Nieuw Vredenburgh - dagbesteding

Nieuw Vredenburgh - dagbesteding

 • Postjesweg 125hs, Amsterdam
 • (020) 683 19 91

Dagbesteding voor ouderen met een verstandelijke beperking in de Baarsjes

Aan de rand van het Rembrandtpark, in een levendige, kleurrijke buurt staat woonzorgcentrum Nieuw Vredenburgh.  Op de begane grond is een ruimte voor dagbesteding voor ouderen met een verstandelijke beperking. U kunt er deelnemen aan verschillende activiteiten.

Speciaal voor ouderen met een verstandelijke beperking

Als u een dagje ouder wordt maar graag overdag actief bezig bent, kunt u terecht bij de dagbesteding in Nieuw Vredenburgh. Hier zijn de activiteiten aangepast aan wat u zelf ook leuk vindt om te doen. Het hoeft niet meer zo snel, en niet meer zo veel. U kunt een aantal dagen per week komen. En er zijn veel momenten van ontspanning en rust.

Onze activiteiten

Dit zijn de activiteiten bij Nieuw Vredenburgh: creatieve activiteiten als breien, haken, borduren, de krant lezen en praten over actualiteiten, naar muziek luisteren, boodschappen doen, wandelen, spelletjes, kook- en bakactiviteiten, het maken van een levensboek, enzovoort.

Vaste begeleiders

Bij Nieuw Vredenburgh kun u elke dag rekenen op vertrouwde begeleiding. De begeleider kijkt samen met u goed naar wat u nodig heeft. Veel of weinig hulp, een langzaam of snel tempo.

Wat belangrijk is: u doet zoveel mogelijk zelf.

Een aangepaste ruimte in een woonzorgcentrum

De ruimte is rustig en gezellig. Er zijn geen drempels en de verlichting is goed. U heeft genoeg ruimte om met rolstoel of rollator te kunnen bewegen. 

Nieuw Vredenburgh is woonzorgcentrum voor ouderen, met een speciale afdeling voor ouderen met een verstandelijke beperking. Bij Nieuw Vredenburgh wonen 124 mensen. Meer informatie daarover vindt u op de pagina van  woonzorgcentrum Nieuw Vredenburgh

Wat kost het?

Dagbesteding bij Nieuw Vredenburgh wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als u thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij Nieuw Vredenburgh betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

U meldt zich aan voor een werkplek via afdeling Instroom:
T: (020) 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Meer informatie

  Voor vragen en aanmelden kunt u terecht bij afdeling Instroom:
  T: (020) 229 00 88
  E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in Nieuw Vredenburg? U bent van harte welkom voor een rondleiding.
  Bel gerust voor een afspraak: (020) 683 19 91.

Contact

 • Bel (020) 683 19 91

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Postjesweg 125hs | 1057 DZ | Amsterdam

Bereikbaarheid

Nieuw Vredenburgh is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 18 stopt nagenoeg voor de deur en om de hoek bevindt zich een halte voor bus 15 en tram 17 (halte Postjesweg/Hoofdweg). Komt u met de auto? Houdt dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeert u bij Nieuw Vredenburgh gratis.