Rondvaartboot Ilje

Vaar met ons mee in onze verwarmde, rolstoelvriendelijke rondvaartboot en beleef Amsterdam eersterangs vanaf het water! Leun lekker achterover in een bioscoopstoel en bekijk onder het genot van een kopje of thee de indrukwekkende Amsterdamse grachten.

Onze schipper en gastheer of gastvrouw bieden u graag een onvergetelijke boottocht aan.

Rondvaart en arrangementen

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten, over de Amstel en het IJ duurt circa 2 uur. Cordaan locaties en externe zorglocaties kunnen de boot als privéboot huren voor een vaart met cliënten en begeleiders. Per vaart is er capaciteit voor groepen tot 20 gasten. Op de boot zijn 18 stoelen en 2 vaste rolstoelplaatsen beschikbaar.

De boot is ook, beperkt, beschikbaar voor bedrijven als bijzondere locatie voor een vergadering of uitje.

Een kopje koffie of thee zijn bij vaarten, tussen 9:00-17:00 uur, inbegrepen. Andere drankjes zoals bier, fris en wijn zijn tegen contante betaling op de boot verkrijgbaar.

Wat kost een vaart?

 • Cordaan(zorg)locaties: € 200,-
 • Externe (zorg)locaties: € 250,-
 • Losse tickets beschikbaar voor medewerkers in- en externe zorginstellingen, vrijwilligers en mantelzorgers: € 17,- 

Bovenstaande tarieven zijn van toepassing op vaarten van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 - 17:00 uur en geldig tot en met 31-12-2017. Met uitzondering van actieperiodes waarop kortingstarieven van toepassing zijn.

Zomeraanbiedingen

Boek in juni, juli, augustus en/of september een rondvaart met 50,- korting of kies voor ons zomerarrangement.

Rondvaart met korting

 • Cordaan (zorg)locaties: nu voor € 150,-
 • Externe (zorg)locaties:  nu voor € 200,-

Rondvaart inlcusief luncharrangement
Bij vaarten op werkdagen tussen 10:30 uur en 14:00 uur bieden wij u een lunch aan. U heeft de keuze uit twee bruine of witte bolletjes met kaas of worst, een glas melk of karnemelk en een kopje koffie of thee. 

 • Rondvaart inclusief luncharrangement Cordaan(zorg)locaties: nu voor € 200,-
 • Rondvaart inclusief luncharrangement externe (zorg)locaties: nu voor € 250,-

Rondvaart inclusief borrelarrangement
Tussen 14:00 uur en 17:00 uur is het borreltijd op de Ilje! Leun lekker achterover in een van onze bioscoopstoelen en geniet van het indrukwekkend uitzicht onder het genot van een hapje en drankje. Ons borrelarrangement bestaat uit een borrelplateau met kaas, worst en zoutjes en één (non)alcoholisch drankje.

 • Borrelarrangement Cordaan(zorg)locaties: nu voor € 200,-
 • Borrelarrangement externe (zorg)locaties: nu voor € 250,-

De zomeraanbieding en -arrangementen zijn van toepassing op vaarten met maximaal 18 personen, van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur.

Maatwerk

Naast de reguliere rondvaart is het ook mogelijk om een maatwerkrondvaart te boeken, zoals een andere op- of afstapplaats, varen op een ander tijdstip of in het weekend. Ook is het mogelijk de vaart uit te breiden met bijvoorbeeld een lunch-, diner- of borrelarrangement. Voor meer informatie over de maatwerk arrangementen kunt u contact met ons opnemen.

Vertrektijden en locatie

Wij varen van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur vanaf de vaste opstapplaats aan de Nieuwe Keizersgracht 1A in Amsterdam. Dit is voor de Van Limmikhof, naast Museum de Hermitage Amsterdam.

Busjes kunnen voor de aanlegsteiger stoppen om gasten die slecht ter been zijn te laten in- en uitstappen.

Contact

Voor boekingen en/of meer informatie over (maatwerk)rondvaarten, arrangementen en andere vragen kunt u contact opnemen met Joke Buitendam via rondvaart@cordaan.nl of 06 - 216 89 090.

Veelgestelde vragen

 • Kunnen we in de buurt van de opstapplaats parkeren?

  Ja, in de directe omgeving is betaald parkeren (beperkt) mogelijk. Dit kan ook in de parkeergarage van het Muziektheater (5 min lopen). Wij beschikken niet over vaste parkeerplaatsen. Indien er een parkeerplaats beschikbaar is op binnenterrein van de Hermitage Amsterdam, kunnen wij een parkeerkaart voor u aanvragen voor de periode van de vaart. Het controleren van de beschikbaarheid kan worden aangegeven bij het boeken van de vaart.

