Gaasperdam

Gaasperdam

 • Soestdijkstraat 4, Amsterdam
 • (020) 346 21 20

Gespecialiseerde dagbesteding met veel begeleiding

Gaasperdam is een modern dagactiviteitencentrum met grote, lichte ruimtes voor mensen met een verstandelijke beperking in Amsterdam Zuidoost. De activiteiten vinden plaats in groepen. Gaasperdam is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een matige of ernstige verstandelijke beperking die extra begeleiding nodig hebben.

Kleine groepen

In Gaasperdam doen we activiteiten in kleine groepen. Er is voor iedereen persoonlijke aandacht. Met een individueel programma wordt de dag overzichtelijk ingedeeld. Het programma wordt vastgelegd in een persoonlijk werkplan.

Activiteiten die we doen zijn aangepast aan de wensen en mogelijkheden van onze cliënten. Wie houdt van rust en structuur, vindt deze in Gaasperdam. Maar wie van bewegen houdt en graag naar buiten gaat, kan ook goed bij ons terecht. We hebben speciale creatieve groepen voor ouderen, en groepen voor mensen met een ernstige verstandelijke (meervoudige) beperking. Daar doen we belevingsgerichte activiteiten, gericht op ruiken, voelen, luisteren, kijken en proeven.

Begeleiding

Onze begeleiders werken met grote inzet, en zijn zeer betrokken. Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders zijn belangrijk in Gaasperdam. Hun professionele kennis en kunde is essentieel bij het bieden van gespecialiseerde dagbesteding. De begeleiders van de groepen voor mensen met meervoudige beperkingen zijn ook kundig in de lichamelijke verzorging. Zij kunnen bijvoorbeeld sondevoeding geven en met een tillift werken.

Om onze cliënten goed te kunnen begeleiden zijn ook een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, muziektherapeut en bewegingsdeskundige verbonden aan Gaasperdam.

Wat kost het?

Dagbesteding bij Gaasperdam wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als iemand thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij Gaasperdam betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmeldingen bij Gaasperdam kunt u contact opnemen met het Cliënten Servicebureau:

088 267 32 26
dagbesteding@cordaan.nl 

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in Gaasperdam? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel voor een afspraak: (020) 346 21 20.

Agenda

Geen agenda items gevonden.

Suikerfeest op dagcentrum Gaasperdam vrijdag 8 juli 2016

Gaasperdam

Suikerfeest op dagcentrum Gaasperdam

Op vrijdag 8 juli wordt op dagcentrum Gaasperdam aandacht besteed aan het Suikerfeest.

Lees verder

Nieuws

Geen nieuws gevonden

#Ikben6van6: meer begrip voor mensen met een lichte verstandelijke beperking

dinsdag 20 februari 2018

#Ikben6van6: meer begrip voor mensen met een lichte verstandelijke beperking

Aan mensen die een lichte verstandelijke beperking hebben, zie je dat vaak niet. Daardoor reageren veel mensen ongeduldig als bijvoorbeeld afrekenen bij de kassa te lang duurt. In opdracht van de Gemeente Amsterdam maakte Lege Fles Producties twee korte filmpjes die vragen om meer geduld en begrip voor deze kwetsbare groep. Ervaringsdeskundigen van Cordaan werkten aan de filmpjes mee.

Lees verder

Contact

 • Bel (020) 346 21 20

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Soestdijkstraat 4 | 1107 HG | Amsterdam

Bereikbaarheid

Gaasperdam is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Metrostation Reigersbos is op loopafstand. De metro's 50 en 54 brengen u naar het centrum van Amsterdam en het Centraal Station. Komt u met de auto? Dan parkeert u bij Gaasperdam gratis.