Clubhuis Noord

Clubhuis Noord

 • Crabschuytstraat 136, Amsterdam
 • (020) 886 88 68

Niets is te gek bij Clubhuis Noord

“Bij ons is niets te gek” zeggen wij meestal. Want als jij een wens hebt, waarom kunnen wij dan niet proberen om die waar te maken? Hier in het Clubhuis werken we met jou mee om te realiseren wat jij graag wil doen.

Dat doen wij door in eerste instantie een veilige plek te bieden waar iedereen welkom is. Hier kan je samen eten, koffiedrinken of een spelletje doen. Daarnaast zijn wij er om met jou naar volgende stappen te kijken. Zoals, waar wil je een bijdrage aan leveren, waar zou je beter in willen worden, hoe kan je omgaan met je psychische kwetsbaarheid hierin. Wij werken hiervoor methodisch vanuit de herstelvisie. Meer informatie over onze herstelvisie is te lezen op " herstelgericht werken".

Het Clubhuis

Het Clubhuis Noord bevindt zich midden in de wijk de Banne, aan de Crabschuytstraat in Amsterdam Noord. Het Clubhuis zelf is niet erg groot, maar dat maakt dat mensen zich snel thuis voelen en de drempel lager is. Wij werken wijkgericht waardoor we in de toekomst de mogelijjkheid hebben om samen met jou uit de veilige omgeving te stappen en naar buiten te gaan.

Coaching

Binnen het Clubhuis werken wij coachend met Participatiecoaches. De coaches ondersteunen jou in de stappen die jij wil zetten in je leven. Zij zijn jouw stok achter de deur, jouw toegang tot de wijk en jouw ondersteuner in jouw herstel. Onze uitgangspunten zijn jouw wensen, behoeften en wat jij nodig hebt om je doelen te bereiken. Waar kun jij coaching bij gebruiken?

Wat heb jij nodig?

Je eerste stap naar buiten

Merk je dat je veel binnen zit? Heb je last van belemmeringen die jou binnen houden? Zou je meer naar buiten willen of een groter sociaal netwerk willen hebben? Binnen het Clubhuis zijn we er voor je en helpen we je hierbij. Dat kan laagdrempelig; een kopje koffie drinken, een rondje lopen in de buurt of samen ergens naar toe gaan. We kunnen naar je toe komen of je kunt ons op de locatie bezoeken. Dat wat werkt voor jou.

Onder de mensen zijn

Als je een plek zoekt waar je je thuis kunt voelen en voor ondersteuning terecht kunt, ben je bij Clubhuis Noord aan het juiste adres. Je kunt langskomen voor een kopje koffie, een soepje of een maaltijd. Iedereen komt bij ons met een reden. Soms omdat je graag wat wil doen, zoals een activiteit. Soms omdat je graag wat wilt geven, zoals het helpen voorbereiden van een maaltijd. Je bent altijd van harte welkom.

Van betekenis zijn op locatie

Heb je de wens om (weer) een bijdrage te leveren? Bij ons zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt in het Clubhuis werkervaring opdoen in de keuken, bij de administratie of facilitaire dienst. Je werkt dan een dagdeel onder begeleiding en tegen een vergoeding. Wij leren jou de juiste vaardigheden aan. We organiseren scholing op diverse vlakken. Heb jij zelf een idee? Samen met jou werken wij jouw idee uit tot een activiteit. 

Actief in de wijk?

We kunnen ook naar mogelijkheden kijken buiten het Clubhuis. We kijken graag naar wat jij belangrijk vindt en waar jij aan wilt bijdragen. Zo onderhouden wij bijvoorbeeld het groen rondom het gebouw. We helpen 55+ers die in de wijk wonen met klusjes in en rondom het huis.
Hiernaast werken wij met bedrijven in de buurt. Je kunt je vaardigheden daar vergroten maar het Clubhuis blijft jouw veilige thuishaven. Als je richting een betaalde baan wil, zijn er bij Cordaan mogelijkheden via IPS-Jobcoaching.

"Dankzij het sporten ervaar ik veel positieve effecten. Ik krijg meer energie, zelfvertrouwen, en ik ontmoet nieuwe mensen. Ik vind het fijn dat ik nu weet welke sportactiviteiten er bij mij in de buurt zijn." (Nel)

Onze expertise

Vrije tijd, betekenisvol werk, gezondheid. Sociale contacten en talentontwikkeling zijn onze aandachtspunten in herstelgericht werken. Onze coaches ondersteunen bij deze vijf leefgebieden. Echter soms kan het ook even tegenzitten. Wij zijn er ook om jou door die fase heen te helpen en de draad weer op te pakken.

Meer Informatie

Openingstijden:
Maandag, vrijdag van 09.00 - 16.00
Dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 19.00 
Eerste zondag van de maand van 10.00 - 16.00

Wil je meer informatie over het Clubhuis en het aanbod? Neem dan kun je contact opnemen met de clubhuis via: 020-8868868.
Voor algemene vragen over dagbesteding, inloop en IPS-jobcaoching kun je contact opnemen met onze afdeling Instroom via:
Tel: 020 229 00 88
Mail: werk-dagbesteding@cordaan.nl 

Kosten

De activiteiten en ondersteuning die wij bieden kosten jou als deelnemer doorgaans niets. Er zijn enkele activiteiten waar we een kleine vergoeding voor kunnen vragen ivm eventuele materiaalkosten. Voor een klein bedrag kun je hier een ook een drankje, kopje soep of een warme maaltijd krijgen. De gehele dag kun je bij ons binnenlopen voor een gratis kopje koffie of thee.

Wij worden gefinancierd door de gemeente. Wanneer je regelmatig mee wilt doen aan activiteiten of als je coaching of ondersteuning wilt, vragen wij om een indicatie. De indicatie kunnen wij voor jou aanvragen.

Ervaringen

Informatie & Aanmelden

 1. Kennismaken

  Kom langs op een van onze locaties om de sfeer te proeven. Je bent altijd welkom.

 2. Aanmelden

  Wil je gebruik maken van onze diensten? Dan word je aangemeld.

 3. Aan de slag

  Je krijgt een coach en samen ga je werken aan jouw leef- en werkwensen.

Contact

 • Bel (020) 886 88 68

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 16:00 uur

 • Bezoekadres

  Crabschuytstraat 136 | 1034 BL | Amsterdam

Bereikbaarheid

Clubhuis Noord is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem vanaf Centraal Station metro 52 richting Olof Palmeplein; uitstappen bij halte Noorderpark; overstappen op bus 34 richting Buikslotermeerplein en uitstappen bij halte Statenjachtstraat. Dan is het nog 2 minuten lopen.