Feuerstein Centrum Nederland

We behandelen kinderen en (jong) volwassenen volgens de Feuerstein methode. We helpen onze cliënten hun leervaardigheden te ontwikkelen. Met onze behandeling maakt hun ontwikkeling een grote sprong voorwaarts.

Iedereen kan leren. Iedereen kan zich ontwikkelen!

Wat doet het Feuerstein Centrum Nederland (FCN)

We behandelen kinderen en (jong) volwassenen volgens de Feuerstein methode. We helpen onze cliënten hun leervaardigheden te ontwikkelen. Met onze behandeling maakt hun ontwikkeling een grote sprong voorwaarts. Kinderen blijven vaker aan boord van het reguliere onderwijs, jongeren zijn dikwijls succesvol bij het volgen en afronden van hun opleiding of studie. Daarnaast ontwikkelen mensen met een handicap zich veelal veel verder dan iedereen voor mogelijk houdt.

Voor wie

De Feuerstein methode wordt ingezet bij verschillende doelgroepen:

Het doel is om de leer- en studieprestaties te verbeteren en te optimaliseren. We geven ook workshops voor het bedrijfsleven en voorlichtingspresentaties voor onderwijsinstellingen.

De Feuerstein methode - een introductie

De Feuerstein methode heeft over de hele wereld veel bekendheid gekregen door de positieve benadering van mensen met een ontwikkelingsachterstand. Zo'n ontwikkelingsachterstand kan door verschillende factoren zijn ontstaan maar kan met de inzet van mediatie overkomen en, indien vroeg aangewend, zelfs voorkomen worden. Feuerstein zelf zegt: "Kan niet bestaat niet! Als er al een plafond is dan ken ik hem niet!" Lees meer >>

De film: 'Kan niet bestaat niet'

Van het werk op het Feuerstein Centrum Nederland en de methode in de praktijk is, met steun van het Levi Lassen Fonds de film: 'Kan niet bestaat niet' gemaakt door Pamela Sturhoofd en John Trappeniers.

U kunt onze film bestellen op DVD. Deze duurt 25 minuten en kost 25 euro plus 5 euro verzendkosten. Lees meer >>

Cursus

De Feuersteincursus "Feuerstein thuis, thuis in Feuerstein" is voor ouders van kinderen, jongeren en volwassenen die bewuster gebruik willen maken van de Feuerstein methode om de ontwikkeling te kunnen stimuleren. Lees meer >>

Opleidingen

U kunt verschillende opleidingen volgen in de Feuerstein methode. Zowel binnen als buiten het Feuerstein Centrum Nederland. Lees meer >>

Samenwerkingsverbanden

Het FCN en Stichting ter Bevordering van de Cognitieve Ontwikkeling (StiBCO) werken graag samen. De functie van het FCN is voornamelijk klinisch, onderzoek en behandeling, en die van het StiBCO educatief: opleiding en implementatie. Verder zoekt het FCN contact met zelfstandig werkende collega's die door het ICELP of elders in de Feuerstein methode zijn opgeleid en getraind. Het FCN werkt ook samen met Innovum. Lees meer >>

Meer achtergrond informatie

Marijn de Wit heeft het boek 'Worden wie je bent' gepubliceerd. Hij heeft hiervoor anderhalf jaar door de gangen van het FCN rondgelopen. Dit boek is de vrucht van de reis van een nieuwsgierige leek door een wereld vol met ontwikkelingsproblemen, labels, speciaal onderwijs, alternatieve ideeën over IQ, verstandelijke beperkingen en hoogbegaafde onderpresteerders.

Meer achtergrond informatie Lees meer >>

Links en literatuur

De Feuerstein methode wordt over de hele wereld gebruikt. Er is veel literatuur over te vinden. We hebben verschillende bronnen voor u op een rij gezet. Lees meer >>

Over het Feuerstein Centrum Nederland

Het Feuerstein Centrum Nederland (FCN) werd in 1997 opgericht om de Feuerstein Methode ook voor alle in Nederland wonende kinderen, jongeren en volwassenen met een leerprobleem bereikbaar te maken. Sindsdien hebben we honderden van deze mensen mogen ondersteunen in de ontwikkeling van hun leervaardigheden.

Het FCN heeft een multidiciplinair team en een Raad van Advies. Lees meer >>

Aanmelden

U kunt uzelf of uw kind bij het Feuerstein Centrum inschrijven door middel van het invullen van het inschrijfformulier. Dit formulier kunt u downloaden, uitprinten en invullen. Stuur het daarna aan ons op.

Mocht u niet de mogelijkheid hebben om het formulier te downloaden en uit te printen dan kunt u het via de e-mail of telefonisch aanvragen. Wij sturen u het inschrijfformulier dan per post. Nadat wij uw inschrijfformulier ontvangen hebben nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend intakegesprek.

Contact en route

Feuerstein Centrum Nederland
Soestdijkstraat 4
1107 HG Amsterdam Zuidoost

E: khol@cordaan.nl 
T: (020) 312 23 66
M: 06 15 30 56 70
U krijgt Katinka Hol, een van de medewerkers van het Feuerstein Centrum aan de telefoon.

Parkeren in de buurt is gratis.
Metro 50 (Isolatorweg - Gein) en 54 (Centraal Station - Gein) stoppen bij halte Reigerbos. Erna is het nog 400 meter lopen.

Inschrijfformulier