Dagbesteding voor mensen met psychische problematiek

Een goede daginvulling is voor iedereen van belang. Werken, leren, ontspanning en sport zijn belangrijke onderdelen van het dagelijks leven. Daarom biedt Cordaan werk en dagbesteding in verschillende activiteitencentra in Amsterdam.

Een goede daginvulling is voor iedereen van belang. Werken, leren, ontspanning en sport zijn belangrijke onderdelen van het dagelijks leven. Daarom biedt Cordaan werk en dagbesteding in verschillende activiteitencentra in Amsterdam.

Ontmoeten en lotgenotencontact

In onze centra wordt gewerkt voor en door cliënten en is ruimte voor ontmoeten en lotgenotencontact. Waar contact is met de buurt en waar herstel, zelfregie en het leren van vaardigheden centraal staan. Ons programma is zeer laagdrempelig en zo ontwikkeld dat we goed kunnen aansluiten bij de diversiteit aan wensen voor ontwikkeling & participatie van onze deelnemers. Het centrum heeft doorstroom naar een volgende stap op het gebied van participatie en/of werk als uitgangspunt, maar heeft een stabiliserend karakter waar nodig.

Werkprojecten

In alle locaties zijn verschillende mooie werkprojecten. U kunt denken aan werken achter de bar of balie, in de keuken of als assistent begeleider bij activiteiten. Ook is er een breed aanbod op het gebied van kunst, digitaal werk binnen onze multimediagroep of productiewerk. In de zomer zijn er ook projecten buiten de locatie waar u kunt meedoen.

Mobiele Dagbesteding

Binnen onze woonlocaties GGZ bieden we ook dagbesteding aan bewoners die - om welke reden ook - moeilijk tot niet in beweging kunnen komen. Op de pagina Mobiele Dagbesteding vindt u hierover meer informatie.

Sport en leefstijl

Cordaan GGZ heeft ook een gevarieerd aanbod op het gebied van sporten en leefstijl ontwikkeling. Dit kan individueel, in groepsverband of binnen een cursus. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dac's in uw regio.

 • Clubhuis Noord

  Clubhuis Noord werkt volgens het 'fountain house model' waarin cliënten leden zijn en worden aangesproken op hun gezonde kant, waarbij veel ruimte is voor eigen initiatief, verantwoordelijkheid en talenten.

  Clubhuis Noord

 • Centrum Kijkduin

  Centrum Kijkduin is een bruisend centrum in de buurt waarin talenten van cliënten en buurtbewoners centraal staat. Dit centrum werkt veel samen met buurtvrijwilligers en organisaties in de buurt.

  Centrum Kijkduin

 • Activiteitencentrum Osdorperhof GGZ

  Activiteitencentrum Osdorperhof is een gestructureerde dagopvang voor de oudere GGZ inwoner van Amsterdam waar activiteiten voor en door cliënten worden gegeven.
   

  Activiteitencentrum Meer en Oever