Bijzonder Amsterdams

Bij Bijzonder Amsterdams vindt u unieke handgemaakte producten van bijzondere mensen. Amsterdammers met een verstandelijke beperking die niet beperkt zijn in hun creativiteit en werklust en gewoon doen wat ze heel goed kunnen: bijzondere producten maken. Kleine en grote kunstwerkjes. Stuk voor stuk met liefde en aandacht gemaakt. Van lieve knuffels tot vrolijk servies, van praktische tassen tot robuuste tafels. En er is nog veel meer…

Gewone spullen zijn er al genoeg. Kies voor de producten van Bijzonder Amsterdams.

Bijzondere producten

Blader door de digitale brochure en maak kennis met de makers en hun producten. Bijvoorbeeld met Abdel van de Houtwerkplaats, met Sonja van textielatelier De Draad of met Brigitta van Atelier Keramiek. Wil u bestellen? Stuur even een mail naar info@bijzonderamsterdams.nl om een bestelling op te geven. Wilt u liever persoonlijk contact? Bel dan: (020) 886 90 90

Een bijzonder initiatief van Cordaan

Bijzonder Amsterdams wil heel Nederland laten genieten van bijzondere producten. Elk product is uniek en wordt met de hand gemaakt door bijzondere mensen die elke dag werken in de dagbestedingscentra en het Leerwerkbedrijf van Cordaan in Amsterdam.

Zo bestelt u

Stuur een e-mail naar info@bijzonderamsterdams.nl. Vermeld in de e-mail de volgende gegevens:

  • Naam, adres (straat, huisnummer, postcode, woonplaats) en telefoonnummer.
  • Het product of de producten die u wilt bestellen met bijbehorende artikelnummer(s).
  • Eventuele wensen met betrekking tot de producten.
  • u kunt ook het bestelformulier gebruiken (pdf).

Afleveren

Zodra we uw e-mail hebben ontvangen, nemen we binnen 24 uur contact (per mail of telefonisch) op om de bestelling, de wensen, de wijze van aflevering en betaling af te stemmen.

10% korting voor medewerkers

De prijzen in de brochure zijn t/m maart 2018 geldig. Producten zijn leverbaar zolang de voorraad strekt. Alle vermelde bedragen zijn inclusief BTW, zetfouten voorbehouden. Cordaan medewerkers krijgen 10% korting. Geef bij de bestelling duidelijk aan dat u een medewerker bent. De korting geldt niet in combinatie met andere acties.

Prachtig ambachtelijk, handgegoten servies

In maart 2017 is de nieuwe servieslijn van Bijzonder Amsterdams gelanceerd: Een prachtig ambachtelijk, handgegoten servies. Het servies is onderdeel van een lijn. Zo is er op de Houtwerkplaats een rustieke broodplank gemaakt met portretten die ingebrand zijn en bij het weefatelier is een samenwerking geweest met het Textielmuseum in Tilburg. Hier zijn tafelkleden, servetten en theedoeken gemaakt met portretten. Op deze manier kun je genieten van een gedekte tafel met een goed gevoel.

Hoe is de lijn tot stand gekomen?

Al de portretjes zijn beelden van de makers. Zij zijn op de foto gezet door één van de makers. Bij het grafische atelier zijn van al deze foto’s mooie portretten getekend. Ieder portret bijzonder omdat al onze makers uniek zijn. Vervolgens zijn er speciale mallen gemaakt met het portret onderin het keramiek, de zogeheten ‘ziel’. Zo is het servies ‘De ziel van de maker’ tot stand gekomen.

Bijzondere producten van bijzondere mensen

Sommige producten kunnen afwijken van de getoonde foto’s. De producten zijn uniek. Wij zullen dit altijd met u doornemen.

Wilt u een op-maat-gemaakt product? Vermeld in uw mail dan duidelijk de wensen zodat we u een gerichte aanbieding kunnen doen.

Heel Nederland

Bijzonder Amsterdams wil heel Nederland laten genieten van de bijzondere producten die worden gemaakt in de dagbestedingscentra en het Leerwerkbedrijf van Cordaan.
Bijzonder Amsterdams
Zwanenburgwal 206
1011 JH Amsterdam
(020) 886 90 90
Openingstijden werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur
www.bijzonderamsterdams.nl
www.facebook.com/bijzonderamsterdams

 

Textiel Atelier Noord

Textiel Atelier Noord

Gedempt Hamerkanaal 27
1021 KL Amsterdam
Tel. (020) 494 21 42
dedraad@cordaan.nl

Keramiek Atelier Noord

Keramiek Atelier Noord 

Gedempt Hamerkanaal 27
1021 KL Amsterdam
Tel. (020) 494 20 38
keramiek@cordaan.nl

Grafisch Atelier Noord

Grafisch Atelier Noord

Gedempt Hamerkanaal 27
1021 KL Amsterdam
Tel.(020) 494 21 42
dedraad2@cordaan.nl

De Houtwerkplaats

De Houtwerkplaats

Papaverweg 37 c
1032 KE Amsterdam
Tel. (020) 494 06 97
houtwerkplaats@cordaan.nl

Textiel atelier West

Textiel Atelier West

Gerrie Knetemannlaan 170
1061 MC Amsterdam
Tel. (020) 553 70 14
adedraadwest@cordaan.nl

Outsider Art Ateliers

Outsider Art Ateliers

In de Hermitage Amsterdam
Neerlandiaplein 7
1018 DR Amsterdam
Tel. (06) 52 65 52 37
www.outsiderartgalerie.nl