Op zoek naar betaald werk?

Een betaalde baan! Een wens van velen, maar in de praktijk soms moeilijk voor elkaar te krijgen. Cordaan biedt ondersteuning aan zowel mensen met een licht verstandelijke handicap als mensen met een psychiatrische achtergrond bij het realiseren van de wens om betaald aan de slag te gaan.

Op naar betaald werk met IPS

Het vinden van betaald werk blijft een wens van velen, maar is in de praktijk vaak niet eenvoudig voor elkaar te krijgen. Cordaan biedt met IPS ( Individuele Plaatsing en Steun ) ondersteuning bij het realiseren van de wens naar betaald werk aan mensen met een psychiatrische achtergrond en mensen met een verstandelijke beperking. Daarvoor heeft Cordaan verschillende projecten en werkt samen met diverse bedrijven, maar altijd met IPS als vertrekpunt.

Hoe werkt IPS

Bij IPS staat de wens van de klant centraal. Jij geeft aan wat je wilt, en die wens is leidend! De IPS coach helpt je vervolgens met het zoeken naar een passende werkplek of een passende opleiding. En weet je nog niet goed wat je precies wilt, dan helpt de IPS coach je met het zoeken naar wat bij je past.

Het is een echte samenwerking tussen jou, de IPS coach en de overige betrokkenen.

Voor het IPS traject maken we gebruik van verschillende subsidieregelingen. De IPS coach kan je uitleggen hoe het traject gefinancieerd wordt en wat de subsidieregelingen inhouden.

Elk IPS traject loopt weer anders. Wat wel hetzelfde is, is de start.  Elk IPS traject start met enkele gesprekken waarin we je wensen en verwachtingen in kaart brengen en met jou de mogelijkheden bekijken om die te realiseren.

Soms vinden we snel een werkplek, en soms duurt het wat langer, misschien omdat je een cursus of opleiding moet volgen. Maar het hele traject doen we samen met jou! Je IPS coach helpt je ook bij de sollicitatie en begeleidt je ook op de werkplek. Het hele traject kan 2 jaar duren, maar kan ook veel korter zijn wanneer je geen begeleiding meer nodig hebt.

Geinteresseerd? Kijk voor de contact gegevens onderaan de pagina!

Ervaringsverhaal van Dave

Ik ben Dave. Ik ben 24 jaar en werk sinds kort als Woonhulp bij Cordaan. Ik kom oorspronkelijk uit Ivoorkust en woon sinds mijn vierde jaar in Nederland. Ik wilde graag betaald werk, om meer geld te verdienen, maar werd altijd afgewezen. Via Cordaan kreeg ik een Job-coach. Zij heeft mij geholpen aan werk als Woonhulp. Hier begeleid ik oudere mensen. Daarnaast zorg ik voor het bezorgen van de maaltijden en regel ik ook de was. Ik voel mij hier op mijn plek. 

“Ik had nooit gedacht dat ik ooit een contract zou krijgen, maat het is mij toch gelukt”. 

Ervaringsverhaal van John

Ik ben John. Sinds kort werk ik bij de Albert Heijn. Dat wilde ik eigenlijk altijd al, maar dat ging moeilijk. Ik heb eerst een tijdje bij Ikea gewerkt. Dit is een detacheringsplek van Cordaan. Ik hielp hier met het sorteren van de spullen in de winkel. Maar ik wilde wat anders. Via mijn coach ben ik aan een baan bij Albert Heijn gekomen. Ik heb nog regelmatig een gesprek met mijn coach, om te bespreken hoe het gaat. 

“Voor mij was het belangrijk dat ik een naamkaartje kreeg op mijn werkshirt. Dat is heel anders dan de naam van Cordaan op je shirt. Ik krijg nu vaak vragen van klanten in de winkel. Ik help ze dan verder”. 

Ervaringsverhaal van Ismael

Ik ben Ismael, 21 jaar. Ik had al  mijn rijbewijs maar wilde altijd graag mijn taxipas halen en taxichauffeur worden. Ik heb mij toen aangemeld bij  het project van Cordaan en Munckhof om taxichauffeur te worden. Nu heb ik een contract bij Munckhof.  Ik ben begonnen als busbegeleider en help leerlingen in de bus en moet ze aan of afmelden via de boardcomputer. Binnenkort begin ik aan mijn opleiding als taxichauffeur. Dat vind ik erg leuk, Ik vind het leuk om bij Munckhof te werken. Ik wil graag veel rij ervaring op doen. Met mijn jobcoach heb ik regelmatig contact om te kijken hoe het gaat. 

Wil je jezelf aanmelden voor IPS?

Dat kan via: werk-dagbesteding@cordaan.nl 

Heb je nog wat vragen over IPS bij Cordaan? Stel ze gerust aan onze IPS coaches.

Mail:  ipsjobcoaching@cordaan.nl

Telefoon: M. Kamstra 06-507 450 97of J. Arts 06-507 450 49

 

Op zoek naar meer informatie over IPS?

Op de webpagina Werken met IPS vind je veel informatie over IPS in het algemeen.

Voor informatie over IPS bij Cordaan zie de contactinformatie van de IPS coaches hiernaast.