Centrum Kijkduin

Centrum Kijkduin

  • Kijkduinstraat 17, Amsterdam
  • (020) 420 77 44

Een bruisend centrum in de buurt

Centrum Kijkduin is een bruisende plek in Amsterdam West, Bos en Lommer. Gevestigd in een modern, licht pand tussen de typerende jaren 30 bouw van het stadsdeel en met een grote tuin.

Een bruisend centrum in de buurt

Waar u kunt meedoen aan activiteiten zoals naailes, sporten, gespreks- en zelfhulpgroepen, muziek maken of filmen. U kunt bij ons werkervaring op doen op de verschillende werkvormen, zelf activiteiten ontwikkelen of met ideeën komen. De talenten en ambities van onze deelnemers staan centraal.

U bent van harte welkom om binnen te lopen en kennis te maken met medewerkers en deelnemers van ons centrum. U kunt ook van te voren even een afspraak maken voor een wederzijds kennismakingsgesprek waarin we de gang van zaken uit leggen en het programma toelichten.

Voor wie

Centrum Kijkduin kent van oudsher een deelnemersgroep met een psychiatrische achtergrond en/of psychosociale problematiek. Tegenwoordig is iedereen welkom en staat de deur gewoon open. Veel buurtbewoners weten ons inmiddels ook te vinden en zijn we een gemêleerde groep geworden, waar iedereen op zijn of haar manier betrokken is bij elkaar en het geheel. Bij ons wordt iedereen met respect behandeld en mag u zijn wie u bent. Wij stellen uw aanwezigheid en inbreng zeer op prijs. 

Ontmoeting en inloop

Elke werkdag en op zaterdagmiddag kunt u bij ons binnenlopen. Voor een betaalbare prijs schenken wij een kopje koffie of thee. Op maandag t/m vrijdag kunt u bij ons een gezonde en verse lunch nuttigen en dinsdag t/m zaterdag kunt u s’ avonds ook bij ons eten. Er is een (gratis) internetcafé, u kunt de krant lezen of een spelletje doen. Heeft u behoefte aan een gesprek, dan kunt u ook terecht bij één van de professionele Cordaanmedewerkers.

Activiteiten

U kunt meedoen aan muzikale, creatieve, sportieve en educatieve activiteiten. Sommige activiteiten zijn gericht op ontspanning en bij andere kunt u iets leren, zoals bijvoorbeeld bij de naailes. De mediagroep maakt films, fotorapportages en websites en heeft een eigen werkruimte. Het programma verandert regelmatig en u kunt zelf ook met ideeën komen. In samenspraak kan iedereen een cursus organiseren, medewerkers assisteren of een idee inbrengen voor een nieuw programmaonderdeel. 

Eigen Kracht

U kunt in Centrum Kijkduin een werkritme opbouwen, nieuwe mensen ontmoeten en uw zelfvertrouwen vergroten. Onze medewerkers gaan er vanuit dat iedereen de kracht heeft zichzelf te ontwikkelen. Daarbij zijn gelijkwaardigheid, respect en denken in mogelijkheden belangrijk.

Herstel

Wij werken vanuit de herstelvisie. Dat houdt in dat wij geloven dat iedere bezoeker met langdurende psychische kwetsbaarheid stappen, groot of klein,  kan maken in zijn/haar herstelproces. Wij kijken naar wat u wel kan en vooral naar wat u zou willen. Daarnaast zijn er voor mensen met een psychische kwetsbaarheid of verslavingsgevoeligheid de herstelgroep en de supportgroep verslaving. Daar kunnen deelnemers de kennis uit hun ervaringen delen en elkaar tips geven.

Samensturing

Centrum Kijkduin wordt vanuit samensturing vormgegeven. U kunt meesturen en de belangen van de deelnemers behartigen in de stuurgroep. Samensturing houdt ook in dat we op de werkvloer steeds meer samenwerken. Deelnemers en medewerkers zorgen met elkaar dat de boel draaiende wordt gehouden.

Werk

In Centrum Kijkduin kunt u werkervaring opdoen. Bijvoorbeeld achter de bar, in de tuin, achter de receptie of in de keuken. U werkt dan, onder begeleiding, in diensten van vier uur en krijgt een vergoeding voor het werk dat u doet. Misschien kunt u na een tijdje wel onbetaald of betaald aan de slag buiten het activiteitencentrum.
U meldt zich aan voor een werkplek via afdeling Instroom:
T: (020) 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Openingstijden

Maandag 8.45 - 16.45 uur
Dinsdag 8.45 - 16.45 uur 
Woensdag 8.45 - 20.45 uur
Donderdag 8.45 - 20.45 uur 
Vrijdag 8.45 - 20.45 uur
Zaterdag 13.15 - 20.45 uur

Wat kost het

Voor deelname aan de activiteiten heeft u in principe een Wmo-beschikking van Gemeente Amsterdam nodig. U betaalt een kleine bijdrage voor materiaal en consumpties. We kunnen u helpen bij het aanvragen van een Wmo-beschikking.

Contact

  • Bel (020) 420 77 44

    tijdens openingstijden (zie hierboven)

  • Bezoekadres

    Kijkduinstraat 17 | 1055 XP | Amsterdam

Bereikbaarheid

Voor meer informatie kunt u ook een email sturen naar werk-dagbesteding@cordaan.nl.