Centrum Kijkduin

Centrum Kijkduin

  • Kijkduinstraat 17, Amsterdam
  • (020) 420 77 44

Een bruisend centrum in de buurt

Centrum Kijkduin is een bruisende plek in Amsterdam West, Bos en Lommer. Gevestigd in een modern, licht pand tussen de typerende jaren 30 bouw van het stadsdeel en met een grote tuin.

Een bruisend centrum in de buurt

Meedoen aan activiteiten zoals naailes en filmen; u kunt in de tuin of achter de bar werken; muziek maken, sporten: in Centrum Kijkduin is er van alles mogelijk. U kunt bij ons werkervaring opdoen, cursussen volgen, activiteiten ondernemen en andere mensen ontmoeten. Ook kunt u zelf met ideeën komen. De talenten en ambities van deelnemers staan centraal.

Voor wie

Centrum Kijkduin is in eerste instantie bedoeld voor volwassenen met een psychiatrische achtergrond of psychosociale problematiek. Daarnaast zijn buurtbewoners van harte welkom. Bij ons wordt iedereen met respect behandeld. U kunt er zijn wie u bent en mensen ontmoeten met hun eigen verhaal. Wij stellen uw aanwezigheid en inbreng zeer op prijs.

Ontmoeting en inloop

Elke werkdag en op zaterdagmiddag kunt u binnenlopen. Voor een kleine vergoeding schenken we een kopje koffie of thee. Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag kunt u ook 's avonds komen eten. Er is een (gratis) internetcafé, u kunt de krant komen lezen of een spelletje doen. Hebt u behoefte aan een gesprek, dan kunt u ook terecht bij een van de professionele Cordaanmedewerkers.

Activiteiten

U kunt meedoen aan muzikale, creatieve, sportieve en educatieve activiteiten. Sommige activiteiten zijn gericht op ontspanning (yoga bijvoorbeeld), met andere kunt u iets maken of iets leren (naaien, computerles). De multimediagroep maakt films en websites en heeft een eigen werkruimte.
Het programma verandert regelmatig en u kunt zelf ook met ideeën komen. In samenspraak kan iedereen een cursus organiseren, medewerkers assisteren of een idee inbrengen voor een nieuw programmaonderdeel. Je kunt meesturen en de belangen van deelnemers behartigen in de stuurgroep van Centrum Kijkduin.

Eigen Kracht

U kunt in Centrum Kijkduin een werkritme opbouwen, nieuwe mensen ontmoeten en uw zelfvertrouwen vergroten. Onze medewerkers gaan er vanuit dat iedereen de kracht heeft om zich te ontwikkelen.  Daarbij zijn gelijkwaardigheid, respect en denken in mogelijkheden belangrijk.
U bent van harte welkom om binnen te lopen en kennis te maken met medewerkers en bezoekers van ons activiteitencentrum. In een kennismakingsgesprek leggen we de gang van zaken uit en lichten we het programma toe. We kunnen u ook helpen bij het aanvragen van een Wmo-beschikking.

Werk

In Centrum Kijkduin kunt u werkervaring opdoen. Bijvoorbeeld achter de bar, in de tuin, achter de receptie of in de keuken. U werkt dan, onder begeleiding, in diensten van vier uur en krijgt een vergoeding voor het werk dat u doet. Misschien kunt u na een tijdje wel onbetaald of betaald aan de slag buiten het activiteitencentrum.

Openingstijden

Maandag 8.45 - 16.45 uur
Dinsdag 8.45 - 16.45 uur 
Woensdag 8.45 - 20.45 uur
Donderdag 8.45 - 20.45 uur 
Vrijdag 8.45 - 20.45 uur
Zaterdag 13.15 - 20.45 uur

Wat kost het

Voor deelname aan de activiteiten heeft u in principe een Wmo-beschikking van Gemeente Amsterdam nodig. U betaalt een kleine bijdrage voor materiaal en consumpties. We kunnen u helpen bij het aanvragen van een Wmo-beschikking.

Contact

  • Bel (020) 420 77 44

    tijdens openingstijden (zie hierboven)

  • Bezoekadres

    Kijkduinstraat 17 | 1055 XP | Amsterdam

Bereikbaarheid

Voor meer informatie kunt u ook een email sturen naar dagbesteding@cordaan.nl.