Centrum Kijkduin

Centrum Kijkduin

 • Kijkduinstraat 17, Amsterdam
 • (020) 420 77 44

Meedoen en meewerken in de buurt

Centrum Kijkduin is een plek waar je kunt zijn wie je bent. Hier geloven wij in wederkerigheid. Je kunt bij ons altijd terecht om iets te halen, maar wij vragen je ook iets in te brengen. Wij kijken verder dan de problematiek of belemmeringen die je in je leven ervaart.

We gaan uit van wat je kan, aankan en wilt. Samen werken we aan je herstel, ontwikkeling en het ontplooien van je talenten. Samen gaan we voor jouw doelen in het leven. Jij zet de stappen en wij ondersteunen jou in dat proces. Wij werken hiervoor methodisch vanuit de herstelvisie. Meer informatie over onze herstelvisie is te lezen op " herstelgericht werken".

Wat heb jij nodig?

"Ik heb van alles van de mensen van Kijkduin geleerd. Omgaan met armoede, boosheid, onmacht en jaloezie tot zelf je haar knippen. Deze mensen kunnen kalm blijven in crisis, vreselijk tekeer gaan tegen elkaar en het weer goed maken. Ze troosten elkaar en weten na een levensfaillissement alles weer volledig op te bouwen." (Suzanne)

Je eerste stap naar buiten

Merk je dat je veel binnen zit? Heb je last van belemmeringen die jou binnen houden? Zou je meer naar buiten willen of een groter sociale netwerk willen hebben? Bij Centrum Kijkduin zijn we er voor je en ook om je te helpen een stap naar buiten te zetten. Dat kan heel laagdrempelig; een kopje koffie drinken, een rondje lopen in de buurt of samen ergens naar toe gaan. We kunnen naar jou toe komen of je kunt ons op de locatie bezoeken. Dat wat werkt voor jou.

Jouw plek om naar toe te kunnen gaan

Wie een plek zoekt om naar toe te kunnen gaan en een plek zoekt om zich thuis te voelen, is bij Centrum Kijkduin op het juiste adres. Je kunt altijd langskomen voor een kopje koffie, een soepje of een warme maaltijd. Iedereen komt bij ons met een reden. Soms omdat je graag wat wil doen, zoals een activiteit. Soms omdat je graag wat wil geven, zoals het helpen voorbereiden van een maaltijd. Het maakt niet uit waar je voor komt. Je bent altijd van harte welkom. 

Weer aan het werk?

Heb je de wens om weer aan het werk te gaan of wil je je graag met werk nuttig maken. Bij Cordaan zijn er verschillende mogelijkheden om te starten met werk en het ontwikkelen van vaardigheden. Bij Centrum Kijkduin kan je beginnen met het opdoen van werkervaring. Bijvoorbeeld; werken achter de bar, in de tuin, bij de receptie of in de keuken. Je werkt dan onder begeleiding, voor een paar uurtjes en met een vergoeding. Wil je meer? Dan kunnen we ook buiten het centrum kijken. 

Van betekenis zijn in de buurt

Vind je een schone, veilige buurt belangrijk, een buurt waarin men naar elkaar omkijkt? En wil je daar aan bijdragen? Bij Centrum Kijkduin hebben we veel contacten in de buurt. We kijken graag samen met jou naar wat jij belangrijk vindt, waar je aan wilt bijdragen en of we daar bestaande buurtinitiatieven bij kunnen vinden. Wij kunnen jou ondersteunen in het opstarten van een initiatief, jou kennis laten maken met prominente wijkbewoners en lokale ondernemers of helpen met een samenwerking.

Onze expertise

Vrije tijd, betekenisvol werk, gezondheid. Sociale contacten en talentontwikkeling zijn onze aandachtspunten in herstelgericht werken. Onze coaches ondersteunen bij deze vijf leefgebieden. Echter soms kan het ook even tegenzitten. Wij zijn er ook om jou door die fase heen te helpen en de draad weer op te pakken.

Meer Informatie

Openingstijden:
Maandag, dinsdag en donderdag van 08.30 - 17.00
Woensdag en vrijdag van 08.30 - 20.00 

Wil je meer informatie over Centrum Kijkduin en het activiteitenaanbod? Neem dan contact op via 020-4207744. Voor algemene vragen over dagbesteding, inloop en IPS-jobcoaching kun je contact opnemen met onze afdeling Instroom via:
Tel: 020 229 00 88
Mail: werk-dagbesteding@cordaan.nl 

Kosten

De activiteiten en ondersteuning die wij bieden kosten jou als deelnemer doorgaans niets. Er zijn enkele activiteiten waar we een kleine vergoeding voor kunnen vragen ivm eventuele materiaalkosten. Voor een klein bedrag kun je hier een ook een drankje, kopje soep of een warme maaltijd krijgen. Dagelijks zijn er twee inloopmomenten met gratis koffie en thee.

Wij worden gefinancierd door de gemeente. Wanneer je regelmatig mee wilt doen aan activiteiten of als je coaching of ondersteuning wilt, vragen wij om een indicatie. De indicatie kunnen wij voor jou aanvragen.

Aanmelden & Informatie

 1. Kennismaken

  Kom langs op een van onze locaties om de sfeer te proeven. Je bent altijd welkom.

 2. Aanmelden

  Wil je gebruik maken van onze diensten? Dan word je aangemeld.

 3. Aan de slag

  Je krijgt een coach en samen ga je werken aan jouw leef- en werkwensen.

Contact

 • Bel (020) 420 77 44

  Ma - di - do 8.30 - 17.00. Wo & vrij 8.30 - 20.00.

 • Bezoekadres

  Kijkduinstraat 17 | 1055 XP | Amsterdam

Bereikbaarheid

Centrum Kijkduin is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 21 stopt vlak voor de deur en tram 19 is 5 minuten loopafstand. In de omgeving is het betaald parkeren.