Dagbesteding voor ouderen met een verstandelijke beperking

Dagbesteding voor ouderen met een verstandelijke beperking

 • Gerrie Knetemannlaan 200/270, Amsterdam
 • (020) 553 70 13

Dagbesteding voor ouderen met een verstandelijke beperking in Bos & Lommer

De Gerrie Knetemannlaan ligt in Bos & Lommer.  Op de begane grond van een wooncomplex zijn ruimtes voor dagbestedingsactiviteiten. Er is een speciale dagbestedingsruimte voor een groep voor ouderen met een verstandelijke beperking. De ruimte is licht en ruim, en heeft grote ramen.

Activiteiten

Bij de Gerrie Knetemannlaan kunt u meedoen aan activiteiten in een groep. Creatieve activiteiten als breien, haken, borduren bijvoorbeeld. Of boodschappen doen en andere huishoudelijke taken. Ook lezen we samen de krant en maken we regelmatig een wandeling. Als u van spelletjes houdt, bent u bij de Gerrie Knetemannlaan aan het goede adres. Maar u kunt ook rustig in uw eentje naar muziek luisteren.

De activiteiten zijn aangepast aan uw leeftijd. Het tempo ligt laag, en u kunt kiezen waaraan u meedoet. U kunt bijvoorbeeld alleen ochtenden of middagen komen. En er zijn veel momenten van ontspanning en rust. De ruimte is ruim en gezellig. Er zijn geen drempels en de verlichting is goed. Er is genoeg ruimte om met rolstoel of rollator te kunnen bewegen.

Begeleiding

Er is altijd begeleiding aanwezig in de Gerrie Knetemannlaan. De begeleider kijkt goed naar wat u nodig heeft: veel of weinig hulp, een langzaam of snel tempo. Belangrijk is: u doet zoveel mogelijk zelf.

Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders zijn belangrijk in de Gerrie Knetemannlaan. U krijgt persoonlijke aandacht. Met een individueel programma delen we uw dag overzichtelijk in. Uw programma leggen we vast in een persoonlijk werkplan.

Wat kost het?

Dagbesteding bij de Gerrie Knetemannlaan wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als u thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij de Gerrie Knetemannlaan betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

U meldt zich aan voor dagbesteding via afdeling Instroom:
T: (020) 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij de Gerrie Knetemannlaan heeft u een indicatie nodig. Wij helpen u bij de aanvraag.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in de Gerrie Knetemannlaan? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij afdeling Instroom:
  T: (020) 229 00 88
  E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Contact

 • Bel (020) 553 70 13

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Gerrie Knetemannlaan 200/270 | 1061 MC | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Gerrie Knetemannlaan is goed bereikbaar. Vlakbij is metrostation Jan van Galenstraat. Tramlijn 13 brengt u naar de binnenstad en het Centraal Station. Komt u met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeert u bij de Gerrie Knetemannlaan gratis.