Het Leerwerkbedrijf

Het Leerwerkbedrijf ondersteunt mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt om zo veel mogelijk mee te kunnen doen in de maatschappij. Iedereen leert en werkt bij ons in de praktijk, met een leer- en ontwikkeltraject op maat. De leerlijnen staan centraal bij het leren van vakvaardigheden, werknemersvaardigheden en veilig werken. Wij zijn expert op het gebied van Meewerken. Wie wil en kan, begeleiden wij naar betaald werk. 

 

Waar staan we voor?

Het Leerwerkbedrijf streeft naar een positieve maatschappelijke impact voor iedereen in Amsterdam en omgeving. Dat doen we door werk en zorg met elkaar te verbinden. De deelnemers zetten hun talenten zinvol in én doen werk waar ze trots op zijn. Zo dragen ze bij aan mooie, betekenisvolle en bijzondere producten en diensten. Als Leerwerkbedrijf werken wij samen met bedrijven, onderwijsinstellingen, de gemeente en andere sociale initiatieven om zo tot waardevolle participatie van de deelnemers te komen.

 

Wat doen wij?

Het Leerwerkbedrijf heeft in Amsterdam een breed wmo aanbod op het gebied van Meewerken. Je kan bij ons in een traject komen voor arbeidsmatige dagbesteding, beschut werk, zelfstandig werken bij een bedrijf en betaald werk. Een combinatie van deze verschillende trajecten is ook mogelijk.

Wat wij bieden is het Praktijkleren. Je kunt je bij ons binnen verschillende branches ontwikkelen. Ongeacht de begeleidingsvraag, kijken wij naar wat jij kunt en waar jouw talenten en mogelijkheden liggen. Wij geloven dat een ontwikkeling altijd mogelijk is en jouw bijdrage in de samenleving waardevol is. 

< Dit filmpje is gemaakt door Stichting Shoot

Voor iedereen een passende werkplek

Hoe werken wij?

Bij ons leer en werk je in de praktijk, dat noemen wij Praktijkleren. Iedereen met een indicatie, die wil en kan werken, kan zich bij ons aanmelden. Hoe dat eruit ziet verschilt per persoon. We gaan uit van jouw wensen, talenten en mogelijkheden. Wij bieden jou:

 • Een op maat gemaakt ontwikkelplan;
 • Leerlijnen als vakvaardigheden, werknemersvaardigheden en veilig werken (door het beroepsonderwijs erkend);
 • Begeleiding aangepast aan jouw behoefte;
 • Een werkplek in één van onderstaande branches bij Cordaan, bij een bedrijf of instantie in de stad.

Leren en werken op maat

Ons aanbod bestaat uit:

 • Een werkplek die bij jou past, afgestemd op jouw leerbehoeften en werkwensen;
 • Aangepaste Leerlijnen op jouw leervermogen en leertempo;
 • Groeimogelijkheden in mate van zelfstandigheid of zelfs richting betaald werk;
 • Het is altijd mogelijk om ander werk uit te proberen;
 • Een stap terug zetten is mogelijk als het werk te veel van je vraagt;
 • De begeleiding is aan te passen aan jouw behoefte.

Kunnen lezen en schrijven is op veel plekken geen vereiste.

 • Horeca & Catering

  Een kopje koffie zetten, een complete lunch verzorgen of helpen afwassen? Hier doe je werkervaring op bij Horeca & Catering op verschillende locaties in Amsterdam.

  Lees verder

 • ICT, Techniek & Bouw

  In deze branche kun je werkervaring opdoen op het gebied van ICT, Techniek of in de bouw. Bij de ICT afdeling leer je o.a. een website maken en beheren en bij Techniek leer je meubels, auto´s of boten restaureren. Bij bouw leer je werkzaamheden te verrichten die voor de bouw nodig zijn.

  Lees verder

 • Groen & Dier

  Werken in een kwekerij, het plantsoen onderhouden of bloemen verkopen? Hier kun je werken in het groen of met dieren. Als je ervan houdt de handen uit de mouwen te steken en je niet bang bent om vies te worden, zijn dit de werkplekken voor jou.

