Osdorperhof GGZ

Osdorperhof GGZ

 • Pieter Calandlaan 84, Amsterdam
 • (020) 886 07 45

Je tweede thuis

Osdorperhof is de plek in Amsterdam voor de wat oudere deelnemers met een GGZ achtergrond. Het is een plek waar we voor elkaar zijn, een plek waar je gehoord wordt en kunt zijn wie je bent. Of je nu mee wilt doen aan activiteiten, wat wilt leren, aan je gezondheid wilt werken, gezelligheid zoekt of weer aan het werk wilt. Bij Osdorperhof is van alles mogelijk. In samenspraak bepalen hier de deelnemers het activiteitenprogramma.

De participatiecoaches zijn er om je te ondersteunen in wat jij wilt bereiken. Wij werken volgens de herstelvisie, die is gericht op het opbouwen en hervinden van je eigen identiteit en het heroveren van regie op je leven en het weer meedoen in de maatschappij. Herstel is een proces waarin je leert om beter om te gaan met kwetsbaarheden en je kwaliteiten kunnen ontdekken, ontwikkelen en inzetten.

Het centrum

Het activiteitencentrum Osdorperhof ligt in Amsterdam Osdorp, niet ver van het winkelcentrum en de Sloterplas. Het veelzijdige gebouw biedt zowel binnen als buiten veel mogelijkheden. Er zijn verschillende ruimtes waar je kan werken en activiteiten kunt doen in bijvoorbeeld de keuken, het naaiatelier, de tuin, de fitnesszaal of in de ruilwinkel. Het is een plek waar veel sociale activiteiten en initiatieven bij elkaar komen. In het centrum zit ook Combiwel Buurtwerk, dagbesteding voor ouderen en een lunchroom van het Leerwerkbedrijf van Cordaan. Samen zorgt dat ervoor dat Osdorperhof een bruisend centrum in de buurt is.

De coaching

In de Osdorperhof werken wij met participatiecoaches. De coaches ondersteunen jou in de stappen die jij wilt zetten in je leven. Onze uitgangspunten zijn jouw wensen, behoeftes en wat jij nodig hebt om je doelen te bereiken. We passen samen ons aanbod aan op wat bij jou past en wat jij betekenisvol vindt. En we zetten jouw talenten in om nieuw aanbod te creëren. Wanneer het goed met je gaat, kijken wij naar mogelijkheden buiten het centrum en in de wijk. We kijken goed naar wat bij jou past. Past het aanbod van een andere organisatie beter, dan ondersteunen wij jou om door te stromen naar de andere aanbieder.

Wat heb jij nodig?

"Vroeger was ik timmerman. Als ergens iets te doen is, help ik altijd even mee. Ik word vaak gevraagd voor klusjes. Ik ben psychiatrisch patiënt; een praatje kunnen maken en ergens een handje bij helpen is voor mij een vangnet." (Harm)

Je eerste stap naar buiten

Merk je dat je veel binnen zit? Heb je last van belemmeringen die jou binnen houden? Zou je meer naar buiten willen of een groter sociale netwerk willen hebben? Bij de Osdorperhof zijn we er voor je en ook om je te helpen een stap naar buiten te zetten. Dat kan heel laagdrempelig; een kopje koffie drinken, een rondje lopen in de buurt of samen ergens naar toe gaan. We kunnen naar jou toe komen of je kunt ons op de locatie bezoeken. Dat wat werkt voor jou.

Structuur in je dag

Ervaar je weinig structuur in je dag en mis je nu redenen om bijvoorbeeld op tijd uit bed te komen of om op vaste tijden te eten? Bij Osdorperhof zijn we er voor je om weer een dagritme op te bouwen, om invulling te geven aan je dag, om je netwerk te vergroten en om van waarde te kunnen zijn voor een ander. We ondersteunen door met jou een programma op te maken wat past bij jou. Dat kan stap voor stap met eerst 1 dag in de week tot een heel weekprogramma.

Weer aan het werk

Heb je de wens om weer aan het werk te gaan of wil je je graag met werk nuttig maken? Bij Cordaan zijn er verschillende mogelijkheden om te starten met werk en het ontwikkelen van vaardigheden. Je kunt bij de Osdorperhof beginnen met het opdoen van werkervaring. Bijvoorbeeld; werken achter de bar, in de tuin, bij de receptie of in de keuken. Je werkt dan onder begeleiding, voor een paar uurtjes en je krijgt hier een vergoeding voor. Gaat dat goed en wil je meer? Dan kunnen we ook buiten het centrum kijken. Wil je een betaalde baan? Dan kunnen wij je aanmelden voor IPS-Jobcoaching van Cordaan. Bij IPS-Jobcoaching zoeken we eerst een betaalde baan en daar word je getraind voor het werk wat je gaat doen.

Van betekenis zijn in de buurt

Vind je een schone en veilige buurt belangrijk, een buurt waarin men naar elkaar omkijkt? En wil je daar aan bijdragen? Bij Osdorperhof hebben we veel contacten in de buurt. We kijken graag samen met jou naar wat jij belangrijk vindt en of we bestaande buurtinitiatieven kunnen vinden die bij jouw wensen aansluiten. Een voorbeeld is 'Groen Goed', een buurtinitatief om voedselverspilling tegen te gaan. Wil je meer sociaal betrokken zijn in de buurt, dan is er bijvoorbeeld een fiets- of wandelclub waar je aan mee kunt doen. Heb jij zelf een goed idee, dan kunnen we helpen bij een samenwerking met lokale ondernemers, prominente wijkbewoners of sociale organisties zoals combiwel.

Onze expertise

Vrije tijd, betekenisvol werk, gezondheid. Sociale contacten en talentontwikkeling zijn onze aandachtspunten in herstelgericht werken. Onze coaches ondersteunen bij deze vijf leefgebieden. Echter soms kan het ook even tegenzitten. Wij zijn er ook om jou door die fase heen te helpen en de draad weer op te pakken.

Faciliteiten

Je bent altijd welkom om binnen te lopen voor gratis koffie, thee en gezelligheid. Voor een kleine vergoeding kun je een warme maaltijd krijgen. Buiten de activiteitenaanbod kun je bij ons ook gebruik maken van het internet, om een krantje te lezen of om een spelletje te doen.

We ondersteunen ook bij vervoer wanneer het voor jou niet mogelijk is zelfstandig naar onze locatie te komen. Hiervoor heb je wel de indicatie vervoer nodig.  

Kosten

De activiteiten en ondersteuning die wij bieden kosten jou als deelnemer doorgaans niets. Er zijn enkele activiteiten waar we een kleine vergoeding voor kunnen vragen i.v.m. eventuele materiaalkosten.

Wij worden gefinancierd door de gemeente. Wanneer je regelmatig mee wilt doen aan activiteiten of als je coaching of ondersteuning wilt, vragen wij om een indicatie. Het buurtteam neemt contact met je op om de indicatie aan te vragen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Osdorperhof en het activiteitenaanbod? Dan kun je contact opnemen met de locatie via onderstaand telefoonnummer. 

Voor algemene vragen over dagbesteding, inloop en IPS-jobcaoching kun je contact opnemen met onze afdeling Instroom via:
Tel: 020 229 00 88
Mail: werk-dagbesteding@cordaan.nl 

Aanmelden & Informatie

 1. Kennismaken

  Kom langs op een van onze locaties om de sfeer te proeven. Je bent altijd welkom.

 2. Aanmelden

  Wil je gebruik maken van onze diensten? Dan word je aangemeld.

 3. Aan de slag

  Je krijgt een coach en samen ga je werken aan jouw leef- en werkwensen.

Contact

 • Bel (020) 886 07 45

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Pieter Calandlaan 84 | 1068 NP | Amsterdam

Bereikbaarheid

Activiteitencentrum Meer en Oever is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 69, halte Louis Davidsstraat; dan is het nog 2 minuten lopen. Tram 1 en 17, halte Meer en Vaart; dan is het nog 4 minuten lopen.