Odensehuis Amsterdam West

Odensehuis Amsterdam West

  • Hudsonhof 3, Amsterdam
  • 020 233 71 95

Als je hoofd omloopt, loop je even binnen

Odensehuis Amsterdam West is een inloop-, ontmoetings-, en informatiecentrum voor mensen met geheugenproblemen en hun familie- en vriendenkring in Amsterdam West en omgeving. Het Odensehuis geeft mensen met geheugenproblemen en hun naasten een plek en een stem. Het huis is geinspireerd op een inloophuis in de Deense stad Odense.

Wat kan het Odensehuis voor u betekenen?

Het Odensehuis is een plek waar u de hele dag welkom bent. Het is zowel inloop-, informatie- als ontmoetingscentrum. Wij bieden iedereen die deelneemt de mogelijkheid hun talenten in te zetten. Op initiatief van de deelnemers worden er activiteiten ondernomen. Afhankelijk van de interesses bijvoorbeeld bewegingsactiviteiten, hersengymnastiek of muziektherapie. Ook maken we uitstapjes of gaan we samen wandelen. En worden regelmatig informatiebijeenkomsten georganiseerd voor mantelzorgers en deelnemers. Samen beslissen we wat we doen.

Tegen een kleine vergoeding kunt u mee lunchen. Wij doen samen de boodschappen en treffen de voorbereidingen.

Voor wie?

Het Odensehuis is een centrum van, voor en door mensen met geheugenproblemen en hun familie- en vriendenkring. Het Odensehuis biedt hen mogelijkheden om hun talenten in te zetten. Het is de plek waar zij terecht kunnen met hun vragen en wensen. Door perspectief te bieden aan mensen met geheugenproblemen om zo lang mogelijk (met ondersteuning) deel te nemen aan de samenleving. En in de eigen buurt te kunnen blijven wonen.

Het Odensehuis laat zien dat mensen met vergeetachtigheid er gewoon bij horen. Wij doen het op onze eigen manier.

Openingstijden

Mensen met (beginnende) geheugenproblemen zijn op maandag en/of dinsdag tussen 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom. U kunt langskomen voor een kort bezoek, een dagdeel of de hele dag, net wat u wenst. Ook mantelzorgers, familie, buurtgenoten, vrijwilligers en professionals kunnen met vragen en informatie over dementie terecht in het Odensehuis.

De Turkse cultuur

Het Odensehuis Amsterdam West is speciaal voor mensen met een Turks achtergrond. We hebben we respect voor uw cultuur en levensovertuiging. Er is altijd een medewerker die Turks spreekt aanwezig. Tussen de middag kunt u er een halal maaltijd gebruiken. Ook is er een gebedsruimte.

Aanmelden

Voor aanmelden en meer informatie kunt u bellen met Ulker Kibaroglu: 06- 481 351 45. Om mee te doen aan activiteiten in het Odensehuis is er geen verwijzing of indicatie nodig.

Vergoeding

Om deel te nemen aan activiteiten betaalt u geen eigen bijdrage. Wilt u meelunchen? Dan betaalt u een kleine vergoeding.

Contact

  • Bel 020 233 71 95

    maandag en dinsdag van 10:00 uur tot 16:00 uur

  • Bezoekadres

    Hudsonhof 3 | 1057 KP | Amsterdam

Bereikbaarheid

Het Odensehuis is goed bereikbaar met tram 7 en 13, en bussen 15, 18 en 21 (halte Mercatorplein). In de omgeving kunt u betaald parkeren.