GGZ dagbesteding vanuit jouw huis

Past het beter bij jou om ondersteuning te krijgen vanuit jouw huis, dan komen onze participatiecoaches graag bij je langs. Zij bespreken wat jouw wensen en behoeften zijn en kijken samen met jou naar de mogelijkheden in jouw leefomgeving.

"Sinds ik samen met mijn coach naar het zwembad ben geweest, heb ik nu het vertrouwen om zelfstandig twee keer in de week te gaan zwemmen." (Desiree)

We hebben de overtuiging dat participatie, zingeving en sociale contacten bijdragen aan het herstel. Bij Cordaan GGZ werken wij vanuit de herstelvisie en aan thema's die bijdragen aan herstel. Dat kan zijn; het hebben van een goede daginvulling, het gevoel hebben van 'er toe doen' of het hebben van waardevolle relaties. Herstel zien wij als een persoonlijk proces waarbij we vooral kijken naar de mogelijkheden om weer mee te doen.

Er is wel veel te doen in de stad, maar het is niet altijd even makkelijk om iets te vinden wat bij je past. Soms is het ook (tijdelijk) niet mogelijk om naar een locatie te komen. Bijvoorbeeld omdat je nog te veel last hebt van psychische klachten. Daarom bieden we ook ondersteuning vanuit thuis.

Wat is dagbesteding vanuit jouw huis?
Het is participatie begeleiding vanuit huis. Onze participatiecoaches komen bij jou thuis om jouw wensen te inventariseren op basis van vijf leefgebieden. 

  • Betekenisvol werk: waar wil jij graag een bijdrage aan leveren?
  • Vrije tijd: welke leuke dingen wil je doen?
  • Sociale contacten: bij wie wil jij je betrokken voelen?
  • Talentontwikkeling; waar krijg je energie van?
  • Gezondheid: wat draagt voor jou bij aan gezondheid?

Samen wordt er gekeken of het mogelijk is om vanuit jouw huis invulling te geven aan jouw wensen. Of er mogelijkheden zijn in de buurt, digitaal of wat passend is binnen jouw leefomgeving. Het doel is dat je een vorm van participatie krijgt waar jij tevreden over bent.

Past dit bij jou?
Deze ondersteuning is passend voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die door mentale of fysieke problemen niet in staat zijn om naar een inlooplocatie te komen of zich daar niet prettig voelen. Maar toch de wens hebben om deel te nemen aan de samenleving en of om zich verder te ontwikkelen.

De ondersteuning kan tijdelijk zijn omdat je niet op een locatie kan komen. Of omdat je je niet thuis voelt op een van onze inlooplocatie. Wat jouw redenen ook zijn, wij ondersteunen je zolang je het nodig hebt.

Wat kost het?
De ondersteuning die wij bieden kost jou als deelnemer niets. De gemeente betaald de kosten. Wel hebben wij een indicatie nodig. De indicatie kunnen wij voor jou aanvragen.

Informatie & Aanmelden
Je kunt bij onze participatiecoaches terecht voor meer informatie over dagbesteding bij jou thuis. Bel dan naar één van onze inlooplocatie. Alle inlooplocaties zijn hier te vinden. 

Je kunt ook contact opnemen met onze afdeling instroom via: 
T: 020 229 00 88 .
M: werk-dagbesteding@cordaan.nl.