De WijkKliniek

De WijkKliniek

  • Wisseloord 219, Amsterdam
  • (020) 564 21 20

De WijkKliniek is een nieuw zorgconcept voor kwetsbare ouderen die normaalgesproken in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege acute medische problemen. In de WijkKliniek is er zowel acute medische zorg, als goede ondersteuning en begeleiding om zo fit mogelijk weer naar huis te kunnen. Zodat u uw leven weer zo zelfstandig mogelijk kunt oppakken. De WijkKliniek is het resultaat van een innovatieve samenwerking tussen Cordaan, Amsterdam UMC en Zilveren Kruis.

De WijkKliniek in beeld

Zelf een viruteel kijkje nemen in de WijkKliniek? In dit YouTube-filmpje vertellen onder anderen een klinisch geriater, verpleegkundige, verpleegkundig specialist en fysiotherapeut wat u kunt verwachten tijdens een verblijf in de WijkKliniek.
En het geeft u een indruk van hoe de WijkKliniek er van binnen uitziet.

Ziekenhuiszorg in een verpleeghuis

De WijkKliniek is een afdeling voor ziekenhuiszorg in het verpleeghuis Eben Haëzer. Wanneer u met acute medische klachten op de Spoedeisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis terechtkomt, kunt u worden doorverwezen naar de WijkKliniek. Ook de huisarts kan doorverwijzen naar de WijkKliniek. In de WijkKliniek krijgt u medische specialistische zorg, onder leiding van een geriater. En er wordt vanaf het begin van de opname gewerkt aan uw herstel, zodat u zo fit mogelijk weer naar huis kunt.

Behandeldoelen

Bij aankomst in de WijkKliniek vindt een opnamegesprek plaats met u en uw naasten. Samen met u en uw familie bekijken de arts, de verpleegkundig specialist, de fysiotherapeut en de verpleegkundige wat de behandeldoelen zijn en hoe die vormgegeven worden. Zo nodig betrekken we uw huisarts hierbij. Zodat u na ontslag weer optimaal thuis kunt functioneren.

Eenpersoonskamers

Alle kamers in de WijkKliniek zijn ruime eenpersoonskamers met een eigen badkamer met toilet en douche. Familie kan overdag en in de avond bij u aanwezig zijn. In overleg kan gekeken worden of het mogelijk is dat een familielid, indien noodzakelijk, bij u in de kamer overnacht. Uw maaltijden worden verzorgd. We letten op goede en energierijke voeding.

De omgeving

De WijkKliniek in verpleeghuis Eben Haëzer ligt in een multiculturele buurt waar altijd wat te doen is. U vindt alle mogelijke winkels op loopafstand in winkelcentrum Gein. Het is een rustige groene buurt.

Vergoeding van de zorg

Net als bij een andere ziekenhuisopname worden de opname- en verblijfkosten in de Wijkkliniek door uw ziektekostenverzekeraar vergoed. 

Ben je zorgprofessional en wil je meer weten? Klik dan op onderstaande button.

Informatie voor zorgprofessionals

Contact

  • Bel (020) 564 21 20

    maandag t/m vrijdag van 8:00 uur tot 16:30 uur

  • Bezoekadres

    Wisseloord 219 | 1106 MB | Amsterdam

Bereikbaarheid

Eben Haëzer is goed bereikbaar. Metrohalte Gein (metro 50 en 54) is op vier minuten loopafstand. Tevens is er in de omliggende buurt voldoende plek om uw auto (gratis) te parkeren. Er zijn dus geen parkeerplekken op het terrein.