 • Is de aanlegsteiger makkelijk bereikbaar met een busje?

  Ja, de aanlegsteiger van onze vaste op- en afstapplaats aan de Nieuwe Keizersgracht 1a in Amsterdam is goed bereikbaar. Busjes kunnen voor de aanlegsteiger stoppen om gasten die slecht ter been zijn te laten in- en uitstappen.

 • Kunnen wij kiezen voor een andere op- of afstapplaats?

  Ja, dat is mogelijk indien de boot daar kan en mag aanleggen. Voor het elders op- of afstappen worden extra kosten in rekening gebracht. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 • Kunnen wij de boot langer dan 2 uur huren?

  Ja, dat is mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 • Is het mogelijk op in het weekend te varen?

  Ja, dat is mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 • Is het mogelijk om buiten de reguliere tijden te varen?

  Ja, dat is mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 • Zijn er drankjes verkrijgbaar aan boord?

  Koffie en thee zijn bij de vaart inbegrepen. Andere drankjes zoals fris, vruchtensappen, wijn en bier zijn beperkt en tegen contante betaling aan boord verkrijgbaar.

 • Zijn er hapjes verkrijgbaar aan boord?

  Ja, op basis van reservering is het mogelijk om uw vaart uit te breiden met een lunch- of borrelarrangement. Voor de verschillende catering mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

 • Mag ik zelf eten en drinken meenemen aan boord?

  Het is niet toegestaan zelf eten en/of drinken mee te nemen aan boord, behalve als er eventuele dieetwensen zijn voor de gast(en). Dit kan voorafgaand aan de vaart aan ons worden doorgegeven.  

 • Is er catering tijdens de vaart?

  Ja, op basis van reservering is het mogelijk om uw vaart uit te breiden met een lunch-, diner-, of borrelarrangement. Voor de verschillende catering mogelijkheden zie "Catering tijdens de vaart" of neem contact met ons op.)

Een boot met een missie

In 2011 heeft Canal Company voor een symbolisch bedrag een rondvaartboot overgedragen aan Cordaan. Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie, hebben wij de boot geschikt kunnen maken voor groepen mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
   
De rondvaartboot is voorzien van een schuifdak en bioscoop­stoelen die in een opstelling zijn geplaatst zodat iedereen naar buiten kan kijken. De boot wordt elektrisch aangedreven en is hierdoor fluisterstil, zodat iedereen elkaar goed kan verstaan. 
 
Door de ingebouwde lift, invalidentoilet en gelijke vloer aan boord is de boot ook rolstoelvriendelijk. Zo kan echt iedereen genieten van een boottocht over de Amsterdamse wateren!

Werkgelegenheidsproject
Vanuit het leerwerkbedrijf van Cordaan wordt de rondvaartboot Ilje ingezet als werkgelegenheidsproject. Onze cliënten kunnen onder begeleiding ervaring opdoen op het gebied van onder andere horeca & catering en facilitair, logistiek en techniek.

Over Ilje

Wij hebben de boot is vernoemd naar Ilje. Ilje was verstandelijk beperkt, maar dat belemmerde haar niet om privé en ook als voorzitter van de cliëntenraad van Cordaan op te komen voor de belangen van kwetsbare mensen. 

Medewerkers van Cordaan roemden haar geestdrift en kracht. Zij begreep namelijk dat als je iets wil bereiken, je er ook voor de volle 100% voor moet gaan.
 
Ook op andere terreinen toonde ze zich als een doorzetter. Hoewel Ilje als man was geboren, kwam ze er al snel achter dat ze zich zo niet voelde en liever een vrouw wilde zijn. Ilje was vastberaden en werd uiteindelijk wie ze was.  
 
Tijdens de Gay Pride van 2007 vertelde ze het volgende: "Mensen met een beperking hebben ook seksuele gevoelens, dat vergeten veel mensen. Mensen begrijpen al helemaal niet dat deze gevoelens ook homoseksueel kunnen zijn. Het was goed dat we erbij waren."

In 2013 zou Ilje zelf een boot, een vergunning en geld regelen voor de Gay Pride van 2013. Ze was erg hard op weg om dat allemaal te realiseren. Helaas is het daar niet meer van gekomen, zij overleed op 10 juni 2013 op 30 jarige leeftijd in haar slaap.   

Ervaringsverhalen

 • Dagje op de rondvaartboot Emotionele rondvaartbootmiddag
  • Zomeruitje van de Regenbooggroep met Ilje Zomeruitje
  • Een erg leuk uitstapje met Ilje Een erg leuk uitstapje met Ilje