Het Leerwerkbedrijf

Werknemers van het Leerwerkbedrijf zijn mensen met een beperking. Mensen die met werklust en enthousiasme voor u aan de slag gaan. Met de juiste begeleiding kunnen de werknemers zich nuttig maken. Het Leerwerkbedrijf zorgt voor die begeleiding. Werkgevers die met onze mensen werken, krijgen enthousiaste medewerkers plús de begeleiding om dat enthousiasme in goede banen te leiden.

Samen werken aan werk

Mensen met een arbeidsbeperking zijn niet beperkt in werklust en enthousiasme. Integendeel. Ze willen zich - net als ieder ander mens - nuttig maken, en daar ondersteunen we graag bij. Binnen het Leerwerkbedrijf ziet dit er niet alleen uit als werk, het is ook echt werk. In meer dan 70 Amsterdamse bedrijven waarmee we samenwerken. En als dat (nog) een stap te ver is bieden we leerwerktrajecten in onze eigen ambachtelijke werkplaatsen verspreid door de stad of binnen de gespecialiseerde dagbesteding.

Voor wie?

Het Leerwerkbedrijf is er voor mensen van 18 jaar en ouder in Amsterdam die door een verstandelijke of psychische beperking er niet in slagen om binnen het gewone werkaanbod zelf werk te vinden. Onze werknemers zijn:

 • Zelfstandig wonende mensen met een verstandelijke of psychische beperking;
 • Deelnemers van instellingen in de verstandelijke- en geestelijke gezondheidszorg (VGZ - GGZ);
 • Jongvolwassenen met een verstandelijke of psychische beperking die het speciaal onderwijs verlaten zonder uitzicht op een baan.

Wat doen we voor de werknemers?

Om mensen zo goed en gericht mogelijk aan werk te helpen én te helpen bij het werk, doen verschillende dingen:

 • We hebben een uitgebreid orienterend gesprek (intake) met aansluitend een observatieperiode.
 • We maken samen een ontwikkelingsplan en geven begeleiding.
 • We hebben een leer- & trainingsaanbod (algemene beroepsvaardigheden, vaktechnische vaardigheden, waar mogelijk met erkende certificaten).
 • We geven werkbegeleiding; direct en op afstand (jobcoach).
 1. Aanmelden voor werk of dagbesteding

  U meldt zich aan voor dagbesteding of een werkplek bij onze afdeling Instroom via 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. We gaan voor u op zoek

  We helpen u om werk of een dagbesteding te vinden die bij u past.

 3. Kennis maken

  Zodra we iets voor u vinden, nemen we contact op en maken we een afspraak om kennis te maken.

Midden in de samenleving

Als netwerkorganisatie staat we midden in de samenleving. We kennen de deelnemers, we organiseren in eigen beheer een leerwerktraject én we hebben de contacten met werkgevers waar ze aan de slag kunnen. Nog belangrijker: we hebben de juiste ervaring en expertise om u te stimuleren het uiterste uit uzelf te halen. 

Werk- en ontwikkelplekken

We bieden zelf werk- en ontwikkelplekken aan, maar ook in samenwerking met sociale of commerciële partijen. Het werk is opgedeeld in 5 domeinen. Binnen elk domein is een variatie aan beschutting, inhoud van werk en mate van begeleiding. 

Voor iedereen een passende werkplek

 • Horeca & Catering

  Een kopje koffie zetten, een complete lunch verzorgen of helpen afwassen? Hier doet u werkervaring op in de horeca en catering op verschillende locaties in Amsterdam.

  Lees verder

 • Facilitair, Logistiek & Techniek

  Een tram of metro schoonmaken, gastheer of gastvrouw zijn of auto's en boten opknappen? Hier kunt u werkervaring opdoen in facilitair, logistiek en techniek.

  Lees verder

 • Groen, Dierverzorging & Milieu

  Werken in een kwekerij, het plantsoen onderhouden of bloemen verkopen? Hier kunt u werken in het groen of met dieren. Als u ervan houdt de handen uit de mouwen te steken en u niet bang bent om vies te worden, zijn dit de werkplekken voor u.

  Lees verder

 • Bijzonder Amsterdams

  Bijzonder Amsterdams staat voor bijzondere producten, bijzonder goed gemaakt, door bijzondere Amsterdammers.

  Bijzonder Amsterdams

 • De Buren

  De Buren is een sociale onderneming van Cordaan, waarbij buurthoreca wordt verbonden met hulp en ondersteuning in de wijk. In de restaurants werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij doen zo werkervaring op om meer kans te maken op een baan.

  De Buren

 • Academie voor Zelfstandigheid Amsterdam (AvZA)

  De Academie is voor iedereen die zich graag verder ontwikkelt. Voor wie graag leert in een eigen tempo. En zelfstandiger wil worden, thuis of op het werk. Je werkt in kleine stappen aan een eigen leerdoel. En krijgt zoveel tijd als nodig is.

  Studenten oefenen ook thuis. Heb je een maatje nodig om te helpen? Dan ga je samen met de Academie op zoek. Met een maatje kun je ook echt gaan doen wat je hebt geleerd. Aan het einde van elke training krijg je een certificaat.

  Meer informatie

Onze brochures

Ervaringsverhalen

 • Mitchell werkt bij Catering van het Land
  • Jean Paul werkt bij TransTech
  • Brian werkt bij Broodje Koeman