Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 428
 • Informatie Coronavirus

  Laatst gewijzigd: 10 juli, 15.30 uur. Op woensdag 24 juni kondigden premier Rutte en minister de Jonge een snellere versoepeling van de bezoekregeling aan voor verpleeghuizen, waar dat mogelijk is. Goed nieuws voor onze bewoners en hun dierbaren, maar uiterst spannend voor ons als zorginstelling. Want zo lang het Coronavirus onder ons is, hebben we de grote verantwoordelijkheid om onze bewoners en medewerkers te beschermen tegen nieuwe uitbraken. Daarom vereist ook deze versoepeling een zorgvuldige afweging voor iedere locatie met als doel het maximaal haalbare voor bewoners te realiseren. Zowel medewerkers als de lokale cliëntenraad zijn betrokken bij deze afweging. U kunt bij de locatie zelf informeren wat het maximum aantal bezoekers is en hoe de bezoekregeling is vormgegeven.

  vrijdag 10 juli 2020

 • Eerste medewerker van Wijkteam RED van start bij Cordaan

  Een mooie mijlpaal voor Wijkteam RED en het Zorgeloos Thuis-team van Cordaan. Op woensdag 1 juli is Jessica gestart als eerste medewerker van Wijkteam RED. De afkorting RED staat voor Redder en Doener. Het betreft een nieuwe functie (inclusief opleiding), speciaal voor mensen met een arbeidshandicap die graag in de thuiszorg willen werken. Het mes snijdt hier duidelijk aan twee kanten. De thuiswonende ouderen krijgen meer persoonlijke aandacht en de RED-medewerkers krijgen zinvol en inclusief werk.

  maandag 6 juli 2020

 • De nieuwe Corso is uit: Samen Sterk

  De nieuwe Corso is uit! Met als thema: Samen Sterk. Een nummer met onder andere troost, vermaak en handige tips voor degenen die thuiszitten en zich vervelen.

  maandag 22 juni 2020

 • Heropening Outsider Art Galerie

  Op vrijdag 29 mei opende Outsider Art Galerie haar deuren weer. U bent voorlopig van harte welkom van vrijdag t/m zondag vanaf 12 - 17u. In verband met de corona-maatregelen laten wij niet meer dan 3 bezoekers tegelijk naar binnen. Wilt u op een andere dag de galerie bezoeken? Maak dan een afspraak via outsiderart@cordaan.nl. Wij kijken er naar uit om u snel weer te zien!

  dinsdag 2 juni 2020

 • CORE: Cordaan en Reade openen Observatie-revalidatie unit voor COVID-19 patiënten

  Patiënten uit de regio Amsterdam kunnen vanaf deze week, na een ernstige COVID-19 infectie worden opgenomen in de CORE-unit. De CORE-unit is een observatie-revalidatie unit van Cordaan en Reade op de locatie Hof van Sloten. Hier kunnen patiënten die terugkomen van de IC een nazorgtraject op maat krijgen.

  vrijdag 29 mei 2020

 • Het Parool vertelt het verhaal van onze overleden collega Rachel Verbaan

  Het Parool van zaterdag 16 mei vertelt het aangrijpende verhaal van Rachel Verbaan (45). Rachel werkte in de ouderenzorg, als verzorgende IG in De Gooyer. In april overleed zij aan de gevolgen van COVID-19. Rachel was een lieve, zorgzame collega en stond altijd voor iedereen klaar.

  maandag 18 mei 2020

 • Bijzonder Amsterdams weer open vanaf maandag 18 mei

  Maandag 18 mei opent onze conceptstore Bijzonder Amsterdams in hartje centrum haar deuren weer. Een feestelijk moment waar we naar uitgekeken hebben. De populaire vers gemaakte soep, die menigeen gemist heeft de afgelopen periode, kun je meenemen als soep to go. Lekker voor onderweg dus! BIjzonder Amsterdams is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

  vrijdag 15 mei 2020

 • Onderzoek naar verspreiding Corona in verpleeghuizen

  Het Coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Ook bij Cordaan zijn bewoners en medewerkers hierdoor getroffen. Om verspreiding zo veel mogelijk terug te dringen, is beter inzicht nodig in hoe het virus zich verspreidt. Daarom starten Cordaan, Tante Louise en Argos Zorggroep een onderzoek.

  vrijdag 1 mei 2020

 • MAX Meldpunt met Ronald Schmidt over het bezoekverbod in verpleeghuizen

  Vrijdag 24 april was lid van de Raad van Bestuur, Ronald Schmidt, te gast bij het televisieprogramma MAX Meldpunt. De uitzending ging over het bezoekverbod in verpleeghuizen.

  dinsdag 28 april 2020

 • Femke Halsema brengt bezoek aan Beth Shalom

  Donderdagmiddag 23 april bezocht burgemeester Femke Halsema Beth Shalom. Ze nam alle tijd om met een aantal bewoners te spreken die op de balkons stonden; verder sprak de burgemeester met enkele zorgmedewerkers, vrijwilligers en met een medewerker van Schoonzorg.

  dinsdag 28 april 2020

Pagina's