Colijnstraat - dagbesteding voor ouderen

Colijnstraat - dagbesteding voor ouderen

 • Dhr. H. Colijnstraat 80, Amsterdam
 • (020) 411 10 25

Dagactiviteiten voor ouderen met een verstandelijke beperking

De Colijnstraat ligt in Nieuw-West. Op nummer 80 wonen dertig ouderen met een verstandelijke beperking. Er is hier ook een grote dagbestedingsruimte. De ruimte is licht en rond, met aan alle kanten zijn grote ramen. Als u een dagje ouder bent en graag overdag actief bezig, kunt u hier meedoen aan dagactiviteiten.

Activiteiten

Bij de Colijnstraat kunt u meedoen aan activiteiten in een groep. Creatieve activiteiten als breien, haken, borduren bijvoorbeeld. Of boodschappen doen en andere huishoudelijke taken. Ook lezen we samen de krant en maken we regelmatig een wandeling. Als u van spelletjes houdt, bent u bij de Colijnstraat aan het goede adres. Maar u kunt ook rustig in uw eentje naar muziek luisteren.

De activiteiten zijn aangepast aan uw leeftijd. Het tempo ligt laag, en u kunt kiezen waaraan u meedoet. U kunt bijvoorbeeld alleen ochtenden of middagen komen. En er zijn veel momenten van ontspanning en rust. De ruimte is ruim en gezellig. Er zijn geen drempels en de verlichting is goed. Er is genoeg ruimte om met rolstoel of rollator te kunnen bewegen.

Begeleiding

Er is altijd begeleiding aanwezig in de Colijnstraat. De begeleider kijkt goed naar wat u nodig heeft: veel of weinig hulp, een langzaam of snel tempo. Belangrijk is: u doet zoveel mogelijk zelf.

Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders zijn belangrijk op de Colijnstraat. Er is voor iedereen persoonlijke aandacht. Met een individueel programma delen we de dag overzichtelijk in. Dit programma leggen we vast in een persoonlijk werkplan.

Wat kost het?

Dagbesteding bij de Colijnstraat wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als u thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij de Colijnstraat betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmeldingen bij de Colijnstraat kunt u contact opnemen met het Cliënten Servicebureau:

088 267 32 26
dagbesteding@cordaan.nl 

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij de Colijnstraat heeft u een indicatie nodig. Wij helpen u bij de aanvraag.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in de Colijnstraat? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie belt u met ons Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.

Contact

 • Bel (020) 411 10 25

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Dhr. H. Colijnstraat 80 | 1067 CH | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Colijnstraat is goed bereikbaar. Tram 13 stopt om de hoek (halte Burg. Roellstraat) en brengt u naar het centrum en Centraal Station. Parkeren is gratis.