Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 174
 • Officiële boekpresentatie ‘80plus Joden’ in Beth Shalom

  Vanmiddag wordt in Beth Shalom het boek ‘80plus Joden’ gepresenteerd. In dit boek, geschreven door Ido Abram en met foto’s van Elsbeth Struijk van Bergen, staan de verhalen van bewoners van Beth Shalom centraal.

  woensdag 24 mei 2017

 • Vegro reikt tassen uit aan eerstelijns ergotherapeuten van Cordaan

  Paul van der Hulst (accountmanager van Vegro) heeft tassen gevuld met aantrekhulpen voor steunkousen gisteren afgeleverd. In totaal worden er 20 tassen uitgezet die gebruikt gaan worden in de regio Amsterdam, Haarlemmermeer en Huizen.

  vrijdag 19 mei 2017

 • Prijs voor inspirerende leerwerkplek mensen met beperking

  Het Ei van Columbus gaat dit jaar naar De Kweker. Volgens de jury biedt deze groothandel in Amsterdam de beste, meest opvallende, bijzondere en inspirerende leerwerkplek van dit moment. Naast De Kweker waren vier andere organisaties genomineerd voor de prijs, onder wie Staatsbosbeheer, De Makro en Albert Heijn.

  maandag 15 mei 2017

 • Geslaagde 'Open Dag' op Boerderij Landlust

  Woensdag 10 mei hebben de begeleiders en deelnemers van boerderij Landlust een fijne middag georganiseerd met als doel bekendheid te geven aan Landlust voor ouders/verzorgers van Landlust, bezoekers van het Diemerbos en bewoners van Amsterdam Zuidoost en Diemen.

  vrijdag 12 mei 2017

 • 80plus Joden: bijzonder foto- en interviewboek met verhalen van bewoners en betrokkenen Beth Shalom

  Het bijzondere karakter van Beth Shalom was aanleiding voor Cordaan om schrijver Ido Abram en fotografe Elsbeth Struik van Bergen te vragen de verhalen van de bewoners en andere betrokkenen vast te leggen in een uniek boek. Gedurende de periode van ruim een jaar spraken zij met bewoners, medewerkers, de Joodse adviesraad, bestuurders en voormalige toezichthouders. De verhalen zijn vastgelegd in het boek '80plus Joden'.

  dinsdag 9 mei 2017

 • De tweede blog van Jonas Litjens voor de V&VN

  Wijkverpleegkundige Jonas Litjens is één van de ambassadeurs voor het beroep van wijkverpleegkundige. Dat doet hij namens Cordaan voor de beroepsvereniging V&VN. In dat kader schrijft hij maandelijks een blog op de site van de beroepsvereniging.

  maandag 8 mei 2017

 • Aftrap SCORE-onderzoek

  Op vrijdag 21 april was de officiële aftrap van het SCORE-onderzoek. Dit onderzoek moet antwoorden bieden op de vraag: Welke ondersteuning werkt het beste voor cliënten met een verstandelijke beperking en indicatie ZZP6 en ZZP7? Cordaan werkt hierin samen met drie andere zorgorganisaties en orthopedagogen van de Universiteit Leiden. Het onderzoek volgt cliënten voor vier jaar.

  maandag 24 april 2017

 • Kunst Maakt de Mens, Cordaan werkt samen met het Van Gogh museum.

  Afgelopen vrijdag publiceerde het Nederlands Dagblad een reportage over Kunst Maakt de Mens, gemaakt op onze locatie Nieuw Vredenburgh. Samen met het Van Gogh museum stelt Cordaan ouderen in de gelegenheid deel te nemen aan kunstworkshops aan de hand van het leven van Vincent van Gogh.

  vrijdag 21 april 2017

 • Erasmus+ partnermeeting in de Van Limmikhof

  Cordaan werkt al enige tijd samen met partners uit Frankrijk, Duitsland, Polen en Engeland in het Erasmus+ project 'Jobcoach for people with disabilities'. Doel van dit project is het opstellen van Europese richtlijnen voor jobcoaching van mensen met een beperking. Het project wordt gesubsidieerd door de Europese Commissie. In april organiseerde Cordaan een partnerbezoek.

  vrijdag 21 april 2017

 • Toppers verrassen Rob (De Werf) met een bezoek

  Atje Kloezen, medewerker van Plaatwerkerstraat 6-8, deed onlangs mee aan een Facebook-actie om de Toppers op visite te krijgen op haar groep. Op 13 april om 09.30 uur hoorde zij tot haar grote verrassing René Froger op radiozender 100% NL vertellen dat zij die ochtend bij Cordaan bij fan Rob van de Plaatwerkerstraat op visite gingen. Atje had gewonnen!

  vrijdag 21 april 2017

Pagina's