Eerste vastgestelde besmettingen met Coronavirus

donderdag 19 maart 2020

Landelijk loopt het aantal besmettingen met het Coronavirus op. Vandaag is bij drie bewoners van verpleeghuis De Die vastgesteld dat zij besmet zijn. De Die is één van de 22 verpleeghuizen van Cordaan.

Bij meer bewoners van de desbetreffende afdeling van De Die is het vermoeden dat zij drager zijn van het virus. Deze bewoners worden geïsoleerd verpleegd. De desbetreffende afdeling is gesloten voor bezoek. Helaas is één bewoner als gevolg van het virus overleden. Diens familie is inmiddels op de hoogte gebracht. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden en dierbaren.

Ook Cordaan doet er alles aan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Dat vergt veel van bewoners, verwanten en medewerkers.

Onze verpleeghuizen zijn tot nader order gesloten voor bezoek. Dit op dringend advies van de overheid. Lees meer over dit besluit.

De adviezen van de GGD, het RIVM en het Kabinet worden strikt gevolgd en kunnen per dag wijzigen. Cordaan biedt zorg en ondersteuning aan mensen thuis en op 120 grote en kleine locaties in Amsterdam en omgeving. Alle actuele informatie over het Coronavirus staan op onze website.

 

 

Deel deze pagina