Feuerstein Centrum

Klopt mijn gevoel dat er meer in mijn kind zit, maar het er niet uitkomt? 
Hoe kan mijn kind met meer vertrouwen nieuwe dingen aangaan?
Hoe leert mijn kind zelf dingen plannen?
Vinden jullie ook dat mijn kind ‘niet leerbaar’ is? 
Hoe kan het dat de schoolresultaten van mijn kind niet in lijn zijn met de grote inzet?
Hoe kan mijn kind toch iets leren, als het voor geen enkele school in aanmerking komt?

Een greep uit vragen van ouders van kinderen die bij ons komen.

Wij werken in de overtuiging dat ieder kind wil leren. Dus ook jouw kind. Feuerstein is er voor ieder kind.

Hoe je kind leert is belangrijk voor hoe het haar weg in de wereld vindt. En als het leren lastig is, lijkt dat haar plek in de wereld te gaan bepalen.

Wanneer je kind leert hoe zij leert, kan het haar eigen plek met meer zelfvertrouwen vinden. Dat is waar we bij Feuerstein met jullie aan werken.

Wie is Feuerstein?

‘Kan niet bestaat niet. Als er al plafonds zijn, dan ken ik ze niet,’ aldus Professor Reuven Feuerstein (1921-2014), grondlegger van de Feuerstein leermethodiek. Het is zijn gedachtegoed, het zijn de ideeën van Feuerstein, die aan de basis liggen van hoe wij werken. 

Feuerstein ziet intelligentie als een spier. Als je een spier traint ontwikkelt hij zich. En als je hem met rust laat en er niks mee doet, dan slinkt hij. 

Hoe komt een kind tot een antwoord?

We leren kinderen een manier te vinden die voor hen werkt. We steken onze energie niet in het antwoord dat we willen zien of horen. Hoe een kind tot een antwoord komt, houdt ons wel bezig.

De middelen die we gebruiken zijn verschillend. We gaan op zoek naar hoe jouw kind leert. We observeren je kind nauwkeurig. De ontwikkelingsmogelijkheden van je kind en onze inschatting van hoe de cognitieve functies aangesproken en ontwikkeld kunnen worden, brengen we in kaart. Dit is het plan waarvandaan we vertrekken met jullie.

We bieden geen veelheid aan oplossingen. We komen achter de manier die werkt voor je kind. Je kind krijgt vertrouwen in hoe zij een opdracht kan aanpakken. 

Hoe werken we verder?

Intelligentie is in onze ogen iets heel elastisch. Er zit veel rek in. Speelse inspanning is waar we in geloven en hoe we werken. Zowel fysiek als geestelijk. Ieder kind zou tot inspanning moeten worden uitgenodigd en uitgedaagd. Ieder op haar eigen manier, op haar eigen tempo. Zo kan ieder kind goed toegerust de weg in de wereld vinden. 

We verdiepen ons in je kind en in de omgeving van je kind. Waar nodig betrekken wij mensen die daarin belangrijk zijn. 

We werken op verschillende manieren. Individueel, in groepjes, met ouders en met verschillende begeleiders. Aandacht en rust kenmerkt wat we doen.   

Voor wie is Feuerstein?

Voor ieder kind vanaf vier jaar. Denk aan kinderen met het Downsyndroom, kinderen met een aandoening in het autistisch spectrum, kinderen met een verstandelijke beperking, (hoog)begaafde onderpresteerders of jongeren met andere leerachterstanden. Weet je niet zeker of Feuerstein voor jouw kind kan werken? Je bent altijd welkom met je vraag. 

Hoe werkt het na(ast) Feuerstein?

We denken graag mee over waar je kind na(ast) de behandeling bij Feuerstein gebaat is. 

Ben je geïnteresseerd?

Als je geïnteresseerd bent of meer wilt weten, neem gerust contact op.
Efeuerstein@cordaan.nl
T: (020) 312 23 66

We schrijven voor het gemak ‘zij’ en 'haar', maar daarmee bedoelen we uiteraard ieder kind.

We schrijven ‘kind’, waarmee we ook jongeren en jongvolwassenen bedoelen.