Een dame met halflang zwart haar praat tegen een jongen met kort bruin kapsel. Tussen hen in een afvinklijstje met drie items waarvan er 1 is afgevinkt.

Individuele plaatsing en steun

Een leuke baan vinden en houden is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Onze coaches voor individuele plaatsing helpen jou aan een passende, betaalde baan of aan een opleiding die jou echt dat stapje verder brengt.

Individuele Plaatsing en Steun, zo noemen we deze vorm van begeleiding. We plaatsen je bij een reguliere werkgever en steunen je op je werkplek.

Onze jobcoaches houden natuurlijk rekening met jouw psychische klachten. Zo kun je in een veilige omgeving waardevolle kennis en ervaring op doen. En uitgroeien tot een goede en betrouwbare arbeidskracht.

Achter een toonbank met Twee grote taarten en een kassa staat een jongeman met zwart kort haar en een donkerblauw schort. In zijn hand heeft hij een dienblad met kopje koffie en een stuk taart.
Met hulp van een IPS-jobcoach betaald werk vinden en behouden. We plaatsen je bij een regulier bedrijf en ondersteunen je op de werkplek.

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Aanmelden

  Is IPS-coaching iets voor jou? Meld je dan aan door een mail te sturen naar werk-dagbesteding@cordaan.nl of vul het aanmeldformulier in.

 2. 2 Gesprek

  Hebben wij jouw aanmelding in goede orde ontvangen en sta jij al ingeschreven bij Cordaan? Dan regelen wij een gesprek met één van onze jobcoaches.

 3. 3 Op zoek naar een passende werkplek

  Omdat wij veel werkgevers kennen, vinden we vaak snel een passende werkplek. Soms duurt het langer, bijvoorbeeld omdat je eerst een cursus of opleiding moet afronden. Binnen het jaar plaatsen is ons doel.

Veelgestelde vragen

 • IPS betekent Individuele Plaatsing en Steun. Het is dé re-integratie-methode voor mensen met een (ernstige) psychische aandoening. We helpen je bij het vinden en behouden van regulier betaald werk en coachen en trainen je op de werkplek. Zo kun jij stapsgewijs uitgroeien tot een onmisbare arbeidskracht en waardevolle werkervaring opdoen. 
   

 • Individuele Plaatsing en Steun bestaat uit:
  - Een competitieve werkomgeving: Wij streven ernaar om jou in een reguliere werkomgeving te plaatsen en dus niet in een beschutte werkplaats. 
  - Individuele ondersteuning: Onze jobcoaches verdiepen zich in jouw specifieke behoeften en doelen en ondersteunen je bij het vinden en behouden van betaald werk. 
  - Snel plaatsen: We houden het zoek- en plaatsingsproces graag zo kort mogelijk. 
  - Ondersteuning op de werkplek: We bieden doorlopende ondersteuning op de werkplek, zowel voor de werknemer als voor de werkgever, om zo het behoud van werk te bevorderen. 

 • Een jobcoach of trajectbegeleider helpt jou met het zoeken, vinden en behouden van betaald werk. Daarnaast kunnen ze antwoord geven op praktische vragen over de gevolgen voor je uitkering of toeslagen.

  In overleg kan onze jobcoach ook contact opnemen met de uitkerende instantie, bijvoorbeeld met de arbeidsdeskundige van UWV of klantmanager bij de gemeente. Ook als je regelmatig problemen op je werk ervaart door jouw psychische aandoening, kan een IPS-traject uitkomst bieden.

 • Als jij aangeeft dat jij op zoek bent naar betaald werk, maken wij een afspraak met de IPS-trajectbegeleider. Daarna gaan wij samen met jou op zoek naar een parttime- of fulltimebaan waarop iedereen kan solliciteren en waarbij je ten minste het minimumloon verdient.

  Wij werken volgens het principe ‘first place, then train’. Het doel is om snel werk te vinden dat aansluit op jouw persoonlijke kwaliteiten en wensen. Je start direct met werken en krijgt van ons extra training of bijscholing. Desgewenst kunnen wij ook jouw werkgever ondersteunen.   

Kunnen wij je verder helpen?

Wil je meer weten over ons IPS-traject of over werk en dagbesteding bij Cordaan? Stuur dan een e-mail naar ipsjobcoaching@cordaan.nl of naar werk-dagbesteding@cordaan.nl

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl