Informatie Coronavirus

dinsdag 13 juli 2021

Door de deltavariant van het coronavirus blijven de besmettingscijfers in Nederland stijgen, met name in de omgeving Amsterdam. In een stedelijk overleg hebben de specialisten ouderengeneeskunde deze zorgelijke situatie besproken. Om besmettingen en verspreiding onder cliënten en medewerkers te voorkomen, is besloten om de maatregelen binnen zorglocaties voor een deel terug te draaien. Zo is het o.a. voor zowel medewerkers als bezoekers, weer verlicht om vanaf binnenkomst in onze zorglocaties een mondneusmasker te dragen.

 

Bekijk voor meer informatie over het Coronavirus onze speciale pagina

Onderstaande aanscherpingen zijn per vandaag, dinsdag 13 juli van kracht en gelden voor iedereen; zowel voor medewerkers en bezoekers die gevaccineerd zijn als voor degenen die (nog) niet gevaccineerd zijn.

 • Draag binnen de locatie altijd een mondneusmasker 
  Vanaf binnenkomst in de locatie is het dragen van een door Cordaan beschikbaar gesteld mondneusmasker, voor zowel bezoekers als medewerkers, weer verplicht. Dus ook buiten de 1.5m draagt u een mondneusmasker. Het mondneusmasker mag af op een vaste plaats zittend op 1.5m van de ander als de ruimte daarvoor groot genoeg is. 
   
 • Houd 1.5m afstand, blijf uw handen wassen en blijf thuis bij klachten 
 • Bezoek op de eigen kamer van de cliënt 
  - Op de eigen kamer van gevaccineerde bewoners mag het bezoek het mondneusmasker afzetten, mits zijzelf óf volledig gevaccineerd zijn óf een negatieve testuitslag kunnen laten zien. Dit was al zo en blijft onveranderd.  
  - Restaurants blijven geopend voor bezoekers, mits de 1.5m en het maximale aantal personen in de ruimte gewaarborgd wordt.
   
 • Quarantainemaatregelen bewoners (en medewerkers)
  Blijft ongewijzigd ondanks versoepeling in de landelijke richtlijn: 
  - Na onbeschermd nauw contact met een positief persoon gaat de bewoner of medewerker 5 dagen in quarantaine, met een test op dag 6. Ook wanneer hij/zij gevaccineerd is. 

 

 

Deel deze pagina