OUTSIDEINSIDEOUT

OUTSIDEINSIDEOUT is het resultaat van een co-creatie project tussen lokale kunstenaars, jongeren, studenten en maatschappelijke organisaties en lokale instituten in Amsterdam en Manchester.

 

OUTSIDEINSIDEOUT (2021-2022)

ZINE magazine (2021):

Een tijdsdocument zonder grenzen, voorbij zoomgesprekken en sociale afstand. Hoe beïnvloedt de ruimte waarin je woont jouw leven? En wat gebeurt er als je geen controle hebt over deze plek? De makers en spelers van DEGASTEN gingen op zoek naar ervaringsdeskundigen en vonden verschillende ‘outsiders’.

 

OUTSIDEINSIDEOUT is een limited niet-commerciële publicatie op print en online expo gemaakt door 21 jonge makers, waarvan sommigen op ongebruikelijke plekken onder de meest uiteenlopende omstandigheden leven. Plekken waar zij niet zelf voor gekozen hebben om te zijn. Dit project nodigt jongeren uit zich uit te spreken in plaats dat er over hen gesproken wordt- resulterend in een platform waar ze zich kunnen verbinden met de ervaringen van anderen. Als een tijdsdocument dat reist over grenzen, voorbij zoom links en sociale afstand.

 

Installatie (2022):

De maquette installatie INSIDE is een vertaling van de publicatie. Na een succesvolle uitverkochte reeks in Frascati in januari is de installatie van 19 t/m 26 april 2022 te zien geweest bij Beautiful Distress.

Onder begeleiding van DJ LOVESUPREME wordt je meegenomen langs werk van jongeren die binnen zitten: thuis, in een zorginstelling of een AZC. De experts op het gebied van leven in een lockdown. In samenwerking met Cordaan en de Academie voor Theater en Dans legden we hun verhalen vast in een digitale en geprinte zine. De zine bevat portretten van kunstenaar Elza Jo met o.a bijdragen van kunstenaar Raul Balai en schrijver Babah Tarawally.