Dagbesteding de Die

Dagbesteding de Die

  • Loenermark 900, Amsterdam
  • 020 49 363 18

Kleinschalig en professioneel

Een kleinschalig en knusse dagcentrum voor thuiswonende ouderen in Amsterdam Noord. Bij het dagcentrum kunt u andere mensen ontmoeten, meedoen aan activiteiten en advies krijgen over langer zelfstandig thuis wonen.

Welkom

Dagcentrum de Die is gevestigd in Amsterdam Noord bij het buikslotermeerplein. Wordt u een dagje ouder en merkt u dat u wat minder onder de mensen komt of ervaart u wat ongemakken in uw dagelijkse leven? Bij het dagcentrum De Die helpen wij de ouder wordende bewoners van Amsterdam Noord bij het behouden van een prettige dag en bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Het dagcentrum is een kleinschalige locatie met professionele begeleiders waar dagactiviteiten gecombineerd wordt met zorg. Op de locatie beschikken wij over twee rustbedden, een actieve en passieve lift.

Ook voor mantelzorgers bieden wij ondersteuning in de vorm van informatie en advies over de zorg en zelfstandig thuis wonen.

 

Activiteiten

Op dit moment bieden we op de dinsdagen en donderdagen van 08.30 tot 16.30 een gevarieerd dagprogramma aan. Activiteiten die aansluiten bij de wensen van de bezoekers zoals: sport en spel, creatief bezig zijn en activiteiten gericht op het geheugen en lichamelijke welzijn. Wat in ons dagcentrum vooraan staat is het eigen regie, zelf keuzes maken, samen zijn, samen eten, gesprekken houden en gezelligheid. U kunt bij ons een warme- of een broodmaaltijd krijgen.

Dagcentrum De Die heeft een goede samenwerking met het verpleeghuis De Die. Regelmatig vinden en gezamelijke activiteiten plaats.

Vergoeding dagbesteding

Voor het meedoen aan de activiteiten in het dagcentrum De Die, heeft u een wmo indicatie nodig van Gemeente Amsterdam of een Wet Langdurige Zorg (wlz) indicatie. Wij kunnen u ondersteunen bij de aanvraag van deze indicaties.

Wat betaalt u zelf?

Heeft u een wmo indicatie, dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. Bij een wlz indicatie wordt er een inkomensafhankelijke bijdrage gevraagd. Dat is vanuit de wet geregeld. Meer informatie over de eigen bijdrage is te vinden op de website van CAK.

Informatie & aanmelden

Wilt u meer over onze locatie of over de dagbesteding weten? Of wilt u zich aanmelden? U kunt dan bellen met onze Participatiecoach via 06-39005878 op de dinsdag en donderdag. Ook zijn wij te bereiken via 020- 4936318 van maandag t/m vrijdag.

Contact

  • Bel 020 49 363 18

    Van maandag t/m vrijdag 8:30 uur tot 16:30 uur

  • Bezoekadres

    Loenermark 900 | 1025 VR | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Die is goed bereikbaar. Metro 52 stopt op 5 minuten loopafstand van De Die (metrostation Noord). Daarnaast stoppen er ook verschillende streekbussen op metrostation Noord. Komt u met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.