Kraka-e-Sewa

Kraka-e-Sewa

  • Anton de Komplein 60hs, Amsterdam
  • (020) 312 39 51

Dagbestedings- en ontmoetingscentrum met zorg voor Surinaamse ouderen en steun voor hun verwanten

Kraka-e-Sewa is een dagbestedings- en ontmoetingscentrum voor Surinaamse ouderen die graag actief blijven ondanks geheugenproblemen en/of lichamelijke beperkingen. 'Kraka' is Surinaams voor 'steun' en 'Sewa' is afgeleid van het Hindi-woord voor 'zorg'.

Activiteiten

U kunt hier iedere dag meedoen aan activiteiten die aansluiten bij de wensen van onze bezoekers: handenarbeid, gymnastiek, Surinaamse muziek beluisteren, krant lezen, odo's voordragen, uitjes, Bigi sma tori, wandelen enzovoort. De activiteiten worden begeleid door medewerkers en vrijwilligers.

Er wordt iedere dag vers Surinaams gekookt door een van onze vrijwilligers die onze vaste kok is. 

Steun voor mantelzorgers

Wanneer u mantelzorger bent, dan kunt u ook bij ons terecht. We steunen mantelzorgers in de zorg voor hun familielid. Dit kan praktische steun zijn, informatie of advies. Sommige verzorgers zijn vaak aanwezig in het centrum, anderen gebruiken de dagverzorging om even tijd voor zichzelf te hebben: zij vullen dit op eigen wijze in. Mantelzorgers kunnen deelnemen aan informatiebijeenkomsten.

Vergoeding van de zorg

Voor vragen over de vergoeding kunt u contact opnemen met het rechtstreekse nummer van Kraka-e-Sewa: (020) 312 39 51.
 

Aanmelden

Voor de dagbesteding kunt u zich aanmelden door te bellen met Kraka-e-Sewa: (020) 312 39 51. Een indicatie kan alhier worden aangevraagd. Er is momenteel geen wachtlijst voor de dagbesteding.

Contact

  • Bel (020) 312 39 51

    maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

  • Bezoekadres

    Anton de Komplein 60hs | 1102 DR | Amsterdam

Bereikbaarheid

Kraka-e-Sewa is goed bereikbaar met bussen 41, 47 en 66 (halte Anton de Komplein) of met de metro (halte Bijlmer Arena). Komt u met de auto? Houdt dan rekening met betaald parkeren.