  Lees verder

 • Zorg & Facilitair

  Wil je in de zorg te werken? Dan kun je op één van onze werkplekken, in een zorginstelling, de opleiding volgen tot Woonhulp 

  Lees verder

 • Facilitair & Schoonmaak

  Op diverse locaties in de stad bieden we leer- werkplekken waar je helpt bij schoonmaken en verrichten van simpele facilitaire werkzaamheden.

  Lees verder

 • Inpak- & Sorteerwerk

  Inpak- & Sorteerwerk past goed bij jou als je herhalend werk prettig vindt. Op twee locaties in Amsterdam kun je bij ons dit werk doen.

  Lees verder

 • Winkel & Magazijn

  Vakken vullen, legen flessen innemen en sorteren of de parkeerplaats schoonhouden? Je kunt hier werkervaring opdoen in een winkel of magazijn.

  Lees verder

 • Ambachten

  Een ambacht leren en je eigen creativiteit ontwikkelen. Dat kan op één van onze werkplaatsen voor hout, textiel, grafisch of keramiek.

  Lees verder

 • Kunst & Cultuur

  Heb je passie voor podium, beeldende of digitale kunst dan kan je werken bij Theater LeBelle, Outsider Art of bij Multimedia Digitale Kunst.

  Lees verder

Werken voor een bedrijf

Naast de vele leerwerkplekken, kun je ook zelfstandig werken voor een bedrijf, instelling of gemeentelijke dienst. Dit zijn werkplekken waar de begeleiding of Jobcoaching op afstand is. Heb je hier interesse in? Samen wordt er gekeken of er een plek is die bij jou past en of er een traject is wat er naar toe kan leiden.

De droom van een betaalde baan

"Het voordeel voor onze organisatie is, dat belangrijke werkzaamheden die te weinig aandacht krijgen van onze vaste productiemedewerkers, nu wel opgepakt worden. Murat straalt ook zoveel plezier uit en dat slaat over op de groep".

                                - Productiemanager Mark Geven -

Murat werkt met veel plezier bij het productiebedrijf Vroegop-Windig, een groentespecialist. Zijn wens is om op de heftruck te leren rijden en zijn certificaat te behalen.

 1. Informatie & Aanmelden

  Via onze afdeling Instroom: T: (020) 229 00 88
  E: werk-dagbesteding@cordaan.nl.
  Of vul het aanmeldformulier in.

 2. Kennismaken & Intake

  We nemen contact op om jouw werkwensen en mogelijkheden te bespreken.

 3. We gaan voor je op zoek

  We helpen je om werk of een dagbesteding te vinden die bij jou past.

Wat doen wij nog meer

Waardevol ambacht

" We maken bijzondere dingen hier, dan zou je kunnen zeggen dat ik Bijzonder Amsterdams ben. Ik ben heel trots. Ik ben een kunstenaar ". 

                                                 -  Arend Jan -

Arend Jan werkt op het Keramiek atelier van Bijzonder Amsterdams. Wat hij maakt, wordt verkocht in onze conceptstore en op onze webshop. Wat hij maakt heeft waarde.

 • Sociale innovaties

  Wij streven ernaar om iedereen mee te laten doen in de maatschappij. Lees hier met welke projecten wij het verschil proberen te maken.

  Lees meer

 • Wetenschappelijk onderzoek

  Bij Cordaan doen wij onderzoek naar het vinden en het behouden van betaald werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Lees meer

Ervaringsverhalen

 • Mitchell werkt bij Catering van het Land
  • Jean Paul werkt bij TransTech
  • Brian werkt bij Broodje Koeman

Informatie & Aanmelden

 1. Informatie & Aanmelden

  Via onze afdeling Instroom: T: (020) 229 00 88
  E: werk-dagbesteding@cordaan.nl.
  Of vul het aanmeldformulier in.

 2. Kennismaken & Intake

  We nemen contact op om jouw werkwensen en mogelijkheden te bespreken.

 3. We gaan voor je op zoek

  We helpen je om werk of een dagbesteding te vinden die bij jou past.