Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 475
 • Carlyn werkt als pensionado gewoon door bij Wijkteam Diemen

  Werken in de zorg is pittig, maar ook bijzonder. Als je eenmaal je hart hebt verpand aan dit mooie vak en je cliënten, is het lastig deze nog los te laten. Zoals voor Carlyn. Zij werkt voor Wijkteam Diemen. Niets bijzonders, zou je denken. Behalve dan dat zij officieel met pensioen is. Carlyn is inmiddels oma, past op haar kleinkinderen en zorgt ook nog voor haar moeder. Toch blijft ze zich als 67-jarige inzetten voor de zorg in de wijk. Dit zegt Carlyn er zelf over:

  dinsdag 20 april 2021

 • Ruime seniorenappartementen te huur in Buitenveldert

  In Buitenveldert, naast zorgcentrum Beth Shalom, zijn een aantal ruime seniorenappartementen te huur. De appartementen zijn bedoeld voor zelfstandige 60+-ers. Een zorgindicatie is niet nodig. Appartementen zijn ook geschikt voor echtparen.

  maandag 19 april 2021

 • Informatie Coronavirus

  In verpleeghuizen waar 80% van de bewoners van verpleeghuizen volledig gevaccineerd is, kunnen de coronamaatregelen versoepeld worden. De vaccinatiegraad onder onze bewoners is hoog, waardoor de versoepeling gelukkig op vrijwel alle locaties doorgevoerd kan worden. Dit betekent dat bezoekers van bewoners die beide vaccinaties hebben gehad, op de eigen kamer van de bewoner geen mondneusmasker hoeven te dragen en zich ook niet aan de 1,5 meter afstand hoeven te houden. Een voorwaarde is wel dat het bezoek zelf óf ook volledig gevaccineerd is óf een negatieve coronatest kan laten zien. Dit geldt ook voor onze woonlocaties in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en gehandicaptenzorg (VGZ). We vinden het belangrijk dat bezoek op een veilige manier mogelijk is en vragen dan ook aan onze bezoekers om verstandig met de versoepeling om te gaan. Meer informatie over de bezoekregeling en de huidige maatregelen vindt u op onze Coronavirus-pagina.

  vrijdag 9 april 2021

 • Janie: “Door Clubhuis Noord zie ik de fut weer in mijn leven”

  Al vanaf de eerste dag dat Clubhuis Noord 3,5 jaar geleden haar deuren opende, is Janie er meerdere keren per week te vinden. Ze werkt achter de balie waar ze mensen ontvangt, de telefoon aanneemt en de bezoekers voorziet van een lekkere bak koffie. Ook helpt ze in de keuken. Het Clubhuis is een plek waar mensen met een psychiatrische achtergrond of sociale problemen, terecht kunnen om sociale contacten, steun en zingeving te vinden. Betekenisvol bezig zijn staat op één. Voor Janie is Clubhuis Noord als een thuishaven waar ze leuke mensen ontmoet en ze zichzelf kan ontplooien.

  woensdag 7 april 2021

 • De nieuwe d’Oude Raai

  Na een ingrijpende verbouwing van 1,5 jaar, is d’Oude Raai in de Pijp weer toekomstbestendig voor onze ouderenzorg, en in het bijzonder voor de wijk. De d’Oude Raai is bedoeld voor mensen met somatische aandoeningen of dementie.

  dinsdag 6 april 2021

 • De Centrale Cliëntenraad VGZ zoekt nieuwe leden!

  De Centrale Cliëntenraad VGZ zoekt nieuwe leden. Alle Cordaan cliënten VGZ van 18 jaar en ouder kunnen zich tot 21 april kandidaat stellen. De verkiezingen van de Centrale Cliëntenraad VGZ worden in juni gehouden.

  donderdag 1 april 2021

 • De nieuwe Corso is uit: Geloof in jezelf!

  De eerste Corso van 2021 is uit, met het thema: Geloof in jezelf! Omdat je vaak veel meer kunt dan je denkt! Gastredacteur Perez vertelt waarom het belangrijk is om je stem te laten horen en op te komen voor jezelf en anderen. Ismael is chauffeur geworden omdat hij niet opgaf. Corso-lezers vertellen waar zij goed in zijn. En… de cliëntenraad VGZ zoekt nieuwe leden! Om mee te denken, praten en beslissen over belangrijke dingen. Meer hierover lees je op pagina 11.

  donderdag 25 maart 2021

 • Museum van de Geest – Outsider Art bestaat 5 jaar!

  Op dinsdag 16 maart was het precies 5 jaar geleden dat Museum van de Geest I Outsider Art officieel werd geopend door Koningin Maxima. Museum van de Geest – Outsider Art is een gezamenlijk initiatief van Cordaan, de Hermitage Amsterdam en Museum het Dolhuys Haarlem. Ter ere van het 5-jarig bestaan staat het museum met een bijzonder felicitatiefilmpje stil bij 5 jaar boeiende, veelzijdige en pure kunst van kunstenaars die net een beetje anders zijn…

  vrijdag 19 maart 2021

 • Dankzij Burennetwerk hebben 4400 buurtbewoners elkaar afgelopen jaar gevonden voor extra hulp en sociaal contact. Zo ook mevrouw Rienks en Leon: “Ik ben zo blij met hem”

  Dat de coronapandemie voor een boel ellende zorgt, staat voor velen als een paal boven water. Maar soms brengt een crisis als deze ook mooie dingen met zich mee. Zoals het hartverwarmende contact tussen goede buur Leon (25) en mevrouw Rienks (86), dat in maart 2020 ontstond via Burennetwerk. “Het is een gezellige vent, en hij kan ook alles!” In 2020 heeft Burennetwerk 4400 Amsterdammers aan elkaar gekoppeld, voor wat extra hulp en sociaal contact. Vanaf 1 januari 2021 tot nu, zijn daar nog eens 256 matches bij gekomen.

  vrijdag 26 februari 2021

 • Aandacht voor elkaar, juist in Coronatijd

  Stichting Senior&Student ondersteunt senioren in het onafhankelijk en gelukkig ouder worden. Nu met corona is hun hulp belangrijker dan ooit. Zij koppelen senioren aan een veelzijdige, energieke en betrouwbare hulp: een student. De match maken zij op basis van persoonlijke overeenkomsten en gedeelde interesses. De senior krijgt persoonlijke hulp en gezelschap. De student draagt bij aan maatschappelijke innovatie en kan verschil maken in het leven van een ander.

  vrijdag 19 februari 2021

Pagina's