Digitale dagbesteding

maandag 22 januari 2024

Cordaan innoveert en digitaliseert. Zo bieden wij naast ons reguliere aanbod van dagbesteding nu ook digitale dagbesteding aan. Op deze manier kunnen cliënten in de ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg thuis meedoen aan diverse dagbestedingsactiviteiten. Ideaal voor mensen die slecht ter been zijn of liever thuisblijven in hun eigen, vertrouwde omgeving. 

Hoe het werkt
Cliënten die gebruikmaken van de digitale dagbesteding, krijgen toegang tot een online platform. Deelnemen kan met een laptop, tablet of telefoon. In hun digitale omgeving staat een agenda met allerlei online activiteiten zoals quizzen, beweegactiviteiten, lezingen en virtuele rondleidingen. Het activiteitenaanbod is samengesteld uit de volgende thema’s:  

  • Fit en Vitaal  
  • Creatief  
  • Kunst, Cultuur en Muziek  
  • Natuur  
  • Ontmoeting en ontspanning 

Het is mogelijk om alleen digitaal mee te doen, maar ook om deels online en deels fysiek dagbesteding te volgen. Cliënten krijgen bij het volgen van digitale dagbesteding wekelijks begeleiding van een medewerker en eventueel een student of vrijwilliger. Deze begeleiding is zowel  thuis als telefonisch.  

Voor wie
Digitale dagbesteding is bedoeld voor wmo-cliënten met een indicatie voor ‘meedoen’ dagbesteding en cliënten met een Wlz-indicatie. Digitale dagbesteding kan ook deel uitmaken van thuiszorg (Volledig Pakket Thuis). Mensen die nog geen cliënt zijn bij Cordaan kunnen thuis digitale activiteiten volgen zonder begeleiding. Deze deelnemers worden periodiek telefonisch benaderd om te vragen hoe het gaat. Op dit moment bieden we digitale dagbesteding aan de doelgroep ouderen en ggz. Maar uiteindelijk willen we dit voor een nog bredere groep cliënten beschikbaar gaan stellen.   

Contact 
Heeft u nog geen indicatie voor dagbesteding? Loop eens binnen bij een dagbestedingslocatie van Cordaan. De begeleider kan u meer vertellen. U kunt de mogelijkheden ook bespreken met uw huisarts, praktijkondersteuner of welzijnswerker. Doet u wel al mee aan dagbesteding en lijkt het u leuk om (ook) digitaal mee te doen? Laat dit dan weten aan een begeleider op de locatie. Voor vragen en meer informatie kunt u ook mailen naar digitaledagbesteding@cordaan.nl  

 

Deel deze pagina