Informatie Coronavirus

zondag 24 oktober 2021

Gezien de huidige toename van het aantal coronabesmettingen en griep-/verkoudheidsvirussen, heeft Cordaan besloten de maatregelen binnen al onze locaties weer deels aan te scherpen. Daarom is het dragen van een mondneusmasker vanaf maandag 25 oktober 2021 binnen onze locaties weer verplicht voor medewerkers en bezoekers. Wij maken hierin geen onderscheid tussen personen die wel of niet gevaccineerd zijn. Ook als u gevaccineerd bent kunt u het virus bij u dragen, waardoor er risico is op verspreiding. Hiermee willen we verspreiding van deze virussen onder onze bewoners en medewerkers zo veel mogelijk voorkomen.

 

Bekijk voor meer informatie over het Coronavirus onze speciale pagina

Wat zijn de maatregelen per 25 oktober 2021 bij Cordaan? 

  • ​Het mondneusmasker wordt vanaf binnenkomst in onze locaties gedragen door medewerkers en bezoekers. Het mondneusmasker mag af op een vaste plaats, zittend op 1.5m van de ander.  
  • Het is belangrijk dat u bij binnenkomst in een van onze locaties uw handen desinfecteert bij de daarvoor bestemde zuilen, of dat u uw handen wast met water en zeep.  
  • De 1,5 meter-regel is binnen de locaties van Cordaan geen verplichting meer. Toch is het voor iedereen verstandig om wel afstand te blijven houden; 
  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen. 

Op het moment dat onze medewerkers klachten hebben die passend zijn bij COVID-19, griep of verkoudheid, dienen zij direct een test te doen. Medewerkers mogen pas weer werken na een negatieve testuitslag. Het dragen van een mondneusmasker helpt om ook de overdracht van verkoudheidsvirussen te verminderen, waardoor het risico op uitval van personeel kleiner is.  

Coronabewijs: wanneer is er een QR-code nodig voor toegang in een Cordaanlocatie?   
Op veel plekken in het land moet u straks via de Corona Check App op uw telefoon een zogenaamde QR-code laten zien. Daarmee laat u zien dat u bent gevaccineerd, hersteld bent van corona of een recente negatieve testuitslag hebt. Binnen Cordaan-locaties willen we het gebruik hiervan beperken. Toch kan in sommige gevallen aan bezoek worden gevraagd om een QR-code te tonen. 

Wanneer is geen QR-code nodig? 

  • Bij het bezoek van naasten. Er zijn geen bezoekbeperkingen meer;  
  • ​Deelnemers aan de dagbesteding hoeven geen QR-code te tonen; 
  • In onze restaurants hebben bewoners en medewerkers geen QR-code nodig. Aan bezoekers kan dit wel worden gevraagd.  

Wanneer heeft is er wel een QR-code nodig? 
Bewoners van Cordaan-locaties en deelnemers van dagbesteding kunnen weer volledig deelnemen aan activiteiten en uitstapjes buiten de deur. Bij bezoek aan een museum of restaurant zullen zij een QR-code moeten laten zien. Informatie over hoe u een QR-code kunt aanvragen vindt u op www.coronacheck.nl. Als het u niet lukt, kunt u ook bellen met de Coronacheck Helpdesk: 0800-1412. In principe zijn bewoners en hun netwerk zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van de QR-code. Waar mogelijk ondersteunen onze medewerkers hierbij.

 

 

 

Deel deze pagina