Odensehuis bestaat 1 jaar

maandag 10 juli 2017

Het Odensehuis is een inloop-, ontmoetings- en informatiecentrum voor Turkse mensen met vergeetachtigheid, en voor hun familie- en vriendenkring in Amsterdam West en omgeving. In april bestond het Odensehuis een jaar.

Het Odensehuis laat zien dat mensen met vergeetachtigheid er gewoon bij horen en dat doen zij op hun eigen manier. Het huis biedt iedere bezoeker de mogelijkheid om haar of zijn talenten in te zetten. Het programma wordt samen met de deelnemers ontwikkeld. Bewegingsactiviteiten en themabijeenkomsten bijvoorbeeld, maar ook voorlichtingsbijeenkomsten. Binnen het Odensehuis is er respect voor ieders cultuur en levensovertuiging. Er is altijd een medewerker die Turks spreekt aanwezig.

Samen lunchen
Een mooie gewoonte is de dagelijkse lunch die samen met de deelnemers wordt bereid en dat zij daarnaast ook helpen bij de lunches in de Hudsonhof. Eens per vier weken verzorgt het Odensehuis een lunch waar ook de buurtbewoners aan deel kunnen nemen. Het geld wat hiermee wordt verdiend besteden de bezoekers naar eigen inzicht aan hun activiteiten. Gezamenlijk de lunch voorbereiden en vervolgens er samen van genieten zorgt voor nog meer verbondenheid en het is nog gezellig ook.

Nieuwsgierig?
Kom gerust eens binnenlopen op Hudsonhof 3 (achter het Mercatorplein) of maak een afspraak met Cigdem Cömlekci via ccomlekci@cordaan.nl.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina