Trainingen en bijeenkomsten

Op onze inlooplocaties worden er regelmatig bijeenkomsten of trainingen georganiseerd waar jij als deelnemer bij aan mag sluiten. Wat op de locaties georganiseerd worden verschilt. Het hangt namelijk af van wat er op de locatie spelen en van de input van de deelnemers

Welke groeikansen zie jij voor jezelf?

Blijven leren en ontwikkelen is voor iedereen belangrijk. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het volgen van een lessenserie of het één op één aanleren van vaardigheden. Wij hebben een gevarieerd aanbod waaraan je kan deelnemen. Maar als je een gerichte vraag of leerwens hebt, kun je met je coach kijken of we samen een bijpassende bijeenkomst kunnen organiseren. Heb je zelf talenten of passies? Dan bieden wij ruimte om deze talenten over te dragen aan ander deelnemers. 

Bijeenkomsten

Op de inlooplocaties worden er maandelijks bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens een bijeenkomst kunnen verschillende onderwerpen besproken worden. Vaak zijn het thema's die spelen op de locatie. Denk aan veiligheid, energie besparen of zingeving. We nodigen dan een geschikte spreker uit om hierover te spreken en om met ons in gesprek te gaan. Regelmatig zijn er ook bijeenkomsten om het reilen en zeilen van de locatie te bespreken. We nodigen dan iedereen uit om mee te praten over hoe het nog beter kan op de locatie. Want uiteindelijk is de locatie van ons allemaal.

Trainingen

Maandelijks bieden wij een training aan waaraan je mee kunt doen. Dit is een training waarbij we een geschikte spreker uitnodigen die jullie vaardigheden of kennis overdraagt. Voor enkele trainingen kun je een certificaat behalen. Ieder jaar brengen we in kaart welke behoeftes er liggen op het gebied van trainingen. Aan de hand van deze behoeftes maken we een jaarplanning. Ben je bij alle bijeenkomsten aanwezig geweest? Dan heb je de training succesvol afgerond. 

Voorbeelden voor een bijeenkomst

 • Gezonde levensstijl;
 • Herstelgerichte bijeenkomsten en overwegingsgroepen;
 • In gesprek met een energiecoach;
 • Arbeidsmarkt voor vrijwilligers;
 • Buurtmarkt;
 • Tweedehandskleding verkoop;
 • Digitale dagbesteding.

Kan je niet altijd fysiek een bijeenkomst bijwonen? Wij kunnen jou ook helpen om een bijeenkomst digitaal bij te wonen.

Voorbeelden voor trainingen

 • BHV (bedrijfshulpverlening);
 • HACCP;
 • De-escalerend werken;
 • Psycho-educatie;
 • Gastvrij aan het werk;
 • Het leren van verschillende talen;
 • Kookworkshops.

Net als bij bijeenkomsten hebben wij de mogelijkheid om enkele trainingen digitaal bij te wonen.

Heb je zelf een talent voor lesgeven en wil je anderen helpen om vaardigheden te ontwikkelen? Dan nodigen wij jou van harte uit om bij ons een les of training te verzorgen.

Voorwaarde deelname

Om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomsten of trainingen, dien je bij ons ingeschreven te staan. Ben je niet ingeschreven, maar wel benieuwd? Dan mag je uiteraard een keertje komen kijken.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de trainingen en bijeenkomsten. Wel kan bij sommige trainingen een bijdrage gevraagd worden voor de materiaalkosten.

Meer informatie

Wil je hier meer over weten? Dan kan je contact opnemen met een locatie bij jou in de buurt. Op deze pagina vind je al onze locaties.

Aanmelden & Informatie

 1. Kennismaken

  Kom langs op een van onze locaties om de sfeer te proeven. Je bent altijd welkom.

 2. Aanmelden

  Wil je gebruik maken van onze diensten? Dan word je aangemeld.

 3. Aan de slag

  Je krijgt een coach en gaat samen werken aan jouw leef- en werkwensen.