  De geriatrische afdeling van Cordaan in stadsziekenhuis OLVG zorgt ervoor dat de doorstroom van kwetsbare oudere patiënten een stuk sneller en soepeler verloopt. De bestuurders van OLVG en Cordaan ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst om de samenwerking te bekrachtigen.

  donderdag 15 februari 2024

 • Digitale dagbesteding

  Cordaan innoveert en digitaliseert. Zo bieden wij naast ons reguliere aanbod van dagbesteding nu ook digitale dagbesteding aan. Op deze manier kunnen cliënten in de ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg thuis meedoen aan diverse dagbestedingsactiviteiten. Ideaal voor mensen die slecht ter been zijn of liever thuisblijven in hun eigen, vertrouwde omgeving. 

  maandag 22 januari 2024

 • Verpleeghuis De Buitenhof in Buitenveldert wordt opvang voor Oekraïners en economische daklozen

  Het besluit is genomen: De Buitenhof, ons grootste verpleeghuis, wordt een opvanglocatie waar ruim 350 economisch daklozen en vluchtelingen uit Oekraïne twee jaar kunnen verblijven.

  vrijdag 22 december 2023

Pagina's