Landlust - dagbesteding voor mensen met autisme

Landlust - dagbesteding voor mensen met autisme

 • Stammerdijk 25, Diemen
 • (020) 886 97 31

Gestructureerde dagbesteding voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking

Landlust is een oude boerderij die is opgeknapt in 2015. De boerderij ligt aan de dijk tussen de Weespertrekvaart en het Diemerbos. Het is een prachtige plek voor mensen die houden van rust en groen. Hier kunt u dagactiviteiten doen in een groep.

Activiteiten

Veranderingen zijn soms moeilijk, kiezen kan ook moeilijk zijn. Als u veranderingen en kiezen moeilijk vindt, kunt u werken op Landlust. Hier weet u elke dag weet u wat u gaat doen, hoe, waar en met wie. Dit ziet u op een planbord met foto's of plaatjes.

De activiteiten vinden plaats in verschillende ruimtes. U kunt werken en activiteiten doen in een groep, maar als u liever aan een eigen tafel werkt kan dat natuurlijk ook. Activiteiten die u kunt doen zijn: creatieve activiteiten, wandelen, fietsen en sporten, spelen, lezen en schrijven, huishoudelijke activiteiten en groenactiviteiten

Begeleiding

Er is altijd begeleiding aanwezig op de groep. De begeleider kijkt goed naar wat u nodig heeft: veel of weinig hulp, een langzaam of snel tempo, ontspannen of stimuleren. Belangrijk is: u doet zoveel mogelijk zelf. Als u praten moeilijk vindt kunt u praten met gebaren. De begeleiding begrijpt gebarentaal.

Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders zijn belangrijk bij Landlust. Er is voor iedereen persoonlijke aandacht. Met een individueel programma delen we de dag overzichtelijk in. Dit programma leggen we vast in een persoonlijk werkplan.
 

Omgeving

Landlust is mooi gelegen op een rustige plek, met uitzicht op de landerijen rond Diemen. U kunt er fijn buiten zijn en heerlijk wandelen in de omgeving. het Diemerbos bijvoorbeeld.

De ruimte

De ruimte waar u werkt is rustig. U hebt een eigen werkplek. De ruimte is niet zomaar toegankelijk voor bezoekers. U wordt dus niet opeens gestoord bij uw werk.

Wat kost het?

Dagbesteding bij Landlust wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als u thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij Landlust betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

U meldt zich aan voor dagbesteding via afdeling Instroom:
T: (020) 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Indicatie aanvragen

  Voor dagbesteding bij Landlust hebt u een indicatie nodig. Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in Landlust? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij afdeling Instroom:
  T: (020) 229 00 88
  E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Contact

 • Bel (020) 886 97 31

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Stammerdijk 25 | 1112 AA | Diemen

Bereikbaarheid

Landlust is met openbaar vervoer niet goed bereikbaar. De dichtstbijzijnde tramhalte en bushalte is ongeveer op 1,5 kilometer afstand. Wie op Landlust dagbesteding heeft, is afhankelijk van groepsvervoer of eigen vervoer.