Op zoek naar betaald werk?

Is jouw wens betaald werken, maar is dat voor jou nog lastig om dat voor elkaar te krijgen? Cordaan biedt op verschillende manieren ondersteuning naar betaald werk voor mensen met een psychiatrische achtergrond en mensen met een verstandelijke beperking.

Betaald werken

Cordaan vindt het belangrijk dat er voor iedereen werk is. Ook voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom zorgt Cordaan zelf voor werk en werkt Cordaan samen met andere bedrijven om werkplekken te maken. Daarnaast kan je doorstromen naar betaald werk vanuit de verschillende leerwerkbedrijven van Cordaan, waar je werkervaring kan opdoen. Kortom, er zijn vele manieren om aan betaald werk te komen. Maar altijd met IPS (Individuele Plaatsing en Steun) als methodiek en de wensen van de deelnemer als vertrekpunt.

Mogelijkheden voor een betaalde baan

Onderzoek LVB en belemmeringen bij het behoud van werk

Betaald werk vinden en behouden is voor cliënten met een LVB helaas vaak een droom die niet uitkomt. Projectmanager IPS Gabe de Vries en IPS-coaches Jeanne Arts en Danique ten Pas onderzochten welke belemmeringen cliënten met een LVB en de professionals (jobcoaches, woonbegeleiders en werkbegeleiders) in de praktijk ervaren. Lees hier het artikel over het onzerzoek belemmeringen voor behoud van werk met LVB en manieren om daar in de toekomst beter mee om te gaan.

Zorg & Welzijn schreef een artikel over de zes belangrijkste belemmeringen. ‘Hoe beter je in beeld hebt waar het knelt, hoe meer mensen je aan een baan kunt helpen'.

Artikel: 6 belemmeringen bij werk vinden en behouden met een LVB

 1. Kosten

  De IPS-coach kan je uitleggen hoe het traject gefinancierd wordt.

 2. Vragen

  Bel of mail naar:
  T: 06 507 45 097 (M. Kamstra)
  T: 06 507 450 49 (J. Arts)
  E: ipsjobcoaching@cordaan.nl

 3. Aanmelden

  U meldt zich aan voor IPS bij onze afdeling Instroom via (020) 229 00 88 of werk-dagbesteding@cordaan.nl