Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 553
 • De nieuwe Corso is uit! Daten en zo

  Ojee, je hebt een date! Wat ga je doen, wat trek je aan, waar moet je het over hebben? Wees gerust. Na het lezen van deze Corso ben jij er helemaal klaar voor. Deze Corso staat vol tips en tricks voor als je gaat daten. Ook lees je informatie over seks. Sommige mensen denken dat seks bij daten hoort, maar dat is niet zo. We vertellen je er alles over! Martin was deze keer de gastredacteur. Hij heeft de foto’s gemaakt op de bruiloft van Sandra en Michiel, zie pagina 9. van de Corso. Veel plezier!

  vrijdag 22 september 2023

 • CORDAAN TALKS #EIGENWAARDE

  Miriam heeft lichte borderline. Met Cordaan medewerker Rowald, haar persoonlijke begeleider, praat ze over wat dit voor haar betekent in het dagelijkse leven. Een indringend gesprek over hokjes, stempels en stemmingswisselingen. Dit is deel 7 uit de prijswinnende serie Cordaan Talks over schurende onderwerpen in de zorg.

  vrijdag 15 september 2023

 • Cordaan Talks komt terug

  Er komen nieuwe afleveringen van de bekroonde serie Cordaan Talks! Hierin gaan Cordaan medewerkers weer ongefilterd in gesprek met nieuwe hoofdpersonen. Zoals Miriam met lichte borderline, die de maatschappij soms iets te snel vindt gaan. De 87-jarige Greet, die thuiszorg krijgt terwijl ze haar hele leven een onafhankelijke vrouw was. En hoogbejaarde kunsthistorica Lotta, die haar best doet om medebewoners in haar verpleeghuis van kunst te laten genieten.

  vrijdag 1 september 2023

 • 15 t/m 24 september: Cordaan en de Amsterdamse Sport- en Beweegweek

  Cordaan organiseert samen met zorg- en welzijnspartners het nieuwe initiatief De Amsterdamse Sport- en Beweegweek van vrijdag 15 september tot en met zondag 24 september. Vanuit Cordaan schenken we vooral aandacht aan bewegen, want sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld door fysieke of mentale problemen, of beperkte financiële middelen. Het volledige activiteitenprogramma op locaties door de hele stad is te vinden op de website Amsterdam in Beweging.

  maandag 28 augustus 2023

 • Dans op Dinsdag: een terugblik

  Maar liefst drie dinsdagen was Het Roze Danspaleis te gast bij Atelier De Buren Spaarnhout deze zomer. En elke keer was het een ouderwets gezellige dansmiddag. Van een Weense wals tot een disco hit en alles wat daar tussen zit, passeerde de revue. Soms voerde de muziek naar een mooie herinnering of genoten de aanwezigen van een kwetsbaar luisterliedje.

  vrijdag 11 augustus 2023

 • Roze Dagbesteding bij Pride Oost 2023

  Op 2 augustus was de 10e editie van Pride Oost. En wat was het een feestje. Cordaan was erbij en stond op de informatiemarkt. Participatiecoach Marvin van de Inloop & Dagactiviteiten voor LHBTI+ senioren sprak met veel geïnteresseerden.

  woensdag 9 augustus 2023

 • Through Art We Care – Framer Framed & Cordaan: Het Open Atelier

  Through Art We Care is een gezamenlijk project van kunstinstelling Framer Framed en Cordaan. Sinds vorig jaar is Het Open Atelier onderdeel geworden van dit project. Het Open Atelier is een plek waar kunstbeoefening zorgt voor verandering en emancipatie, en waar mentale gezondheid en weerbaarheid bevorderd wordt. Waar de psychische gezondheidszorg zich over het algemeen richt op ‘praten’ en het verwoorden van klachten en problemen, biedt Het Open Atelier een andere manier om met ingewikkelde situaties om te gaan en jezelf te uiten.

  vrijdag 28 juli 2023

 • Het Roze Danspaleis bij Atelier de Buren Spaarnhout

  In samenwerking met Het Danspaleis organiseert Cordaan op een aantal dinsdagen in de zomer een ouderwets gezellige dansmiddag voor LHBTI+ senioren. Maar ook sympathisanten zijn van harte welkom. Dus stof je dansschoenen maar af en laat je door de muziek meevoeren naar je mooiste herinneringen. 

  dinsdag 11 juli 2023

 • Burennetwerk zet topaanmelders van Cordaan in het zonnetje

  Soms hebben buren die zorg nodig hebben vragen die buiten de zorg vallen. In dat geval kunnen zorgprofessionals de hulpvraag aanmelden bij Burennetwerk. Het zijn soms kleine dingen, een schilderijtje ophangen, iets bij het grofvuil zetten of een kort ritje. Een simpele burenvraag dus. Maar ook terugkerende sociale vragen, van buren die geen sociaal netwerk in de buurt hebben. Burennetwerk gaat op zoek naar een goede buurvrijwilliger die graag helpt.

  donderdag 22 juni 2023

 • Palliatieve verzorgers in de watten

  Een buurvrouw uit Venserpolder, mevrouw Martis, had de wens om een kamer in haar appartement mooi te behangen. Via Cordaan kreeg ze palliatieve 24-uurszorg zorg en ze wilde graag een fijne plek creëren waar het zorgpersoneel zich terug kon trekken. Zo kwam ze via een van de wijkverpleegkundigen in contact met Burennetwerk. Door onze matchmakerservice werd mevrouw Martis gekoppeld aan vrijwilligers van Serve The City, een vrijwilligersorganisatie die via praktische inzet Amsterdammers helpt. Zij bieden een goede aanvulling op de één-op-één hulp van Burennetwerk. Nadat de kamer was behangen ging Matchmaker Coenraad langs bij mevrouw Martis.

  dinsdag 20 juni 2023

Pagina's