Mobiele Dagbesteding GGZ

Als u weinig of geen dagbesteding heeft door psychische en psychosociale problemen bieden wij u ondersteuning. Wij komen bij u langs op de woonlocaties van Cordaan.

Team Mobiele Dagbesteding GGZ bestaat uit gemotiveerde en ervaren medewerkers. Wij werken vanuit de kernwaarden: professionaliteit, medeleven, geduld en betrokkenheid.

Wat is mobiele dagbesteding

Wij bieden laagdrempelige activiteiten waarbij uw wensen en behoeften zichtbaar worden en in kaart worden gebracht.  Het leven lijkt soms tot stilstand te zijn gekomen. Of wordt het leven belemmerd door psychische beperkingen; ook kan het zijn dat in uw leven veel dingen bepaald door anderen, omdat u van hulp afhankelijk bent.

Wij geloven in uw eigen kracht. We kijken samen en geven u ondersteuning bij het ontwikkelen en vormgeven van uw dagbesteding. Onze ondersteuning kan tijdelijk of langdurig zijn, we passen het aan bij uw behoefte.

Meer informatie:
Team Mobiele Dagbesteding
Telefoon: 06 12 77 11 96
e-mail: mdutry@cordaan.nl 

Wat doen wij voor u

Wij bieden (laagdrempelige) activiteiten die u aanmoedigen om samen met ons in beweging te komen. Dit kan zowel in een groep als individueel. Wij sluiten zo dicht mogelijk aan bij wat u aanspreekt en bij wat u kunt. Samen gaan we op zoek naar het verlangen en de passie in uw leven als het om dagbesteding gaat. Naar wat u belangrijk vindt en graag wilt. Daar is vaak vindingrijkheid voor nodig. Op een uitnodigende manier begeleiden en stimuleren we u in uw dagbesteding door  hoe en wat uzelf aangeeft. Zo kunt u uw tijd weer meer naar eigen wens invullen en deel nemen aan de wereld om u heen.

Door mee te doen aan activiteiten vergroot  u uw mogelijkheden: u kunt uw eigen kwaliteiten ontwikkelen, hoe u naar uzelf kijkt; het biedt mogelijkheid tot sociaal contact en een zinvolle invulling van uw dag; het geeft afleiding van uw problematiek, het biedt ondersteuning bij het stellen van doelen.  

Voor wie

Onze begeleiding en ondersteuning is voor alle mensen die bij Cordaan wonen en die:

  • onvoldoende of geen dagbesteding hebben een (on)duidelijke vraag/wens op gebied van dagbesteding hebben
  • steun nodig hebben bij het meedoen in de eigen leef-/woonomgeving
  • de stap naar buiten willen maken en ondersteuning willen bij deze stap

Team woonbegeleiding

Wij werken actief samen met het team woonbegeleiding van de locatie. Ons aanbod is een aanvulling op wat door medewerkers op de woonlocaties wordt gedaan. Een goede wederzijdse communicatie met de medewerkers die u dagelijks ziet is daarvoor erg belangrijk. Als het nodig is, leggen we contact met andere disciplines binnen en buiten Cordaan; bijv. met een muziektherapeut, de Vriendendienst. Zo is het mogelijk u werkelijk een aanbod "op maat" te geven.

Team herstel

Wij onderhouden contact met de medewerkers van team Herstel van Cordaan. Met hun expertise als ervaringsdeskundigen kunnen ze ons scherp houden in onze positie, waarbij we aan de ene kant dicht bij u komen (zorg op maat) en u aan de andere kant voldoende ruimte geven om te groeien en in beweging te komen. 

Praktijkvoorbeeld I

Jacqueline, medewerkster van het team Mobiele Dagbesteding, komt wekelijks bij Moustafa; ze maakt een praatje met hem; vertelt wat er die dag als activiteit te doen is en nodigt hem uit deel te nemen aan de activiteiten. Moustafa doet dit nooit. Na twee maanden zegt hij, dat hij Marokkaanse Bissara-soep wil maken. Jacqueline plant samen met Moustafa een datum en vraagt hem na te denken over wat er nodig is voor die soep. Op de geplande datum gaat Moustafa – zoals afgesproken – mee boodschappen doen. Hij weet alle ingrediënten uit zijn hoofd. Op zijn huiskamer gaan ze aan de slag.

Buiten een paar eerste instructies maakt Moustafa de soep helemaal zelf. Tussendoor geeft Jacqueline hem complimenten over hoe hij bezig is. Dit wuift hij weg, hij vind het logisch dat hij zo bezig is. Terwijl ze bezig zijn, komen diverse medebewoners op de geur af en raken enthousiast: dat willen ze graag proeven! Dat vind Moustafa natuurlijk prima. De liefhebbers halen uit hun eigen huis een soepkom en laten zich opscheppen. Aan tafel laat iedereen het zich goed smaken.

Praktijkvoorbeeld II

“Ik heb jou leren kennen op een activiteitencentrum”, zegt Frans. “Weet je, ik vind het fijn dat het weer donderdag is. Kunnen we samen een milkshake maken zonder dat er andere mensen bij zijn. Wat ik ook heel leuk vind, is om samen met jou in de tuin te werken en de planten te verzorgen. Ik kijk er graag naar. Als we buiten op het balkon koffie drinken is het fijn.  Ik zou wel meer planten in de woonruimte willen zetten. Ik kijk weleens naar planten in de winkel en wil graag daar naartoe om iets te kopen met knoppen.  Ik zal ze iedere dag water geven. Van mij mag je wel twee keer in de week komen. Het is fijn zo”.