Nieuw Vredenburgh - dagbesteding

Nieuw Vredenburgh - dagbesteding

 • Postjesweg 125hs, Amsterdam
 • (020) 589 86 50

Gezelligheid en meedoen in je eigen tempo

Dagbesteding Nieuw Vredenburg VG zit in Amsterdam West, naast het mooie Rembrandtpark. Hier kun je als ouder wordende Amsterdammer met een verstandelijke beperking terecht voor activiteiten en een gezellige dag. 

De omgeving

Onze dagbesteding bevindt zich in het woonzorgcentrum Nieuw Vredenburgh, in de kleurrijke postjesbuurt. Met vlakbij het mooie Rembrandpark, de Postjeskade en het Mercatorplein. Op de begane grond is de dagbesteding aanwezig. Het is een gezellige en rustige ruimte zonder drempels. waardoor de ruimte rolstoeltoegankelijk is. Een gesprek met de geestelijk verzorgster over levensvragen is ook mogelijk, gezien de kerkzaal van de Augustinuskerk deel uit maakt van het gebouw.

De groep

Dagelijks kunnen er 15 mensen deelnemen aan de dagbesteding. Onze groep maakt gebruik van twee of drie verschillende ruimtes. Er heerst een gezellige drukke sfeer, waar iedereen in zijn/haar eigen tempo mee kan doen. Naast het samen zijn, kun je altijd tussendoor rust nemen en ontspannen. Je kunt één of meerdere dagen per week komen en aan verschillende activiteiten deelnemen binnen de groep. Alles gaat in overleg en je kiest zelf wat je leuk vindt om te doen. 

Activiteiten

De dagbesteding bestaat uit diverse groepsactiviteiten, zoals bewegen, bingo spelen en diverse andere spelletjes. Een keer per maand kun je meedoen met de kookclub. Je kunt ook individueel aan de slag met een eigen project, denk dan aan breien, het borduren van sloffen, het beplakken van oude krukjes, figuurzagen en schuren. Maar er is ook ruimte voor gezellig kletsen en koffie/thee drinken. Naast de vaste begeleiding, komen er ook elke week lieve vrijwilligers helpen bij de activiteiten.

Begeleiding en wonen

De activiteiten bij Nieuw Vredenburgh worden begeleid door vertouwde professionals. Er is altijd begeleiding aanwezig en voor iedereen is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Je onderzoekt samen wat je behoeften zijn en wat je leuk vindt om te doen. Bewoners van het woongedeelte zijn ook welkom bij de dagbesteding op de begane grond.

Het is ook mogelijk om te wonen in Nieuw Vredenburgh. Meer informatie is te vinden op de woonpagina van Nieuw Vredenburgh.

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding, heb je een Wlz-indicatie nodig. Heb je nog geen indicatie, dan kunnen wij helpen bij de aanvraag. Naast de indicatie betaal je zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Meer informatie over de eigen bijdrage is te vinden bij het CAK.

Eten & Drinken

Je kunt tijdens de lunch kosteloos een broodmaaltijd met ons mee-eten. Op de meeste locaties is het mogelijk om voor een klein bedrag iets extra’s te krijgen.

Vervoer

Het is altijd mogelijk om met eigen vervoer naar de dagbesteding te komen. Heb je geen eigen mogelijkheid om naar de dagbesteding te komen, dan gaan wij graag met jou in gesprek over hoe we het vervoer kunnen organiseren.

 1. Aanmelden & Informatie

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. Intakegesprek

  We gaan graag met jou in gesprek voor een passende groep bij jou in buurt.

 3. Kennismaking & Plaatsing

  Kennismaking kan via een rondleiding en plaatsing gaat via een wachtlijst.

Of vul het aanmeldformulier in

Aanmeldformulier

Contact

 • Bel (020) 589 86 50

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Postjesweg 125hs | 1057 DZ | Amsterdam

Bereikbaarheid

Nieuw Vredenburgh is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 18 stopt nagenoeg voor de deur en om de hoek bevindt zich een halte voor bus 15 en tram 17 (halte Postjesweg/Hoofdweg). Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeer je bij Nieuw Vredenburgh gratis.