Osdorperhof - dagbesteding voor ouderen

Osdorperhof - dagbesteding voor ouderen

 • Pieter Calandlaan 84, Amsterdam
 • (020) 886 07 45

Dagactiviteiten voor ouderen in Nieuw-West

De Osdorperhof is een sfeervolle en gezellige dagbesteding in het stadsdeel Nieuw-West. Hier kunnen buurtgenoten meedoen aan dagactiviteiten. Als u een dagje ouder bent en graag overdag actief bezig, dan bent u van harte welkom bij de dagbesteding van de Osdorperhof. U kunt de hele week komen, maar ook voor een paar uurtjes. Net wat u zelf wilt.

Activiteiten

Voor ieder mens is het belangrijk om te blijven bewegen en actief te zijn. Daarom bieden we bij Osdorperhof verschillende activiteiten aan. Bijvoorbeeld:

 • bewegen op muziek
 • zingen
 • wandelen
 • bingo
 • diverse gezelschapsspellen
 • schilderen
 • klaverjassen

Het belangrijkste is dat u doet waar ú zich het prettigst bij voelt. Heeft u geen zin in activiteiten, dan maakt u gewoon gezellig een praatje onder het genot van een kopje koffie.

Ondersteuning

Zoals u weet, komt ouderdom soms met gebreken, zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied.

Daarom zijn er voor U altijd professionele begeleiders aanwezig om u te ondersteunen bij datgene waarbij u hulp nodig heeft. U kunt altijd een afspraak met ons maken als u iets wilt bespreken.

De bewegingsactiviteiten worden voor u begeleid door een bewegingsagoog.

Er is regelmatig een fysiotherapeut aanwezig waar u een afspraak mee kunt maken.

Op aanvraag is ook Logopedie en Ergotherapie mogelijk.

 

Familie

Wij vinden het belangrijk dat ook uw familielid of contactpersoon zich welkom voelt. Speciaal voor familie en contactpersonen van mensen met dementie hebben wij een keer in de zes weken een bijeenkomst.

De ruimte

De dagbestedingsruimte is aan de straatkant. De ruimte is ruim en licht ingericht, rustig en gezellig. Ook is er een binnentuin met een jeu de boulesbaan. Er zijn geen drempels en de verlichting is goed. En er is genoeg ruimte om met rolstoel of rollator te kunnen bewegen.

Wat kost het?

Dagbesteding bij de Osdorperhof wordt betaald uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Als u thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente. Dit kunnen wij voor u regelen.

Sommige cliënten hebben een wet langdurige zorg indicatie (Wlz). U kunt ook op de dagbesteding terecht met een persoonsgebonden budget (pgb)

Wat betaalt u zelf?

Heeft u een Wmo-beschikking van de gemeente, dan betaalt u geen eigen bijdrage voor de dagbesteding.

Heeft u een Wlz-indicatie, dan betaalt u een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen.

Aanmelden

Voor meer informatie en voor uw aanmelding voor dagbesteding bij de Osdorperhof kunt u contact met ons opnemen tussen 08:30 en 17:00 uur.

Ons telefoonnummer is: 06 150 23 524
 

 1. Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij de Osdorperhof heeft u een indicatie nodig. Wij helpen u bij de aanvraag.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in de Osdorperhof? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie belt u:
  06 150 23 524.

Contact

 • Bel (020) 886 07 45

  maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Pieter Calandlaan 84 | 1068 NP | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Osdorperhof is goed bereikbaar met tram 1 en 17 (halte Meer en Vaart), bus 63 en 753 (C.K. Eloutstraat) Komt u met de auto? Houd dan rekening met de blauwe zone. Hier kunt u tot twee uur lang gratis parkeren met een parkeerschijf. Als bezoeker van de dagbesteding kunt u eventueel opgehaald en thuisgebracht worden door ons eigen, gratis vervoer.